[Tajfutas] Térképi ábrázolás - kérdés

Kelemen János kelemen.janos111 at t-online.hu
2012. Sze. 14., P, 16:17:23 CEST


Sziasztok,
Szia Péter, mint javító és térképrajzoló,
Meg tudnád küldeni ide a listára ocad9 állományban az ominózus átjáró térképdarabját?
A fájl alapján lehet egyértelműen eldönteni, hogy a rajzoló által beálított értékek az OCAD programban megfelelnek-e a hazai (ami ma már a nemzetközivel megegyező) jelkulcs méreteivel és azon lehetne megoldási variációkat bemutatni. Ennek a fűútnak az elhagyása biztosan nem volt jó megoldás.

Én a térképet csak a Routegadget felületen tudom megtekinteni és ott nagyon gyenge a felbontás. Azon fekete karikák láthatók. Ezek mit jelöltek, és volt ott a zöld részeken valami pad imitáció, de ezeket vagy nem jelöljük, vagy X vagy O jöhet szóba, de ezt viszont az értesítőben meg kellene magyarázni. Bocsi most látom, hogy ez pirossal ott kiemelésre került, de az U alakú jelet megmagyarázva sem lehet használni a térképen, mint új jelet. A villanyoszlopok, padok jelöléséra kifejezetten kitér a jelkulcs, hogy nem ábrázolandók.

Szeretném még azt kérni, hogy aki valamilyen ellentmondásra hivatkozik, az küldje meg már a levelének mellékletében a térképrészletet is.
Még egy adalék a térképhez: az olvasható rajta, hogy a FÖMI légifotó alapján készült. Ez alapján is lehet természetesen térképet készíteni, de ennek a légifotónak is szívesen megtekinteném egy darabkáját olyan helyen ahol magas épületek, vagy fakoronák vannak, és hogy ezen objektumoktól északra fekvő területek a fotón mennyire kerültek árnyékba.
Én örülök neki, hogy kialakul egy jó kis szakmai diskurzus.
Üdv,
HN
 ----- Original Message ----- 
 From: Kéri Gerzson 
 To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Sent: Friday, September 14, 2012 9:22 AM
 Subject: Re: [Tajfutas]Térképi ábrázolás - kérdés


 Sziasztok!!

 Hogy én se maradjak ki a sorból: Lényegében egyetértek Lujipapával, kivéve a labirintusra vonatkozó megjegyzését. Én szeretem a Maccabi tervezésű labirintusokat. Ami viszont engem nagyon tud zavarni: Odaérek egy nem várt kerítéshez, keresem a térképen, de kiderül, hogy nincs rajta. Így jártam tavaly a PTN első napján Bakonybélen is. Az idei ROB rendezői legalább elaltatták a bekerített részen őrködő kutyát, mert a versenyen nem vettem észre, hogy a nem ábrázolt kerítésen belül egy kutya is strázsált. Amikor valami miatt délután visszamentem a selejtező terepére, akkor azonban nagyon vicsorított rám az eb a vasútállomástól északra lévő 7-es alakú épületet (vagy az azzal szomszédos épületet) környező kerítésen belül. - Bakonyfütyülőn nem emlékszem, hogy volt-e kutya a kerítésen belül.

 Kérdezem: ha egy kerítés olivazölddel jelölt tilos terület határán, vagy 3-as zölddel jelölt sövény mellett van, akkor nem kell ábrázolni?

 Azt a feltételezést is megengedem, hogy be lett rajzolva a kerítés, de olyan vékony vonallal, amit csak a sasszeműek látnak. A szárazárkok barna pontsora is olyan mikroszkópikus méretű, ami a láthatóság határán van. Főleg az a szárazárok, amelyik a rajtból kivezető út mentén van, Futás közben nem láttam (emiatt elbizonytalanodtam, hogy jól indultam-e ki az első pontból), otthon nappali fénynél látom, de esti villanyfénynél nem láttam.

 Mindettől függetlenül az összkép tekintetében nagyon tetszett, jó versenyként éltem át az idei ROB-t. 

 Üdv:
 Kéri Gerzson
 2012. szeptember 14. 8:27 Nagy Lajos írta, <nagyluji43 at vipmail.hu>:

  Gyerekek !!!!
  Hogy ne maradjak ki a sorból.

------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20120914/91933768/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról