[Tajfutas] Elfogulatlanul ... figyelem koncentráció vs szivatás

TipoMiksi tipomiksi at outlook.hu
2022. Aug. 29., H, 17:41:34 CEST


Sziasztok!

 

Nem voltam a versenyen, de a leírtak meg a sokéves tapasztalat alapján:

-          A pontmegnevezés csak segítség (ellenőrzés), a pontot a térkép alapján kell megkeresni. Futás közben a térkép kiolvasása nem tökéletes, megállni meg ki akar agy gyors sprintversenyen?

-          Két ilyen közeli pont esetén - ha mindkettő egyszerre látszik - mégis muszáj megállni. Vagyis: ilyen közel egymáshoz nem teszünk pontot. Különösen akkor nem, ha nem látszik együtt mindkettő.

Összefoglalva: ha nem is szándékosan, de mégis szívatás volt,.

-          Jó, hogy ez egy „tét nélküli” versenyen esett meg. Bocsánat, nem degradálom a Kőszeg kupát, de mégsem OB. Azaz, az eset segítség a mentális felkészüléshez a ROB-ra.

Miksi

 

Juhász Júlia <futniiskell at gmail.com> ezt írta (időpont: 2022. aug. 29., H, 13:24):

Kedves Mindenki!

A hét végi Kőszeg Kupán valóban történt egy előre nem szándékolt, inkább gyakorlatlanságból, mint direkt szívatási szándékból adódó hiba, mely sokaknál hibapontot eredményezett. A két, teljesen k7lönböző, a szimbóllal jól beazonosítható ellenőrző pont nem másfél méterre volt egymástól, de nem is ez a lényeg. Az, hogy a két pont egymás melletti kódot kapott, nem a megtévesztés szándékából történt, hanem a pálya tervezés folyamatát és a tervező tapasztalatlanságát mutatja amellett, hogy persze volt ellenőrző bíró, aki nem korrigálta ezt a hibát. 

A hibát a verseny utáni értékelésnél átbeszéltük, a Janó által javasolt versenybírói tanfolyamot nemcsak hogy javasoltuk, hanem egy következő pályakitűzői vállalás feltételéül is szabtuk. Az emiatt a hiba miatt érvénytelen pályát futók (vannak az eredménylistában más miatt disqelt versenyzők is természetesen) erre a pályára vonatkozó nevezési díját visszafizetjük, ezzel kapcsolatban erre a levélre válaszolva küldjétek az igényeket. 

Vas megyében vas megyeiként csak a mi egyesületünk rendezett versenyt az elmúlt évben. Sok energiát fektetünk a sportág helyi fejlesztésébe, minden évben új térképpel állunk elő, kis és nagyon fiatal gárdával rendezünk. Törekszünk minél magasabb minőség elérésére, de hibák becsúsznak. Mindenkitől elnézést kérek a rendezőgárda nevében, akinek ez a rendezői hiba rossz élményt okozott, a hibából készek vagyunk tanulni, mivel a továbbiakban is szándékunkban áll rendezni.

Szeretném kérni, hogy ha amúgy nekiállunk megreformálni a versenyrendezési kritériumokat, egyebek mellett arra is dolgozzunk ki etikai kódexet, vagy legalább ajánlást, hogy belefér-e, illő-e egy verseny közben már a rajtnál pocskondiázni a rendezőket, alkudozni a nevezési díjakban vagy egyenként nevezni egy nagyszámú csapat versenyzőit, akár a verseny előtt pár órával, jelentősen megnehezítve ezzel a rendezők dolgát.

A rendező Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület nevében, tisztelettel:

Juhász Júlia

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20220829/c216bad0/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról