[Tajfutas] Hóhelyzet Galyatetőn

Holluby Andras hollomester at freemail.hu
2013. Feb. 6., Sze, 11:53:18 CET


Nekem a Hármashatár-hegy van itt a szomszédban.Idén a szokásosnál picit jobb tél volt, ez a kör sok napon keresztül, kiváló hóval síelhető volt, klasszikus stílusban.
Az Árpád-kilátó és az alatta lévő kisfocipálya környékén pedig egész hosszú korizásra alkalmas kört lehetett megsíelni. H.A.  "péter kovács" <kovacsp969 at gmail.com> írta:
>
>
>


>>Gerely Ferenc írja:
>>A hazai viszonyok között a klasszikus (diagonál) stílus gyakorlására több lehetőség adódik. Erőnléti edzéshez és téli szabadtéri mozgáshoz ez is kíválóan megfelel.



>>Síző tájfutóval az elmúlt hetekben - két kivétellel - nem találkoztam. 
>>  Feró

> Feró meglátásait én is tanúsíthatom, a klasszikus stílushoz tényleg szinte semmi nem kell, hó is alig.Persze nyilván kelemesebb egy géppel kiúzott nyomon síelni, de a saját nyom is tökéletesen megfelelő lehet.Én nagyrészt 150 m tszf magasságban síelek, de néha felmerészkedem 250-300 m-ig is, és eddig még mindig találtam alkalmas havat hozzá. (Igaz, ilyen téren igen alacsony az igényszintem, cserébe viszont sokat tudok síelni)Lehet, hogy nem gyorsabb, mint a futás vagy biciklizés, de most így télen kellemesebb, az biztos, és az ízületeket is jobban kíméli, vagy legalább máshogy terheli.kovacsp 
>
>  
>
>    
>  
>  
>    Gerely Ferenc írja:
>    A hazai viszonyok között a klasszikus
>      (diagonál) stílus gyakorlására több lehetőség adódik. Erőnléti
>      edzéshez és téli szabadtéri mozgáshoz ez is kíválóan megfelel. 
>Síző tájfutóval az elmúlt hetekben - két
>      kivétellel - nem találkoztam.        FeróFeró meglátásait én is tanúsíthatom, a klasszikus stílushoz tényleg szinte semmi nem kell, hó is alig.Persze nyilván kelemesebb egy géppel kiúzott nyomon síelni, de a saját nyom is tökéletesen megfelelő lehet.
>Én nagyrészt 150 m tszf magasságban síelek, de néha felmerészkedem 250-300 m-ig is, és eddig még mindig találtam alkalmas havat hozzá. (Igaz, ilyen téren igen alacsony az igényszintem, cserébe viszont sokat tudok síelni)
>Lehet, hogy nem gyorsabb, mint a futás vagy biciklizés, de most így télen kellemesebb, az biztos, és az ízületeket is jobban kíméli, vagy legalább máshogy terheli.kovacsp 
>_______________________________________________
>Tajfutas mailing list
>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130206/7da6da17/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról