[Hallgato] Visszanézhető Albert Gáspár tegnapi előadása a Hátszegi-medence földtani és paleontológiai térképezéséről

Pál Márton pal.marton at inf.elte.hu
2023. Május. 24., Sze, 20:03:29 CEST


Kedves Mind!

Tegnap délután Albert Gáspár előadást tartott a Magyarhoni Földtani Társulat ProGEO Szakosztályának előadóülésén, melynek felvétele visszanézhető a szakosztály Youtube-csatornáján!
https://youtu.be/xjouK0_KM6Q<https://youtu.be/xjouK0_KM6Q?fbclid=IwAR0cmqkfqXppsxcLb76xcRbuCzGmea5PtBZyedZ5v-tihMj1ivcBN5_8Er8>

Kedvcsináló: Az előadás a Hátszegi-medence Dinoszaurusz Geoparkjában, Valiora település környékén jelenleg folyó térképezést és más terepi geológiai munkákat mutatja be. Ez magában foglalja a paleontológiai ásatásokat, a mintagyűjtést, valamint a kormeghatározást és a szedimentológiai vizsgálatokat is, amelyek betekintést nyújtanak a medence geológiai fejlődésébe. Az előadás kitér a helyi lakosokra és a falu életére, a természeti szépség megőrzésének fontosságára, valamint a terepjáróturizmus jelentette kihívásokra is. Emellett a terület kutatástörténetéről és a történelmi-kulturális nevezetességekről, mint például Sarmizegetusa (Várhely) római kori településről és Densus templomáról, valamint a parkban talált egyik lenyűgöző dinoszauruszfaj, a Balaur bondoc körüli mitológiáról is szó lesz.

Üdv,
Marci

Pál Márton
szakosztálytitkár

Magyarhoni Földtani Társulat
ProGEO Földtudományi Természetvédelmi Szakosztály
1015 Budapest, Csalogány u. 12. 1/1.
facebook: progeo_hungary
http://foldtan.hu/hu/progeo
magyar.progeo at gmail.com<mailto:novak.tibor at science.unideb.hu>

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20230524/2cc18de9/attachment.html>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról