Tisztelt Térképkészítők, Kedves Kollégák!

A Lázár-deák Térképészeti Alapítvány Kuratóriuma a magyar térképkultúra szinvonalának emelése és az igényes térkép térhódítása érdekében pályázatot hirdet

" Szép magyar térkép 1998 " cím elnyerésére.

A pályázatot 1995-től évenként írjuk ki, és ezen résztvehet minden térképész műhely vagy kiadó az általa méltónak ítélt új vagy egy évnél nem régebbi kartográfiai (térkép, falitérkép, atlasz, térképgyűjtemény, földgömb, stb.) termékével.
A pályázaton induló szép térképeket az Országos Széchenyi Könyvtár Térképtárának címére (H-1827 Budapest, Budavári Palota, F. épület) kell 1999. január 31-ig beküldeni.
Szeretnénk, ha pályázatunkhoz határon túli magyar műhelyek is csatlakoznának. Tőlük a pályamunkákat - melyeket versenyen kívül bírálunk el -1999. február 20-ig várjuk.
A térképek másfél hónapig - 1999. március 24-től április 30-ig - az Országos Széchenyi Könyvtár (Budavári Palota F épület) VI. emeleti folyosóján tekinthetők meg és a látogató nagyközönség a szavazataival, a Kuratórium zsűrije pedig értékelésével közösen dönt a cím odaítéléséről.

A kiállítás megnyitója és a díjak átadása:
1999. III. 24. (szerda) 15 óra

Rövid ismertetés
Benevezett térképek
Zsüri
Eredmény, fényképek
A közönségszavazatok eredményeVissza a magyar térképészet kezdőoldalára!