Related Site: Hungarian Map History | IMCoS

Üdvözöljük!

A Nemzetközi Térképgyűjtő Társaság ( International Map Collectors' Society- röviden: IMCoS) a világ egyetlen ilyen szervezete. Tagjai, akik - a társaság jelmondata szerint - egyszerűen "emberek, akik szeretik a térképeket". Akad közöttük nemzetközi hírű tudós, egyetemi oktató, multimilliomos gyűjtő, könyvtáros vagy diák. A sokszínű társaságot a térképek iránti közös érdeklődés hozta össze, amit azután természetesen követ a baráti, üzleti kapcsolatok sokasága.

A világ ötvenkét országát képviselik a tagok, akiknek létszáma jelenleg meghaladja a hétszázat. Az IMCoS-t 1980-ban, Londonban alapították, s a tagok jórésze ma is az angolszász országokból kerül ki. De találhatunk gyűjtőket az európai országokból, Amerikából, Új Zélandról és Japánból is.

A Társaság célja, hogy a régi térképekkel való foglalkozást, gyűjtésüket, katalogizálásukat, megőrzésüket, és tudományos feldolgozásukat a jövő generációk számára minden lehetséges módon segítse. A nagy célok mellett a társasági élet a formaságoktól mentesen, sokszor igen vidáman és hangosan zajlik, amit 1997-ben, a budapesti találkozón is tapasztalhattak a résztvevők.

A nemzetközi szimpóziumok mellett látogatások, kirándulások, térképvásár és rendszeres találkozások kínálnak alkalmat a tapaszatalatok szerzése mellett a kapcsolatok ápolására. A tagok számára negyedévente jelenik meg az IMCoS Journal, a társaság lapja. A belépéshez a térképek szeretetén túl egy nyilatkozat kitöltése és az éves tagdíj befizetése kell, s máris egy nemzetközi térkép - baráti társaság tagjává válhat .

A tíz évvel ezelőtti, emlékezetes és sikeres budapesti nemzetközi szimpózium után idén szeptemberben egy térképbaráti hétvégére látjuk vendégül itthonról és külföldről egyaránt érkező vendégeinket. Reméljük, Önt is üdvözölhetjük!

Dr. Török Zsolt
IMCoS nemzeti képviselő
Magyarország

Kapcsolat / Contact:

Dr. Török Zsolt, Assoc. Professor


ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék / Dept. of Cartography and Geoinformatics Eötvös Loránd University
H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a , Hungary Tel: 372-2975, Fax: 372-2951 e-mail: zoltorok"et"ludens.elte.hu

Latest news

IMCoS AGM Saturday 7th June 2008