[Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2020. Aug. 17., H, 20:26:58 CEST


Bocsi Orsi!
Csak egyet felejtesz el......... világ többi szakágában is a "Szeniorok " látják jobban a problémakat mint a fiatalok.Ne ok nélkül ŐK mondják a krirtikákat.
Üdv    lujipapa

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Balázsné Krasznai Orsolya<bakrorsi at gmail.com>Címzett: Sandor Talas<sandor.talas at gmail.com>, LEV.LISTA<tajfutas at lazarus .elte.hu>Elküldve: 2020. augusztus 15. 10:21Tárgy : Re: [Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár

Azért örülök, hogy felszínre kerültek ezek a kérdések, mert így alkalom van megvilágítani a helyzetet:
1. A levelezőlistát azért nem lehet hivatalosként használni, mert egyáltalán nem reprezentatív. Jórészt a szenior korosztály olvassa, tehát az itt megjelenő "közvéleményben" eléggé egyoldalú szempontok jelennek meg! Ráadásul a lista olvasóknak is csak igen alacsony százaléka szól hozzá, úgyhogy itt a hangos kisebbség formálja a közhangulatot.2. Az, hogy egy régi emlékből vagy egy kósza ötletből nem csinálunk azonnal napirendi pontot, annak az az oka, hogy a felvetés után még ezer dolgot végig kell gondolni a részletektől a megvalósítási lehetőségekig. Akiben nincs annyi elszántság, hogy a saját elgondolását összeszedetté tegye, érvekkel, adatokkal alátámassza, az nem gondolja komolyan. Akkor nekünk miért kéne? A hivatalos út betartása nem az elriasztás, hanem egy szűrő az elgondolás komolyságáról. Senki nem mondta, hogy nem segítünk kidolgozni, például a megvalósíthatásra irányuló kérdések feltevésével, vagy újabb szempontok. felvetésével. De az elnökség feladata az elfogadás után jön, a megvalósítással. Szabály módosításokkal, egyéb szervezési kérdésekkel.3. Örülök, hogy te is úgy látod, hogy szükség van az elnökséggel való kommunikációs csatornára. Komoly csúztatás, hogy a fiók megtelése az kifogás lenne, mert a mondatom második felében ott volt, hogy dolgozunk az új, jobban használható fórumon!4. Az is igaztalan vád, hogy valaki el akarja nyomni a kritikai hangokat! Nyugodtan írjon bárki, bármit, bár az én ízlésemnek jobban megfelel, hogy nem a plénum előtt kezdjük ki azt, akivel problémánk van, hanem személyesen próbáljuk gyakorolni a jobbító szándékunkat! Például, ha egy kiírásban hibát észlelünk, vagy hiányolunk egy rajtlista felkerülését, akkor nem a listán méltatlankodunk, hanem a rendezőknek írunk, hogy vajon mikor számíthatunk a hiánypótlásra, vagy légyszíves javítsátok a hibát! Aki rendezett már versenyt, az tudja, hogy milyen érzés, hogy a hobbiból végzett tevékenységével foglalkozik hetek óta szuperintenzíven, munka, család mellett, és erre kap egy nyilvános számonkérést, a közhangulat negatív hangolását. Ezt semmiképp nem nevezném jó szándékú, építő kritikának, sokkal inkább egyéni szerepelhetnéknek, hogy "én milyen jól ki tudom szűrni a hibákat."
5. Serdülő nem indítványozott valamit, hanem felidézett egy régi példát. Én azt jeleztem, ha ebből elindul benne egy ötlet, és lát benne fantáziát, gondolja ki, és támogatni fogjuk., nem hiszem, hogy igazságos dolog ebbe arroganciát belemagyarázni.6. Jó példa a lista felszínes érvütköztetésre, hogy a Fifi áltat citált példát már egy elejtett félmondat alapján rossz szándékú szőnyeg alá söprésnek minősítetted, miközben senmmit nem tudsz az eset körülményeiről és a panasztétel módjáról. Ez a lista legnagyobb hibája: bedobott félmondatok alapján, a körülmények alaposabb ismerete nélküli minősítgetések, és közhangulatbefolyásolás. Kb. olyan, mint a média:)Részemről ennyi!K.O.
Sandor Talas <sandor.talas at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 15., Szo, 0:26):
Kedves Iván,
Örülök, hogy te is úgy látod, hogy komoly problémák vannak a sportági munkamódszerekkel. Hisz különben nem "széleskörű brainstormingot” javasolnál, hanem írnál pár, részleteiben alaposan kidolgozott beadványt a hivatalos csatornán az elnökségnek, oszt minden megoldódna. ;-)
Nem akartam részletekbe menni eddig, pedig sok esetben azok világítanak rá igazán a valós működésre. Pl. arra, hogy a másfél éve Orsi által meghirdetett info@ az miért nem működik?  (azt te is nagyon jól tudod, hogy a “megtelt a postafiók” az egy olyan szintű kifogás amihez képest a szegénységi bizonyítvány az doktori diploma)  Vajon hány részleteiben alaposan kidolgozott beadvány érkezett? Hányat tárgyalt az elnökség? Azokról hogy döntöttek? Csupa izgalom, ha az ember elkezdi megkaparni a felszínt.
Szerencsésebb, ha a vezetés nem felhúzza az orrát a listán elhangzó negatív kommentek kapcsán, hanem megpróbálja megérteni, hogy mi az oka hogy a jószándékú lépések nem pozitívan csapódnak le. Nem akarlak vezetéselmélettel terhelni, mert látom, hogy irritál, de tudományos cikkekben bizonyították, hogy egy szervezeten belül a negatív érzések elnyomása katasztrófális bukáshoz tud vezetni. Egyik tipikus oka az “érthetetlen negatív zajnak", hogy a vezetés stílusa (a vezetők világszemlélete) nem optimális adott helyzetben. Pl. alulról szerveződő, lelkes amatőrök munkáján alapuló szervezet nem kompatibilis az elnökséghez hivatalos csatornákon eljuttatott alaposan kidolgozott beadványok elbírálásán alapuló munkamódszerrel.
Én 6-7 kultúrkörben mozgok folyamatosan, és még több vezetési stílussal szoktam rendszeresen találkozni. Mindegyiknek van előnye és van hiányossága. Azt nehezebb megmondani, hogy mi az optimális adott szituációban, de sokkal könnyebb megmondani, hogy mi az ami szinte biztos nem fog működni. 
S mindez független attól, hogy az elnökség tagjaiban mennyi jószándék van. Nyilván a sportág érdeke és a jószándék vezet egy vezetőt amikor dönt. Egy hagyományos bajnokság ellehetetlenítése vagy egy súlyos sportszerűtlenség eltusolása is történhet jószándékkal vezérelve, mert a vezetéségnek (vagy egy részének) az a véleménye, hogy pl. csak VB kompatibilis bajnokságok legyenek, vagy hogy jobb ha nincs negatív sajtója a sportágnak. 
De ez messzire vezet, s reggel 7-kor indulok egy 24-30 órás versenyen, úgyhogy most egyelőre ennyit.
Üdv,Sün.




On 14 Aug 2020, at 19:11, Ivan Lux <ilux0807 at gmail.com> wrote:
Kedves Sün!Függetlenül attól, hogy kinek van igaza EOB ügyben, sőt még attól is függetlenül, hogy a köztetek folyó vitában kinek van több igaza, nem hiszem, hogy az általad egyébként okkal nagyra tartott kultúrkörben elfogadott ez a szinte már fölényes, de mindenképpen kioktató stílus, amit te itt már nem először viszel. Sok baj van ebben az országban, van néhány ebben a sportágban is, de a te itt előadott "jótanácsaid" ebben minket aligha segítenek.Da, ha már: ennek a sportágnak amióta én figyelem mindig odaadó, jószándékú tenni akaró elnöksége volt, kinek jobban sikerült, kinek kevésbé, de azok az inszinuációk, amik itt a listán őket érik (most már nem csak, sőt nem is elsősorban Sünnek írom), egyszerűen méltánytalanok.Avval egyetértek, hogy szükség volna egy széleskörű brainstormingra a munkamódszer javítása érdekében.ÜdvözlettelLux Iván

Sandor Talas <sandor.talas at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 14., P, 19:54):
Szia,
Azt hiszem jobb ha nem mélyítjük tovább ezt a vitát, mert nyilvánvaló, hogy más dimenzióban látjuk a dolgokat. Egyáltalán nem azt írtam, hogy az elnökségnek kell kidolgoznia az ötleteket. 
De ha egy elnökségi tag valamit jó ötletnek tart, akkor … (s itt jön a különbség)
a) világban: segíti, legalább iránymutatással, azt hogy az ötlet megvalósuljon, mert az a dolga, hogy közreműködve irányítsa a szervezetet;
b) világban: megvárja, hogy “beterjesszék” és majd “meg fogja szavazni” (vagy nem), mert az a dolga, hogy felülről irányítsa a szervezetet.
Két külön kultúra, két külön világ, két nagyon más felfogás a vezetőség szerepéről.   Mondhatni, két külön nyelv a világ dolgainak leírására, ami talán érthetőbbé teszi, hogy ha valaki aki csak az egyiket beszéli, az nem érti, hogy mit mond a másik.
Üdv,Sün





On 13 Aug 2020, at 22:17, Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> wrote:
Sajnos, csak ismétléseket olvasok, és nem értem: komolyan gondolod, hogy valakinek a feldobott ötletét egy elnökségi tagnak kell kidolgozni? Szerinted ez nem nonszensz? Ha valaki valamit komolyan gondol, akkor foglalkozzon vele mélyebben, gondolkozzon a megvalósításának módjáról lehetőségéről, és terjessze be! Ha jó ötlet, és jól előkészítette, akkor  meg fogja szavazni az elnökség-mert hogy nekik az a dolguk!K.O.
Sandor Talas <sandor.talas at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 22:30):
Kedves Orsi,
Úgy látszik, hogy se a Serdülőnek, se nekem nem sikerült megvilágosítani a kulturális, vagy inkább hozzáállásbeli különbséget. A sok évtizedes példa nem a konkrét eset másolásáról szólt, hanem a sok évtizedes hozzáállásbeli különbségről.
De köszönet, hogy sikerült megint illusztrálnod az egyik lehetséges uta őszinte felháborodásoddal, melyeket leginkább talán az "én álljak neki kitalálni, hogy milyen formában?” és a "szerintem te sem lennél ilyen megengedő!” részek illusztrálnak a korábban jelzett “csak hivatalos csatornán keresztüli kommunikációt veszünk figyelembe” hozzáállás mellett.
Egy másik lehetséges hozzáállás lehetne, pl. "Szerintem jó ötlet, felvetem a legközelebbi elnökségin:), csak azt kérem, hogy valaki dolgozza ki, hogy milyen formában, stb. Ki vállalja?”.Ugyanoda visz, csak kicsit másként.
De hozzáállásról (vagy ízléséről) nem érdemes vitatkozni.
Üdv,Sün



On 13 Aug 2020, at 13:43, Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> wrote:
Kedves Sün, nem teljesen értem a kultúrális különbséget, amire célzol.
Az egy 45 éves történet, hogy emlékek szerint volt egy ilyen kommunikációs forma. Persze azóta sokat változott a világ, nem biztos, hogy ez a legkorszerűbb manapság, de ez részletkérdés. Ha ezt leutanázzuk, ugyanolyan elégedetlenkedő hangokat kaphatunk majd, hogy "miért pont azon a versenyen volt, amelyiken én nem voltam, ez kirekesztés", de ez is részletkérdés.A fő kérdés, hogy hogy lehet párhuzamba állítani egy régi, működő rendszert, és egy kialakítást!  Honnan tudod, hogy az nem úgy történt 52 évvel ezelőtt, hogy valaki beadott egy hivatalos indítványt, akár iktatva. Vagy évekig bombázta a szövetségüket, míg elérte. De az is lehet, hogy maga az elnökség találta ki. Szóval ennyi információ alapján igazságtalannak érzem a bezzegelést!Az, hogy nekem elfogadható egy régi példa, amivel egy általam éppen olvasott fórumon találkoztam, az azt kell, hogy jelentse, hogy én álljak neki kitalálni, hogy milyen formában, milyen rendszerességgel, hol meghirdetve, milyen indítványozási formában történjen? Azért, mert Serdülő felhozott egy sok évtizedes példát? Ezt szerintem teljesen irreális, de ha téged szólítanának fel, hogy van egy tuti ötletem, dolgozd már ki, szerintem te sem lennél ilyen megengedő!K.O.
Sandor Talas <sandor.talas at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 14:12):
Bocs, de ennél szebb illusztrációja nem lehetne annak a kulturális különbségnek amire a Serdülő utalt:
A) eset: elnökségi tagok rendszeres fórumokat tartanak versenyeken, hogy meghallják a tagság véleményét, megvitassák velük az ötleteket, majd annak megfelelően alakítsák a dolgokat.
B) eset: elnökségi tagnak tetszik az ötlet amit olvasott a tagság hozzászólási közt: "Szerintem jó ötlet, kezdeményezzétek a jelzett fórumokon:)"
azaz, majd akkor fog vele foglalkozni, ha “hivatalos” csatornán kerül elé az ügy (iktatva, akta formájában?) - ahelyett, hogy egyszerűen azt mondaná:"Szerintem jó ötlet, felvetem a legközelebbi elnökségin:)"
Két különböző világ… 
S.




On 13 Aug 2020, at 11:48, Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> wrote:
Szerintem jó ötlet, kezdeményezzétek a jelzett fórumokon:)Orsi
Erdélyi Tibor <etibor1 at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 12:47):
Igen, ez így van Orsi, de van kis különbség a baráti sörözés, és egy hivatalosnak tekinthető, bárki érdeklődő által felkereshető meghallgatás, eszmecsere között. Nálunk Szentendrén az önkormányzat rendszeresen tart meghallgatásokat.
Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 12:33):
Ez szép, és jó példa, de a sportágunknak az a sajátossága, hogy kvázi mindenki ott van minden versenyen (más, korosztályonként, tudásszintenként, területenként külön rendezett sportágakkal ellentétben) lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag itt is mindenkinek lehetősége van beszélni a döntéshozókkal. Például Bugár Józsi jó sok versenyre jár, és minden elnökségi ülésre szokott hozni olyan témákat, amivel versenyeken keresték meg.K.O.
Erdélyi Tibor <etibor1 at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 12:26):
Sziasztok,
1975-ben a BEAC-cal angliában jártam versenyen. A verseny után arra lettünk figyelmesek, hogy nem mennek el a versenyzők, hanem összegyűlnek egy ember köré, aki beszélt, illetve beszélgettek vele. Kérdeztem, mi ez? Mondták, Ő a Chairman! Jó, jó, látom, hogy egy székre támaszkodik, de miről beszél? Kiderült, Ő a brit tájékozódási szövetség elnöke, és itt van több elnökségi tag is. Ez itt a szokás mondták, nagyobb versenyeken az elnökségtől lehet kérdezni bárkinek.
ET
Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 12:19):
Kedves Fifi!
A levelezőlistát úgy kell felfogni, mint egy bármilyen internetes fórumot.Talán vannak olyanok, akik írnak egy véleménycikket egy portálon, és a következő parlamenti ülésen azt várják, hogy azt megvitassák, és ráadásul el is fogadják, de azért tudjuk, hogy ez nem életszerű.Én is rajta vagyok, hogy a megosztó döntések pro és kontra érveit hozzuk nyilvánosságra az elnökségi ülések után, ez még kissé döcög....Például az általad említett fegyelmi ügyben én másképp szavaztam, de el kell fogadni a többség döntését.Sólyomnak is szól, hogy az ellen, mert mer valaki megírja a listára az észrevételeit, senkinek sincs kifogása, a gond ott van, hogy ha arra hivatalos választ vár itt, és esetleg azonnali változtatást...Ha kíváncsi vagy a hivatalos indoklásra, valóban a Versenybizottság, esetleg a Naptárbizottságnál való rákérdezést javaslom!
Utána te ide hozhatod nyilvánosság elé a kapott válaszokat, és a kifogásokat.Orsi



Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 10:29):
Kedves Orsi,    köszönöm az újabb tájékoztatást az egyszerű tájfutók lehetőségeiről, de ez ismét a „keresse a sajtóosztályunkat” kategória, amivel egy promt ügy nem tud megoldódni, csak, ha az illetékesek lépnek .   Az idő elhúzására ez remek, de egyébként láhatod, hogy elfogadható „nem hivatalos választ” sem kap, aki mer írni.S mennyien nem írnak, épp ezért.Közben megjött Sólyom levele is, ami épp ezt taglalja.   Egyéb iránt a sportág tisztasága, a korrekt versenyzés érdekében a hivatalos utat is kipróbáltam az elmúlt hónapokban, hasonlóan eredménytelenül. Az elnökség maga által is elavultnak mondott  szabályzatára hivatkozva nem foglalkozott az évvégi Eger Kupán szabálytalanul rendezett és csoportosan elkövetett csalásról szóló bejelentéssel.    Bizonyára meg volt az oka rá, mint ahogyan az ÉOB időrendjének ilyen szerencsétlen kialakításában is.    Ezzel együtt bízom a változásban, hogy az elnökség progresszív tagjai képesek lesznek felül emelkedni a feleslegessen lassító korlátokon. Üdvözlettel, Fifi Honfi Gábor  T +36 36 312-701M +36 30 471-1593honfi.gabor at szuperinfo.huwww.szuperinfo.hu <image001.png>            From: Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> 
Sent: Thursday, August 13, 2020 9:51 AM
To: Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu>
Cc: miklos mets <miklos.mets at gmail.com>; lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár Kedves Fifi!Levelem tartalma nem áll ellentétben Ádám és Miki hozzászólásával.Én is arra szerettem volna rávilágítani, hogy ez egy demokratikus lista, bárki-bármit írhat.Persze jó, ha önmérsékletet gyakorolnak az levélírók, hogy ne zaklassák folyamatosan a listaolvasókat, és csak közérdeklődésre számot tartó üzenetek kerüljenek ide. De az ide érkező levelekre nem számíthattok hivatalos válaszra! Ezt egyenlőre az illetékes bizottság, jelen esetben a Versenybizottság fogja tudni megindokolni neked, őket érdemes megkérdezni!A lista funkciója az lehet, hogy valaki itt a listán bedob egy témát, összegyűjti az ahhoz érkező hozzászólásokból a használhatokat, és abból készít egy beadványt. Ezzel tud foglalkozni az Elnökség.Tisztelettel mindenki véleménye iránt:K.O.  Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 9:24):Kedves Orsi,    ez egy korrekt, sporttársi tisztelettel megírt válasz Tőled, amit mindenki nevében köszönök, ilyen stílusban lehet(ne) véleményt cserélni.   A legnagyobb tisztelettel irántad, azért kénytelen vagyok a történelmi hűség kedvéért bemásolni ide Ádámnak - mint elnökségi tagnak! -  a valódi sorait: „A magánvéleményemet írom le, sem a Versenybizottság sem az MTFSZ elnöksége nem tekinti a listát hivatalos fórumnak, és remélem a jövőben sem fogja figyelembe venni semmilyen döntéshozatalnál.”    A másik szövetségvezetői  vélemény Mikié volt, ami hasonlóan barátságtalanul kezelte az aktuálisan felmerült kérdést: „a lista egy jó fórum az önmegvalósító embereknek, de köze nincs a Tájfutás fejlődéséhez. Aki valóban tenni akar valamit a sportért nem a listán hőbörög.”   Végül  a szívemből beszéltél, ugyanis amikor kedden Gera Tibi kiírásában elolvastam ezt az elképesztő időrendet, akkor azonnal írtam a listára (hová máshová?), s Te pont azt javaslod, idézem: „Jelen esetben azt javasolnám, hogy azt kérdezzétek meg, hogy vajon mi alapján döntött így az elnökség, és hátha kaptok elfogadható, de legalább méltányolható választ.”   Hááát nem, hogy méltányolható választ nem kaptunk a konkrét, felsorakoztatott érveinkre a sportszakmailag több szempontból is érthetetlen kiírás megszületésének hátteréről, hanem az elnökség tagja, illetve a BTFSZ elnök a fenti, barátságtalan reakcióival állunk szemben.  Ez minden, csak nem konstruktív, és nem sporttársias megoldása a szerencsétlen, egyben szakmaiatlan versenybizottsági döntésnek.    Ezzel együtt – a hátralévő 6 hét okán – bízunk abban, hogy egy sokkal több tiszteletet érdemlő EGYÉNI ÉOB-ot futhatunk, amit nem tesz inkorrekté egy néhány órával előtte lefuttatott váltó OB. Üdvözlettel, Fifi Honfi Gábor  T +36 36 312-701M +36 30 471-1593honfi.gabor at szuperinfo.huwww.szuperinfo.hu <image001.png>         From: Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com> 
Sent: Thursday, August 13, 2020 8:10 AM
To: Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu>
Cc: miklos mets <miklos.mets at gmail.com>; lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár Kedves Olvasók! Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nemrégiben indult egy közvetlen kapcsolat az elnökség felé, az info at mtfsz.hu-n lehetett olyan összeszedett javaslatokat, észrevételezéseket írni, amivel tud az elnökség foglalkozni.Ez a postafiók megtelt, hamarosan megnyitjuk az elnokseg at mtfsz.hu fiókot ilyen célra.Ádám nem azt írta, hogy nem foglalkozunk a tájfutó társadalom véleményével, hanem hogy ennek nem a levelezőlista a fóruma. Ezt kb. úgy kell elképzelni, hogy megjelenik egy cikk egy akármilyen újságban, és utána felróják a döntéshozóknak, hogy miért nem vették figyelembe, amikor már valahol valaki megmondta a tutit😰.Szóval arra kérlek titeket, hogy ne feltételezzétek, hogy egy illetékes otthon gondol egyet, és úgy lesz a sok száz embert érintő döntés, ahogy kipattant a fejéből. Egy-egy ilyen intézkedést sok szempontból végiggondolunk, megrágunk, és a többség szavazata alakítja ki a végső határozatot. Sajnos ilyen a képviseleti rendszer, még nem találtak ki jobbat. Arra próbálom rávenni a listaolvasókat, hogy ne azt feltételezzék, hogy csupa hozzánemértő hozza meg az ad hoc döntéseket, és céljuk, hogy mindenkinek minél rosszabb legyen! Jelen esetben azt javasolnám, hogy azt kérdezzétek meg, hogy vajon mi alapján döntött így az elnökség, és hátha kaptok elfogadható, de legalább méltányolható választ. A döntések minősítésénél azt se felejtsétek el, hogy a felére zsugorodott szezonban sok megoldás kényszerből született!Jó szándékkal:Krasznai Orsolya    Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13 ., Cs, 0:53):Szia Miki,    ha ez volt a barátságos útmutatás, akkor a szigorúbbat nem is kívánom elképzelni. Ez a stílus nem lehet a tájfutásra jellemző, de egyéb helyeken sem ildomos.   Azt gondolom – úgy tűnik nem egyedül - , hogy ez EOVB-ÉOB egy elképesztően szakmaiatlan döntés folytán nem oldható meg az Általad ajánlott többhónapos szolgálati úttal, mert 6 hét múlva lesz. etroczki   Szerintem egy mozdulattal korrigálható kérésünk van mindössze, amit illene egy amatőr sportág versenybizottságának akceptálnia, hiszen semmi mást nem javasoltunk, csak azt, hogy az EGYÉNI ÉOB-ot ne előzze meg, hanem másnap legyen a VÁLTÓ OB.   Minden érv amellett szól, hogy így korrekt megrendezni, amit nem is lehet vitatni, ezt támogatják a hozzászólók is.    Végül az önrevízióval felérő zárógondolatodhoz annyit fűznék, hogy a – mint írtad – sokakat zavaró stílusod többeket zavar, s ez a Te problémád. Ez nem egészen így van, ha az ember vezető posztot kíván betölteni, mert ezt el kell viselnie a vezetetteknek is, tehát nem csak Neked magadnak okoz gondot. Üdv, Fifi Honfi Gábor   T +36 36 312-701M +36 30 471-1593honfi.gabor at szuperinfo.huwww.szuperinfo.hu <image001.png>     From: miklos mets <miklos.mets at gmail.com> 
Sent: Thursday, August 13, 2020 12:20 AM
To: Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu>
Cc: Tóth Károly <toth.karoly1 at upcmail.hu>; lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>; Ádám Petrócki <adam.futas at gmail.com>
Subject: Re: [Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár Szia Fifi!A levelemet úgy kell értelmezni, hogy barátságos útmutatást ad, hogy lehet szerintem a sportágunkért tenni. Próbálja megóvni a sportágért tenni akarókat, hogy a levlistába fektesség (feleslegesen) energáikat, mikor ennek van hatékony módja. Nem kell ebbe többet belemagyarázni! Akinek nem inge, ne vegye magára! Aki komolyan gondolja amiket ide ír, egyébként biztosan megtalálja a módját, hogy akár előterjesztés legyen belőle. Elmarasztaló megjegyzésem csak arra vonatkozik, aki megáll a listánál, és ötleteit nem viszi tovább. Az meg az én problémám, hogy évek óta azonos az álláspontom, és hogy stílusom  sokakat zavar is. Járom magam útját, sosem célom az épp aktuális erővszonyokhoz igazodnom. Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu> ezt írta (időpont: 2020. aug. 13., Cs, 0:02):Szia Miki,    véleményem szerint Tóth Karesz nagyon helyesen tette, hogy megírta a véleményét – több mással egyetemben - kifogástalan stílusban és alapossággal.   Senkit nem sértegetett, kérlek Te se tedd a jövőben.   Soraid pont olyanok, mint amiről írt, s attól, hogy Te ezeket „önmegvalósító hőbörgésnek” nevezed, ezzel csak azt éred el, hogy nem jársz el a jó érzésű olvasók ízlése szerint.  Azért az indirekt sértő, egyben valótlan megállapításodért is kár, hogy „akik a levlistán írnak, azok nem akarnak valóban tenni a sportért”. Ez sem méltó egy sportvezetőhöz, csakúgy, mint az egész leveled, ami nem a felvetésről szólt, hanem valami rosszul értelmezett sporthatalmi gőg által fűtött dolgozat született az indulatodból. Ezt is érdemes elkerülnöd a jövőben.   Mindezt a tájfutás fejlődése érdekében kérem, még ha nem is hiszel abban, hogy innen is lehet tenni a sportágért, a sportág korrekt műveléséért, fejlődéséért. Változatlan barátsággal, Fifi Honfi Gábor  T +36 36 312-701M +36 30 471-1593honfi.gabor at szuperinfo.huwww.szuperinfo.hu <image001.png>        From: miklos mets <miklos .mets at gmail.com> 
Sent: Wednesday, August 12, 2020 11:25 PM
To: Tóth Károly <toth.karoly1 at upcmail.hu>
Cc: Honfi Gábor <honfig at szuperinfo.hu>; lazarus <tajfutas at lazarus.elte.hu>; Ádám Petrócki <adam.futas at gmail.com>
Subject: Re: [Tajfutas] EOVB és ÉOB 2020.09.26. Bodoglár Szia Karesz!Ebben a témában már nem akartam többször írni de úgy látszik te sem érted, vagy nem akarod:-) Hogy a lista egy jó fórum az önmegvalósító embereknek, de köze nincs a Tájfutás fejlődéséhez. Aki valóban tenni akar valamit a sportért nem a listán hőbörög. Az elnökség és a versenybíróság minden egyesület képviselőinek véleményét figyelembe veszi! A versenyző forduljon az egyesület vezetőjéhez, aki majd az egyesület véleményét továbbítja a megfelelő helyre. Ha nem tudja hová akkor nem is alkalmas a feladatra:-) A listára mindenki azt ír amit akar. állítom neked hogy a legtöbb esetben maga az egyesület képviselője sem ért azzal egyet amit egyes tagjai írnak a listára. _______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas





_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas





_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas




_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20200817/8e1e343d/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list