[Tajfutas] HunOr'20

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2019. Aug. 5., H, 09:17:30 CEST


Szia Sólyom!

Remélem, nem sorolsz a „bizonyos emberek” közé, bár én sem voltam ott, az ezek szerint most egy darabig utolsó alkalommal OR versenyként megrendezett eseményeteken. Nagy létszámnövelést mi nem jelentettünk volna persze, hiszen töredékére csökkent az aktív tájfutók száma egyesületünkben, miközben azért örülök neki, hogy néhány valamikori tanítvány, ill. sporttárs azért még jár más egyesületek színeiben időnként versenyezni. Részünkről max a család vehetett volna részt, meg esetleg pár néha tájfutó terepfutónkat lehetett volna komoly rábeszéléssel beszervezni, mondjuk egyikünknek sincs már évek óta versenyengedélye az egyesületben, mert egyrészt nem indulunk annyi versenyen, másrészt nem hajtunk minél jobb rangsor helyre. Ma már elsősorban a szerezhető élmény motivál egy-egy verseny esetében.

A részvételt most még Ausztriában élve is már meg tudtuk volna oldani, ugyanakkor a fő oka a távolmaradásnak a részemről az volt, hogy már nem volt egyetlen erdei futam sem az eseményen, bár tudom, hogy a magyar mezőny nagy részét vonzzák azért a sprint versenyek is, de nem biztos, hogy ilyen töménységben.
Nem mellékesen pedig jól látszik, hogy az országnak ebben a régiójában sajnos nem sok egyesület tud nagyobb létszámú versenyt rendezni.
A nagy tradíciókkal bíró Honvéd Kupán (ami pár évvel ezelőtt már szintén ingatag lábakon állt, azt hiszem volt év, amikor nem is került megrendezésre) kívül, gyakorlatilag nincs más OR besorolású esemény, csak akkor, ha OB-t rendeznek erre, vagy valamelyik budapesti klub rendezi itt meg a hagyományos nagyobb versenyét. Az utóbbi évtizedben új versenyként azt hiszem talán csak egy-két Tájfutó Maraton, és a 2011-ben Veletek közösen rendezett Chio Balaton Kupa tudta elérni a 250 fő körüli létszámot, meg néhány olyan regionális bajnokság, ahol valóban minden helyi egyesület megmozdult és nagy létszámban képviseltette magát. Talán most az Őrség Kupa lehet még az, amelyik képes lehet megmozgatni OR versenyhez kellő létszámot.

Azt gondolom több okra is visszavezethető, hogy nehéz a feladat. Egyrészt a régión belül nem igazán van több nagyobb létszámú egyesület, másrészt a még túlélő klubok között is vannak sajnos valóban ellentétek, amelyre Te is utaltál a leveledben, és ami azt eredményezi, hogy nem gyúr rá minden egyes klub a régióban rendezett versenyeken való részvételre létszámban. Harmadrészt a nagyobb budapesti kluboknak úgy tűnik, hogy valamiért nem igazán vonzó a régió. Talán errefelé nagyobbak a távolságok utazásban/utazási időben, mint a Mátrába, vagy mondjuk Kalocsa környékére, vagy más az ok ki tudja, de látszik, hogy nagyobb létszámmal az utóbbi években nem választanak errefelé versenyeket nagyobb fővárosi klubok.

Sok sikert a regionális versenyként való további rendezéshez, talán egyszer lehet majd újra OR hétvégétek, ha pedig valami jó erdei terepen is lesz futam, akkor nem lehetetlen természetesen, hogy megpróbálunk mi is ott lenni. A nagyobb külföldi kontingenshez pedig külön gratulálok!

Péntektől a Barátság Kupára, pedig szeretettel várunk Titeket, de természetesen bárki mást is, aki szívesen futna technikás, ugyanakkor jól futható terepen, csak a futás és a tájékozódás öröméért, hiszen ez az eseményünk se nem OR, se nem RR verseny ma már.

üdv. Viktor


From: mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com [mailto:mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com] On Behalf Of Mézes Tibor Sólyom
Sent: Monday, August 05, 2019 8:07 AM
To: LISTA <tajfutas at lazarus.elte.hu>; Tájfutó egyesületek <mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com>
Subject: HunOr'20

Sziasztok!

Köszönjük, hogy eljötettek versenyünkre, Akár futóként, akár nézőként.
Eltemettünk tegnap valamit, ami akár most volt először, akár most sokadszorra. Az biztos, hogy elveszítettük a jogot, hogy 2020-ban OR versenyt rendezzünk. Ez bizonyos szempontból jó nekünk, bizonyos szempontból rossz. Tisztában vagyok vele, hogy ez volt a célja bizonyos embereknek. Most sikerrel jártak. Ám hatalmas öngólnak érzem, hogy ezt megtették. Saját magukkal szúrtak ki. Majd megérzik, ha egy OR versenyre sok-sok km-t, szállás költséget kell majd kifizetni és sok-sok órát utazni, stb.
Hát ez a nekrológja az OR versenyünknek.
Eredményeket, rangsorpontokat megtaláljátok az eseménynél.<http://adatbank.mtfsz.hu/esemeny/show/esemeny_id/6799>


Már ne is nézzétek a következő éveben a naptárban az OR versenyünket.
Azonban kezdeményezésünket nem vetjük el. A mezőny 25%-a külföldről érkezett 9 országból. Ezt folytatni szeretnénk. Aztán hátha eljöttök Ti magyarok is.
2020. szeptember 5-6-án a megyei hétvégén 2 napos RR versenyt rendezünk Zalaegerszegen. Hogy jól érezzétek Magatokat.


Üdv:
                            Sólyom
+3620/472-0056


1% Neked kicsi figyelmesség, nekünk nagy lehetőség! 1%

18967975-1-20

Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület


[A képet a feladó eltávolította.]



további infók:
Keresd az egyesületet a facebookon!<https://www.facebook.com/gocsejktfe/?fref=ts>
--
Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „MTFSZ tagszervezetek” csoportjára.
Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) mtfsz-tagszervezetek+unsubscribe at googlegroups.com<mailto:mtfsz-tagszervezetek+unsubscribe at googlegroups.com> címre.
Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/mtfsz-tagszervezetek/CAJ2NhrHn47vMkzA7059WJNXHtks794Jn7y4j9%3DpDJAau3zFnEw%40mail.gmail.com<https://groups.google.com/d/msgid/mtfsz-tagszervezetek/CAJ2NhrHn47vMkzA7059WJNXHtks794Jn7y4j9%3DpDJAau3zFnEw%40mail.gmail.com?utm_medium=email&utm_source=footer>.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190805/4a98b256/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 594 bytes
Desc: image001.jpg
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190805/4a98b256/attachment.jpg>


More information about the Tajfutas mailing list