[Tajfutas] (nincs tárgy)

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2018. Aug. 23., Cs, 12:49:05 CEST


Szia Gerzson!

A Barátság Kupán is adtunk pótszimbólt idén is, nálunk a feleségem Márti ellenőrizte, hogy megegyezik-e a térképen lévő a pótszimbóllal, de nálunk csak öt pálya volt naponta, a Hungárián úgy sejtem minimum a háromszorosa... Elvileg szerintem az ellenőrző bíró feladatai közé tartozhat azt hiszem, de ehhez tényleg nem kell különösen nagy szakmai képzettség, ha valaki a számokat ismeri, már megbirkózhat sikeresen a feladattal. Ráadásul idén a Barátság Kupa nem volt hivatalos MTFSZ verseny rangsoroló joggal, miegymás, így nem voltunk a szabályzat betűjéhez kötve és adminisztrációs terhek is kevésbé terheltek bennünket, ez nekem nagy könnyebbség volt az biztos. Az osztrákok nagyon értékelték is az ennek is köszönhető rugalmasságot a rendezés során.

Öt nap alatt egy ilyen hiba - még ha hiba is - mindenképpen kicsi hiba szerintem, ami plusz ellenőrzéssel valószínűleg valóban kiszűrhető, de azért itt is igaznak érzem, amit idéztél, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit (csak kritizál☺).
Én azért a helyedben nem vennék mérget rá, hogyha Te egyedül ellenőrizted volna az öt nap 80-100 körüli pályájának pótszimbóljait nem csúszik be egy ilyen hiba, könnyen átszalad az ember szeme a 70. pálya körül egy darab számhibán…
Mindenesetre erre a feladatra nagy szeretettel várunk bármelyik általunk rendezett versenyünkre, ahol adunk pótszimbólt, ha már egyszer végzett versenybíró lettél több mint egy éve! Nagy gázsira azért kérlek ne számíts.:)
Ha van kedved más feladatra is szívesen látunk! Egyébként egyre inkább abba az irányba gondolkodunk, hogy nem rangsoroló formában rendezzük meg a versenyeink többségét, de ettől még szeretnénk emberileg kellemes és sportszakmai szempontból is minél erősebb rendezvényeket tető alá hozni.

üdv. Viktor
From: Tajfutas [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kéri Gerzson
Sent: Thursday, August 23, 2018 11:16 AM
Cc: Lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] (nincs tárgy)

Ha a pótszimból kérdése nem lesz részletesen leszabályozva, akkor ennek az esetnek a várható következménye az lesz, hogy sokkal kevesebb versenyen lesz pótszimból, hogy a rendezők ne rontsák a rönoméjukat ilyen hibák esetén, és főleg, hogy ne veszítsenek anyagiakat a visszafizetendő nevezési díjak miatt.

Kérdezem, kinek a feladata a térképen olvasható szimból és a pótszimból összehasonlítása. A versenybíróság valamelyik tagja maga szokta-e ezt végezni, vagy szétosztja diákok vagy egyéb statiszták között? Igaz, hogy látszólag ez nem kíván képzettséget, ha azonban szakképesítés nélküli emberek, netán diákok, gyerekek végzik, őket nem lehet felelősségre vonni, ez itt a probléma.

Minden kritikára van egy sztereotip válasz: "Csak az hibázik, aki dolgozik." Van ebben valami igazság, de csak egy kicsike részigazság szerintem. Ha rám bíznák, én úgy gondolom, hiba nélkül el tudnám végezni a tárgybeli, vagy ahhoz hasonló feladatot. (Erről jut eszembe, hogy már kb. egy éve van versenybírói papírom, lehet, hogy kitörölhetem vele a hátsómat, mert még soha sehol nem kaptam versenybírói feladatot.)

Szoktak hivatkozni a rendelkezésre álló idő rövidségére is. Való igaz, hogy ha nagyon kevés idő van egy munkára, akkor azt nagyon nehéz jól megcsinálni. Akkor viszont már rég rossz, ha nincs egy munka pontos elvégzésére elég idő.

Végül még egy rosszmájú kérdés jut az eszembe. Nem akar senki szarkasztikus hangvételű válaszlevelet írni? Ilyen esetre szerintem jobban indokolt és inkább helytálló lenne, mint egy olyan esetben, amikor valaki csak javasol egy dolgot, más valakinek, valakiknek viszont nem tetszik  javaslata?

Üdv:
KG

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20180823/f841e3b6/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list