[Tajfutas] (nincs tárgy)

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2018. Aug. 22., Sze, 16:28:26 CEST


Akkor szabályozzátok le a pótszimbolt,kötelezően!!!!

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Zoltán Miháczi<mihacziz at gmail.com>Címzett: , Molnár Attila<mozsar70 at gmail.com>, levlista<tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2018. augusztus 22. 16:16Tárgy : Re: [Tajfutas] (nincs tárgy)


Sziasztok!
A Versenyszabályzat 14. pontja rendelkezik a pontmegnevezésekről. Ahogy Mozsár írta a "térkép kiegészítője", azaz, ha hibás, akkor a versenyfeladat megadása hibás.Nincs külön szimból vagy pótszimból, csak szimból/pontmegnevezés. A rendező döntheti el, hogy a térképen, külön mellette, vagy mindkét módon megadja. (Ez utóbbi esetben hibás, ha a kettő nem egyezik... :-)
ÜdvMihók
14. Pontmegnevezések- Az ellenőrző pontokat méretüknek megfelelően kell megnevezni;- a pontmegnevezés a térkép kiegészítője, ezért szerepeljen benne a síkrajzi vagy domborzati elem,illetve tereprészlet neve, és az esetleges jellegzetessége, amelyet a térkép nem ábrázol;- az azonosításra szám használható (31-255);- a pontmegnevezéseket rangsoroló kategóriákban minden esetben szimbóllal kell megadni;- a pontmegnevezéseken fel kell tüntetni a kategóriát, a távot, a szintkülönbséget;- pontbegyűjtő csapatverseny esetén a pontmegnevezésben a kötelező pontokat a szétosztandópontoktól elkülönítve a pontfogási sorrend megjelölésével (nagybetű) és a kóddal, valamintszimbóljukkal kell ábrázolni. A pályaadatok között fel kell tüntetni a kötelező pontok, illetve aszétosztandó pontok számát;- az IOF előírásait a jelekre és nagyságukra be kell tartani.- jelenleg hatályos IOF pontmegnevezések: http://orienteering.org/wpcontent/uploads/2010/12/control-description-a4-pages_copy.pdf.

Nagy Lajos <nagyluji43 at vipmail.hu> ezt írta (időpont: 2018. aug. 22., Sze, 16:02):
Szia Mozsár!!!!  akkor hol a szabályzat?????  ahol nem szerepel a pótszimból!!!!!!??????

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Molnár Attila<mozsar70 at gmail.com>Címzett: tajfutas at lazarus.elte.huElküldve: 2018. augusztus 22. 12:51Tárgy : Re: [Tajfutas] (nincs tárgy)


Véleményem, hogy a pótszimból a térkép szerves részét képezi (van verseny ahol a térképen nem is található meg) - teljesen mind1, hogy van-e a szabályzatban, vagy sem külön róla említés (Lajos miatt érdemes lenne ezt a részt talán átfogalmazni köv. szabály módosításkor - bár azt írta, hogy nem jön több versenyre ...).Szerintem a rendezőség helyesen járt el, hogy emiatt törölte ennek a kategóriának az eredményét - amit óvás nélkül is (tudomásom szerint) megtehet.
Viszont a napi nevezési díj visszajár a hiba miatt, amit gondolom meg is tett a rendezőség az egyesületek felé.

Mozsár

2018. augusztus 22. 8:39 Nagy Lajos írta, <nagyluji43 at vipmail.hu>:
Szia Janó!        Azért kérdeztem,mert a második napi 75-ös kategóriát törölték.Azért mert a pótszimbólban az első pont kódja nem stimmelt a terepen lévővel.A térképen jó volt.Milyen alapon tették tönkre,és szóltak bele egy öt napos verseny eredményébe.Másképp alakult volna a végeredmény [idézet az értesítőböl:"az ellenőrzőpontok megnevezése[szimból] és kódja atérképen található.A rajtban pótszimbólt is bíztosítunk,a kordonon kívül vehető fel"] .Ebből az derül ki hogy nem kötelező.Senki nem óvott,és mégis !!!!!!!!!!!! Miért tették tönkre a versenyümnket?   és ne hivatkozzanak a szabályzatra.......... ...,..lujipapa
-- Eredeti üzenet --
Feladó: Kelemen János<kelemen.janos111 at t-online.hu>Címzett: tajfutas at lazarus.elte.huElküldve: 2018. augusztus 21. 21:25Tárgy : Re: [Tajfutas] (nincs tárgy)


 
 
  A pót és szimból szavak alapján kerestem rá a szabályzatban. Nem
   talált a kereső megfelelő kifejezést.
  Üdv,
  Janó

  
  

  2018.08.21. 21:03 keltezéssel, Nagy
   Lajos írta:

  
  
   
   
   Valaki mondja meg nekem, hogy a versenyszabálzatban hol van leírva
   a pótszimból használata,vagy valamilyen utalás .én nyalogatom a
   szabályzatot,de sehol nem találok rá semilyen utalást.Oszlovics
   úr?      Üdv. lujipapa
   

   
   

   _______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

  
  

 

_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

_______________________________________________

Tajfutas mailing list

Tajfutas at lazarus.elte.hu

http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20180822/4795f8d3/attachment.html>


More information about the Tajfutas mailing list