[Tajfutas] Dol és Sopron Kupa

Kovács Gábor borea at is.hu
2017. Május. 30., K, 20:38:39 CEST


Ehhez még annyit tennék hozzá, hogy atlétikában a 100 méteres síkfutók 10 másodpercért utaznak el akár a világ másik felére, ha olimpiát nézünk, akkor 4 évente egyszer.
KG

From: Márk Gárdonyi 
Sent: Tuesday, May 30, 2017 8:28 PM
To: Verebélyi Zsolt 
Cc: mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com ; lazarus 
Subject: Re: [Tajfutas] Dol és Sopron Kupa

Akkor most még egyszer hangsúlyoznám, hogy a világ nem a 25-30 perces "sprint" pályák irányába halad. Kicsit konkrétabban: az ifi EB-n 12 perces győztes időre tervezik a sprintet. Az az érv, hogy egy 15 perces futásért nem éri meg elutazni az ország másik végében a DOL esetében nem állja meg a helyét, mert aznap délután ott volt a váltó is.

Amúgy a verseny jól sikerült, köszönjük a rendezést. A térképek is alapvetően jók voltak, azonban nem tudok szó nélkül elmenni a "jellegfák" tömege mellett. Szerintem, ha 100 m-en belül kettőnél több jellegfa van felvéve a térképre akkor mind törölni kell, mert nem lehet őket tájékozódásra felhasználni. Hozzá kéne szokni, hogy vannak olyan erdők amelyek természetes módon öregebb fákat is tartalmaznak; ilyen erdőkben egy-egy nagyobb törzsátmérőjű fa egyáltalán nem különleges, vagyis nem nevezhető jellegfának. Konkrétan vasárnap volt olyan jellegfa ábrázolva a térképen egy szárazárok mellett, amiről nem tudtam eldönteni a terepen, hogy a térkép javító melyik fára gondolt, annak ellenére, hogy ott álltam az árok partján. 


Üdv,

Gárdonyi Márk


2017. május 30. 19:14 Verebélyi Zsolt írta, <verebelyizsolt at globonet.hu>:

 Sziasztok!

 Először is szeretném megköszönni a közel 1000 fő részvételét a Diákolimpián és Sopron Kupán!

 Az eredményeket megtaláljátok az http://adatbank.mtfsz.hu honlapján.

 Néhány gondolat, mint térképkészítő, pályakitűző, és versenyrendező szemszögből!

 Igen, valóban túl vállaltam a feladatokat, de meg kellett küzdenem egy új térkép elkészítésével, az áprilisi havazás általi károk pályakitűzési feladatok megoldásával, és még sorolhatnám! Nagyon sokat, időt nem kímélve dolgoztam, dolgoztunk, hogy mindenki számára megfelelő rendezvényt szervezünk rendezőkkel a számotokra! De ezt tovább nem is taglalnám. Tanultam a dologból!:-)

 Rövidtáv: A pályakitűzésemkor azon gondolkodtam, hogy lehetőségeim szerint, hogy akadályozzam meg, hogy rohanás helyett, legyen inkább, egy igazi méltó feladatokkal, megoldásokkal rendezendő diákolimpia! A szabályzattal nem értek egyet, hogy 15 perc lerohanással végezzünk, akkor miért utazzuk át a fél országot, de aki anno részt vett a Dunántúl, Thermál, Vasi Kupákon, melyet Én rendeztem tudhatta, hogy inkább gyenge középtáv nálam a sprint! Valóban nem a megszokott lakótelepi, gyorsan olvasható terep volt! A verseny ellenőrző bírója Molnár Péter többször is elmondta, hogy nem a sprintnek megfelelő győztes idők fognak születni, de Én ragaszkodtam hozzá! Pályákat úgy alkottam meg, hogy nem a gyorsan futok, hanem a leleményesség is számításba jöhessen, és ez elég jól sikerült!A pályaadatok meghatározásánál jelenleg a szabályzat nem mért, hanem a légvonalban futott km határozza meg!

 Normáltáv: A pályatervezésem során itt figyelembe vettem a győztes időket, és sikerült is megtartani! A versenyzés szempontjából elsődleges a Diákolimpia és utána a kísérő verseny! Szerettem volna egy pillangóval megszórni a Diákolimpiát, de azt a választ kaptam az ellenőrzőbírótól, hogy nem egyenlő feltételekkel indulnak a résztvevők! A két rajt használata is felmerült, de a Dol szempontjából nem korrekt, csak ha másik terepen van! Viszont, meg kell említenem a parkolási szabályok be nem tartását! Ha azt szeretnétek, hogy legközelebb ne legyen itt verseny, akkor jó úton haladunk!

 Most viszont elmegyek aludni, mert rám fér!!!:-)

 Üdv.Verebélyi Zsolt


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20170530/41df224e/attachment-0001.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról