[Tajfutas] napi versenyengedély

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2017. Feb. 16., Cs, 22:34:44 CET


Hát ha tényleg ez a cél, akkor legyen a napi versenyengedély 100.000 Ft, garantáltan nem váltja majd ki senki, csak az MTFSZ aranyfokozatú támogatói.:)

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of miklos mets
Sent: Thursday, February 16, 2017 3:25 PM
To: Kovalcsik István <kovalcsik.istvan at gmail.com>
Cc: Tájfutó levelező lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] napi versenyengedély

Szerintem az a cél, annak kellene a célnak lennie, hogy senkinek ne érje meg a napi versenyengedélyt kiváltani. (elvileg versenyengedély nélkül nem is indulhat) A kezdők olyan helyen próbálkozzanak, ismerkedjenek, ahol nem kell, pl Boróka kupa :-), de ha be is akar találni a célba, akkor az egyesület házi versenyein. Aztán ha versenyengedély kell, az legyen éves.
Aki meg csak 2-3 alkalommal áll rajthoz egy évben, annak pont jó  a nyílt.

MM

2017. február 16. 14:00 Kovalcsik István írta, <kovalcsik.istvan at gmail.com<mailto:kovalcsik.istvan at gmail.com>>:
Sziasztok!

Ez a napi versenyengedély furcsa számomra...
Ha van versenyengedélye (napi), akkor a minősítés számításnál is figyelembe kell venni (így szól a szabályzat -  kivéve, ha látatlanban az is meg nem változott).
Ha jön valaki, aki eddig nem volt versenyengedélyes (most ismerkedik a sportággal), kiváltja 6 szerdai versenyen a napi versenyengedélyt, akkor akár minősítést is szerezhet, de ehhez pontos adminisztráció szükséges. Ezt is a rendezők végzik? Első alkalommal az első rendező regisztrálja a versenyzői adatbázisban (anyja neve, születési dátum...), a következő versenyeken már megtalálják majd ott a későbbi rendezők? (Mert ha nem, akkor nem lesz azonos saját magával...)
Ha megtalálja következő futamon a rendező a versenyengedélyesek között, akkor látja majd, hogy újra napi engedély kell, nem pedig éves engedéllyel fut?

OB-n még megérteném ezt a szabályozást: ki lehessen egészíteni a váltót olyan versenyzővel, aki csak azon az egy futamon indult egész évben, s így 2000 Ft-ért lehessen versenyengedélyt váltani számára. De a többi versenyen - úgy sejtem - több problémát okoz, mint amennyi előnnyel jár...Én egyszerűbbnek tartottam, hogy "potyautasként" ismerkedhet a sportágunkkal vagy sok év után visszatérőként a közeli versenyen "fut egy kellemeset". Nevezési díjat fizetett, tehát a rendező költségeihez (térkép...) hozzájárult, de nem ő "tartja el" a szövetséget és a válogatottakat...
Szerintem éves szinten 70-80 ezer Ft nagyságrendről beszélünk, és cserében egy csomó adminisztrációról. Ennek egyedül OB-kon látom értelmét.

Üdv: István, a szkeptikus

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu>
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20170216/d0c8d294/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról