[Tajfutas] Barátság Kupa előzetes pályaadatok

Hites Viktor tajfutas at outlook.hu
2015. Júl. 13., H, 23:16:11 CEST


Szia,

nekem nehéz mindent röviden leírni. Ha érdekel majd rápihensz, és nekifutásból átolvasod.

üdv. Viktor

From: Honfi Gábor 
Sent: Monday, July 13, 2015 10:54 PM
To: 'Hites Viktor' ; 'Csongrádi Jenő' ; tajfutas at lazarus.elte.hu 
Subject: RE: [Tajfutas] Barátság Kupa előzetes pályaadatok

Kedves Viktor,

 

a HÁBORÚ ÉS BÉKE ehhez  képest egy szösszenet… J

Biztos érdekes dolgozat…de ma már nem vállalhatom.

 

Jó éjt minden  éber lista olvasónak!

 

Fifi

 

 

 

Tel.: 06-36/312-701

Mobil: 06-30/4711-593

honfi.gabor at szuperinfo.hu

www.szuperinfo.hu

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hites Viktor
Sent: Monday, July 13, 2015 10:46 PM
To: Csongrádi Jenő; tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] Barátság Kupa előzetes pályaadatok

 

Kedves Jenő,

 

köszönöm az észrevételeidet, jóindulatú véleménynek vettem, és szeretnék válaszolni a felvetéseidre.

Igazából bajban vagyok, mert nem tudom eldönteni, hogy a pályaadatokra vonatkozó soraid vajon a szeniorok többségének véleményét tükrözi-e!!?  

 

1. Ezek szerint nem vagyok gyáva, köszönöm. A Pannon egy régi több napos verseny, de attól még más is rendezhet nyári több napos versenyt, nem? Mi egyébként jó tíz éve rendezünk már több napos nyári tájfutó rendezvényt. A hőskorban ezt Eplényi Tájékozódási Napoknak hívtuk, és a téli szakág kivételével minden szakág (Trail-O, tájkerékpár, tájfutás), és a tájékozódásnak nagyon sok formája (folyamatos váltó, éjszakai, túraverseny, pontbegyűjtő csapat stb.) képviselve volt ezeken az eseményeken. A Chio támogatásával rendeztük évekig a versenyt, majd eléggé leversenyeztük már Eplényt és környékét, és szerettünk volna “kabátot cserélni”. Akkor jött az ötlet, hogy rendezzük meg Sólyomékkal közösen hasonló programmal a Balaton Kupát a Chio támogatásával. Bár relatíve sok indulónk volt 2011-ben Balatonfüreden és Tihanyban, és élvezetes és jó versenyek voltak szerintem, de rendezőként mégsem úgy sikerült az a verseny, amilyennek én szerettem volna, ezért Sólyommal elváltak útjaink. Nem mellékesen a Chio zirci gyára is bezárt így elvesztettük a főtámogatónkat. Egy év szünet után (2012-ben “csak” egy 24 órás váltót hoztam tető alá a Mátrában, meg a Veszprém megyei pontbegyűjtő csapatot rendeztük Balatonfüreden és másnap a két futamos Tihany Opent rendeztük meg) aztán újra belevágtam, hogy legyen egy olyan több napos nyári versenyünk, ahol a pályáké a tájékozódásé a főszerep, ahol minél technikásabb terepeken, minél színvonalasabb pályákon indulhattok, és ahol marad idő kikapcsolódásra, kísérő programokra is, ez lett a Barátság Kupa. A Dunántúl Kupa egyébként tavaly még egy napos verseny volt, a Barátság Kupa már tavaly előtt is három napos, igaz akkor sem túl nagy létszámmal, ami nagy örömünkre 2014-ben egy kicsit nőtt, és a Budapesttől mért valóban nagyobb távolság ellenére bizakodom, hogy idén egy kicsit még tovább nő majd a létszám és átléphetjük a “ bűvös 100 fős” indulói létszámot, tulajdonképpen ebben reménykedve is kértük meg idén az országos rangsoroló jogot. Két ilyen kiváló őrségi terep ennyi indulót biztosan megérdemelne. Azt gondolom mindenki szabadon eldöntheti, hogy az általad említett versenyek közül melyiken, vagy melyikeken vesz részt, szerintem nem rossz választás egyik sem, jó kis terepeken lesz valamennyi. Ha tehetném, akkor szívesen ott lennék mindegyiken, erre sajnos most nincs lehetőségem. A Pannon szombati napjára szerencsére eljutok, de a Dunántúl Kupa Ágfalvi gerincen rendezett futamaira sajnos nem, pedig a magyar serdülő bajnokságot nyert tanítványaimmal voltunk edzőtáborban ezen a technikás, és nagyon szép terepen, de versenyen futni még nekem sem volt itt alkalmam. Egy Salgótarjáni Hungária Kupát meg nyilván vétek lenne kihagyni, így idén nyilván ez a családi nyaralásunk. 

Vannak természetesen sokan olyanok is, akik az egyik vagy másik időpontjában nyaralnak, de a másikon miért ne versenyezhetnének egy hosszú hétvégét? Aztán biztos vannak akik egy külföldi több napost részesítenek előnyben ezekkel a versenyekkel szemben. Természetesen azt gondolom a Barátság Kupa sem lesz rossz választás, annak ellenére, hogy sok helyről ez a legmesszebbi hazai több napos. A két helyi klubnak meg nyilván ez a legközelebbi, ami meg nekik öröm gondolom. Az pedig nem hiszem, hogy gond lenne, hogyha már ennyit utazik valaki, akkor nem két napot, hanem hármat versenyezhet, és marad egy kis idő a versenyzés mellett felfedezni az Őrséget is. Nem titkolt célunk, hogy a versenyt összekössétek egy kis nyaralással is!

 

2. Középtávnak szántam ezeket a pályákat, persze, hogy a győztes idők meg is legyenek, ahhoz nem árt, ha erős a mezőny. A szenior kategóriákban inkább egy kicsit “hosszított középtávot” igyekeztem tervezni most és az elmúlt években is, mert úgy tűnt, hogy az idősebb szeniorok is szeretnek többet kinn lenni az erdőben, mint a középtávra előírt 25-30 percet. Paróczi Zsolt F40-ben a Vakáció Nagydíjon is hozta az ehhez hasonló pályán a nekik szabályzatban előírt 35 perces győztes időt, a többi kategóriában hiányzott az igazi klasszis versenyző, de a pályákat egyrészt nem akartam a mezőnyhöz igazítani, másrészt abból indultam ki, hogy sokan szeretik a szokásos középtávnál kicsit hosszabb pályát. Most viszont elbizonytalanodtam, hogy mire is van akkor igazából igény? Emiatt ha lehet kérnék minél több szenior véleményt, hogy eltaláltam-e elvben, hogy mire vágytok egy versenyen, és inkább más az ok, ami miatt nem jöttök el esetleg a Barátság Kupára (pl. az általad írt nagyobb távolság). Ha jelzik többen, hogy rövidebb pályáknak jobban örülnének, akkor meghúzzuk természetesen egy kicsit az idősebbek pályáit. Ezekkel a pályaadatokkal igazából Nektek akartam a kedvetekre tenni, de ha nem így van, teljesen vakvágányra tévedtem, akkor örülnék, ha ez mielőbb kiderülne, mert már zajlik a stekkelés, de most még nyilván tudunk változtatni a pályákon. 

 

3. Természetesen, ha elég nevezőnk lesz, akkor nem szeretnénk kategóriákat összevonni, bár abban teljesen igazad van, hogy kategória összevonások biztosan lesznek. Ha nem írna elő bizonyos kategóriákat a versenyszabályzat, akkor több kategóriát ki sem írtunk volna, illetve szeniorban sajnos nálunk valóban nem szokott annyi indulónk lenni, hogy jogosnak tűnnének az 5 évente kiírt kategóriák, de természetesen mi örülnénk legjobban, ha az öt évenként kiírt kategóriák mindegyikében lenne legalább 5-10 nevezőnk. Az azonos pályák szeniorban ugyanakkor nem az összevonást szolgálnák, hanem azt, hogy összemérhesse magát két-két közel eső kategória, illetve ha az egy-egy szenior kategóriába mondjuk csak 4 nevezés érkezne a másikba meg hat akkor ne legyen probléma a rangsorolás, akár összevonás nélkül is. (Még mindig nem világos persze a számomra, hogy szenior társaim többsége az élmény miatt jön el versenyezni, vagy a rangsorpont miatt.)

 

4. Remélem, hogy sokan vannak hozzád hasonlók és várnak az utolsó pillanatig a nevezésükkel, de arra kérlek ne tegyétek! Gondolom sokan rendeztetek már versenyt, és tudjátok, hogy mekkora segítség, ha időben ismert a nevezők körülbelüli létszáma... Gerzsonnak egyszer már írtam, hogyha a másikra vár a nevezésével, akkor előfordulhat, hogy a többiek is rá várnak, aztán pedig senki nem nevez be a versenyre, “mert a másik nem nevezett”. Nevezzetek inkább be minél előbb, ha jönni szeretnétek, aztán ha közbe jön valami, vagy nem lesz rangsoroló a verseny a kategóriátokban, miközben Ti csak rangsoroló versenyen szeretnétek indulni, akkor mondjátok le a nevezéseteket. Részünkről nem lesz ebből probléma. A kedvezményes nevezés egy lehetőség annak, aki tud és akar időben dönteni. Nem tudom megnézted-e, de naponta 300 Ft különbségről beszélünk, egy olyan verseny esetén, amely az egyik legszebb hazai terepeink egyikén lesz, és amelynek napi normál nevezési díja, is alacsonyabb lesz, mint pl. az általad említett Pannon Kupáé, vagy alacsonyabb, mint a szintén említett Hungária Kupa kedvezményes nevezési díja. Nem árt persze tudatosítani, hogy alapvetően egyetlen hazai tájfutó versenyre sem mondhatóak magasnak a nevezési díjak, hiszen egy átlagos terepfutó versenyre - ahol sehol egy térkép - is ennél többnyire magasabb vagy lényegesen magasabb a nevezési díj. Mi úgy gondoltuk, hogy a Barátság Kupa azért mégsem a Hungária Kupa, vagy pl. a Pannon is egy nagyobb múltú verseny, így bevállaltuk, hogy ezeknél a versenyeknél egy kicsit alacsonyabb nevezési díj mellett próbálkozunk meg eredményesen megrendezni a mi több napos versenyünket. Nem mellékesen a Dunántúl Kupára is lejárt a kedvezményes nevezési határidő egy hónappal a verseny előtt, csak úgy tűnik, ők eredményesebbek voltak talán a meghirdetésben. Náluk ráadásul nem is 300 Ft/futam díjjal növekedett a nevezési díj, hanem 500 Ft/futammal. Az az igazság, nem szívesen tologatnám kifelé a nevezési határidőket, ahogy azt szinte már minden hazai verseny megteszi, ami nem egy szerencsés gyakorlat szerintem, meg nem is nagyon hiszek abban, hogy ettől többen jönnének el a Barátság Kupára. Azon időnként el szoktam tűnődni, hogy esetleg egy látványos nevezési díj emelés talán segíthetne, mert akkor talán azt gondolnák a Barátság Kupáról, hogy ez a hazai tájfutó versenyek Ferrarija.

 

Várom a Te és más szenior versenyzők jóindulatú véleményét a fentiekről, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni az igényeiteket, és természetesen sok szeretettel várunk az idei versenyre!

 

Barátsággal

Viktor

 

 

 

 

From: Csongrádi Jenő 

Sent: Monday, July 13, 2015 7:23 PM

To: 'Hites Viktor' ; tajfutas at lazarus.elte.hu 

Subject: RE: [Tajfutas] Barátság Kupa előzetes pályaadatok

 

Kedves Viktor,

 

A Barátság Kupával kapcsolatban lenne néhány észrevételem: 

1.      Nagy bátorságra vall hogy a többnapos Pannon, Dunántúl kupa után és a Hungária előtt az ország egyik legtávolibb pontjára szervezel egy 3 napos versenyt. Nem véletlen hogy két helyi klub versenyzőin kívül eddig alig néhányan neveztek.

2.      A siker esélyei nem nőttek azzal hogy a kiírásban szereplő középtáv helyett a most közölt pályaadatok  egyéretlműen normáltávot jelentenek.

3.      A kiírásban szereplő egyes kategóriák nyilván összevonásra fognak kerülni(amint a most közölt pályadatokból is kikövetkeztethető), de még így sem biztos hogy az összevont kategóriákban lesz 5 magyar induló ami a rangsorba beszámítás feltétele.   

4.      Ezért a helyedben inkább meghosszabbítanám a kedvezményes nevezést. Lehet hogy rajtam kívül még vannak néhányan akik az utolsó pillanatig várnak hogy kiderüljön, rangsoroló lesz-e a verseny. Edzőversenyre több mint 400 km-t utazni és 2 éjszakai szállást fizetni luxus legtöbbünk számára.

 

Kérlek a fentieket vedd jóindulatú véleménynek és tanácsnak.

 

Üdv

Csongrádi Jenő

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hites Viktor
Sent: Monday, July 13, 2015 8:04 AM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: [Tajfutas] Barátság Kupa előzetes pályaadatok

 

Sziasztok!

 

A Barátság Kupa honlapjára felkerültek az előzetes pályaadatok:

http://baratsag-kupa.webnode.hu/informaciok/palyaadatok/

 

Ha tehetitek, gyertek el erre a két kiváló őrségi terepre versenyezni és nyaralni egy nyári hosszú hétvégére!

 

Nevezés az entryben: http://entry.mtfsz.hu/index.php?page=414&event=5860

 

Barátsággal

Viktor

ui: Kedvezményes nevezés július 15-ig, utána már a normál áras időszak jön!
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150713/da721713/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: wlEmoticon-smile[1].png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150713/da721713/attachment.png>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 1046 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150713/da721713/attachment-0001.png>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról