[Tajfutas] kérdezősködők a versenyeken (Nyílt)

Zoltan.Finta at zentiva.cz Zoltan.Finta at zentiva.cz
2013. Ápr. 22., H, 15:34:41 CEST


Sziasztok!

Én személy szerint baromi hálás vagyok annak a versenyzőtársnak aki segített a 12 éves fiamnak, hogy kitaláljon az erdőből a Boroka kupa első napján.
Első nem szalagos versenye volt és a 3 pont után elveszett. 50 perc után került elő, mert segítettek neki. És másnap folytatta, nem adta fel. Akkor már gond nélkül.
De nagyon nem voltam jól, mikor célba értem első nap és sokáig nem volt róla hír.
Szerintem is segíteni kell a gyermekeknek. A többi kérdést nem szeretném érinteni.

Üdv.,

Zoli

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Horváth Sándor
Sent: Monday, April 22, 2013 3:16 PM
To: LEV. LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] kérdezősködők a versenyeken (Nyílt)

Tisztelt versenyzők / Főleg a seniorok, akik  igazán komolyan veszitek / !

Gondoljátok meg, hogy mikor nem álltok megy egy síró gyereknek segíteni, aki nem tehet róla, hogy elveszett az erdőben !
Ráadásul kizárólag érzéketlen emberek szaladgálnak körülötte. Így nem fog megmaradni a sportágban egy ilyen élmény után.
Nem az ő hibája ha túl korán vagy túl nehéz pályára küldik ki. Vagy az edzője-szülei álmodtak túl nagyot, vagy a pályakitűző ...
Ki gondolta volna, hogy egy alföldi terep itt Dabas mellett ilyen kemény tud lenni.....
Szóval ezt azért mindenki gondolja-érezze át.

Azt hogy egy-egy esetben felnőtteknek - senioroknak segítünk vagy nem, azt mindenki maga döntse el az adott szituációban.

üdv :Sanyi


From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kéri Gerzson
Sent: Sunday, April 21, 2013 7:11 PM
To: LEV. LISTA
Subject: [Tajfutas] kérdezősködők a versenyeken

Tisztelt versenyzők!
Korábban is már többször szó volt róla a listán, mennyire sportszerűtlen (sőt szabály ellenes is) a többi versenyzőt zavarni kérdezősködéssel. Ha szigorúan vennénk a szabályt, minden ilyen külső segítség kérése kizárást vonna maga után.) A Postás Kupán sajnos annyian zavartak az ilyen kérdezősködős versenyzési szokással, hogy kénytelen vagyok ismét szóvá tenni a dolgot. A Postás Kupa első napján igen sokat hibáztam, sokszor elvesztettem a kontaktust a térképpel, ezért ha akartam volna, sem tudtam volna megmondani a kérdezősködőknek, hogy hol vagyunk, az esetek nagy többségében.
A Postás Kupa második napján viszont nagyon jól ment (saját képességemhez viszonyítva), de két helyen vesztettem (vagy veszíthettem volna) időt azért, mert kérdező versenyzők zavartak. Először egy utat történetesen úgy sikerült kereszteznem, hogy nem tudtam egész pontosan, hol kereszteztem, pedig fontos lett volna egész pontosan tudni. Ekkor zavartak meg egymás után hárman is, amiért aztán még jobban elbizonytalankodtam, és ténylegesen időt veszítettem. Később a cél közelében, attól nem egészen 300 méterre délre, már látszott a feltáruló nyílt tereprészen a befutópont is, meg a cél is. Már csak rohantam amennyire bírtam, de itt is valaki megkérdezte, meg tudnám-e mondani neki, hol vagyunk. Ismerős volt az illető, a nevemen szólított, tudom: nem kellett volna semmit válaszolnom. De nem tudtam megállni, hogy ne utasítsam rendre, mert ezt főleg hallatlan pofátlanságnak tartom, ha valaki ilyen szituációban is képes lenne megállítani a versenyzőtársát.
Kedves kérdezősködők!
Nem gondoljátok, hogy szemétség olyan módon törekedni jobb versenyeredmény elérésére, hogy egyúttal másokat feltartotok, tehát mások versenyeredményét rontjátok?
Kedves válaszolók!
Ne válaszoljatok, felnőttnek és szeniornak főleg ne, de még gyereknek se. Gondoljatok arra, hogy ezzel esetleg épp saját klubtársatokat fosztjátok meg egy jó eredménytől, mert előfordulhat, hogy akit útbaigazítotok, az fogja így miattatok megelőzni, és megfosztani a jó eredménytől a sportszerűen versenyző saját klubtársatokat. Ezenkívül, ha sikerül elérni, hogy mind kevesebben válaszolunk, akkor a kérdezősködések is talán csökkenő tendenciát fognak mutatni.
(Persze lehet olyan eset, hogy egy nagyon kétségbeesetten síró gyereknek helyesebb segíteni, mint otthagyni. A Postás Kupa igen nehéz pályáira azonban gondolom, nem lettek kizavarva ilyen szerencsétlenkedő gyerekek.)

Üdv:
KGF
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20130422/b8d4ee69/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról