[Tajfutas] Még mindig MTBO

Kelemen János kelemen.janos111 at t-online.hu
2011. Sze. 15., Cs, 21:46:34 CEST


Szintvonalak (1)=Északvonalak
Sorry
Lilák, úgy ahogy írod, Ocad9 is erre van beállítva.
Homo Navigators
 ----- Original Message ----- 
 From: miklos mets 
 To: Kelemen János 
 Cc: tajfutas at lazarus.elte.hu ; MTBO 
 Sent: Thursday, September 15, 2011 9:31 PM
 Subject: Re: [Tajfutas] Még mindig MTBO


 Mtbo térképre a pályanyomtatást úgy kell csinálni, hogy egy alsó, feketék alatti és egy felső lilát kell definiálni, amikor a pálya kész, exportálni kell, majd a térképre -és nem a háttérre - ráhívni, pályánként külön, külön. Ha jól csináltuk, az alsó lila, kör összekötők a fekete - pl utak alá, a felső lila, a pont a kör közepén, és a számozás a feketék felé kerül. ezt minden pályával külön külön. Ha ez megvan és a számozás elhelyezésére is figyelünk, dicsérni fogják, nem szidni. igaz minden egyes pályával jelentős időt kell tölteni, és ez sincs benne a nevezési díjban:-)
 MM


 2011/9/15 Kelemen János <kelemen.janos111 at t-online.hu>

  Sziasztok,

  Még mindig MTBO, de most vegyük egy kicsit górcső alá a térképet.

  Az MTBO futam előtt elküldött Glóbusz utca és környékének akkori és mostani darabkáját mellékelem.

  Puffy becsülettel átnézte a területet, ez talán kivehető a javításán is.  A következő két ábra a versenytérkép 1:15000 300dpi-vel beszkennelt részletét és ugyanezen rész Ocad9 programmal felülrajzolt részletét mutatja.

  Szabály szerint a szintvonalaknak 20 mm -ként kell egymástól lenniük, a szintvonalak 5 méteresek, hacsak nem nagyon meredek a terület. Nekem meredekek voltak az az első két pontra felvezető utcák, így Dömivel egyetemben tologattuk is a járgányunkat rendesen, de ez nem tükröződik vissza a térképről a 10 m-s szintvonalak miatt.  Az utak fekete vonalai, a betonutak kitöltő barnái és szegélyei mindenben elsőbbséget élveznek. Így ezeket a vonalakat semmi nem takarja le, kivétel a kódszám és a speciális középpontos ellenőrzőpont közepén lévő pötty.  Az Ocad9 alapbeállításával dolgozva (nem ez a szentírás, hanem az IOF jelkulcs) a pontokat összekötő egyenesek, de maga a pontok karikái sem tudnak értékes részeket lefedni.Hivatalos jelkulcs linkje: http://orienteering.org/wp-content/uploads/2010/12/International-Specification-for-MTB-Orienteering-Maps-2010_2.pdf  Röviden ennyi, a többire kerítsünk sort a térkép konferencián. (!?)

  Üdv,

  HN  (levelemet ajánlom elolvasásra az MTBO levlista tagjainak is) 


  _______________________________________________
  Tajfutas mailing list
  Tajfutas at lazarus.elte.hu
  http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110915/2d125e3a/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról