[Tajfutas] sprint OB

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2011. Sze. 6., K, 17:36:29 CEST


Igazad van Viktor!!!Az én szemem már nem olyan jó mint a Tiéd.De!!!! Ha a kompra vezető utcát semilyen módon nem sraffozzák,akkor mindenki arra ment volna,függetlenül attól hogy milyen a szeme.Te sem gondolod komolyan hogy bárki is be ment fvolna a munkagépektől tele gödrőkbe.
lujipapa

-- Eredeti üzenet --
Feladó: Viktor Morandini <vik.poeta at gmail.com>Címzett: tajfutas at lazarus.elte.huElküldve: 2011. szeptember 6. 13:23Tárgy : Re: [Tajfutas] sprint OB

Én személyesen beszéltem a szombati futamok pályakitűzőivel, mert nagyon tetszettek a pályák. Akkor mondták, hogy a Lecsófesztiválról csak utolsó előtti pillanatban szereztek tudomást, ezért át kellett tervezni több pályát. Valószínűleg ennek tudható be, néhány apróbb figyelmetlenség (Zetor által említett 11-es pont sorszáma).
 A komphoz vezető utca egy részének letiltása számomra nem volt zavaró, bár nekem szerencsére még jó a szemem. És ezt se jókedvükben tiltották le a rendezők, hanem mert fel volt bontva az út.
Az utólag berajzolt két fal pedig lehet nem felel meg a szabályzatnak, de a mellékelt térképen, úgy ahogy az enyémen is vastagabb mint az előírt, tehát még jobban is látszik mintha nyomtatva lett volna.
 
Sprint versenyt rendezni egy igazi rémálom, a sok nemvárt esemény miatt. Szerintem a lehetőségekhez képest nagyon jól megoldották a HTC-sek.

Viktor

2011/9/6 Pap Attila <papattila at petrolterv.hu>
         „. Ne az legyen a cél, hogy megtévesszük (vagy hogy még durvábban fogalmazzuk megszívassuk) a versenyzőt, hanem, hogy segítsünk neki.”   Én azért ezt egyáltalán nem feltételezem a rendezőkről, legyen az HTC-s vagy egyéb klub tagja. Valószínűleg a térkép javítása óta, esetleg a pályakitűzés óta bekövetkezett változásokat próbálták utólag rávezetni kisebb-nagyobb sikerrel. A főtértől a Duna partig lefutó akármilyen utca ¾-ig lesraffozását én is megettem, mint Lajos bátyánk és mivel balra kerülve meg belefutottam a két fekete pöttyel „lezárt” szakaszba, így még nagyobb kerülőt kellett tennem.  Ami ennél sokkal jobban zavart az a szombat délutáni fesztivál idejére időzített és megválasztott rajt(hely).  Esküvői menet, babakocsik, bámészkodó idősek, rohangáló gyerekek stb. Nagyon szeretem a városi futásokat, de ez nekem már sok volt.  Egy ilyen tömegben átrohangálásokkal szerintem sokkal többet ártunk a sportnak, mintsem használunk a látvánnyal. Egy laikus semmit nem ért ebből az ide-oda rohangálásból csak szid minket (teljesen jogosan), ha fellökjük, rátaposunk. Nem is szólva az esetleges sérülésekről (versenyző, bámészkodó egyaránt). Egy lakótelep, park stb. más, de egy zsúfolt főtér szombat délután…hát nem tudom.   Azért teljesen építő jelleggel még idevetném: -     a döntő rajtkaraténban a mosdó/WC igencsak alul lett méretezve -     POCSB térképen a pontok benyomása kritikán aluli volt. Ilyen halvány benyomással a kettes zöldön lila kör szinte észrevehetetlen.   Azért, hogy jót is mondjak: Mindkét nap célterületének megválasztása nagyon tetszett. (Főleg a vasárnapi…).   Üdv,   PA          From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Zentai Laszlo
 Sent: Tuesday, September 06, 2011 11:17 AM
 To: LISTA Tájfutó
 Subject: [Tajfutas] sprint OB       Sziasztok!       Mivel az IOF Térképbizottságának 2002-2006 közötti vezetőjeként gyakorlatilag én vezettem a nemzetközi sprint térkép jelkulcsának (ISSOM) kialakítását, így el tudom mondani, hogy (legalábbis nemzetközi szinten) mik voltak a szándékaink.   Nagyon ritkán mondok ilyet nyilvánosan, de úgy gondolom, hogy a szombati sprint bajnokság térképe ellentétes ennek a szellemével. Ne az legyen a cél, hogy megtévesszük (vagy hogy még durvábban fogalmazzuk megszívassuk) a versenyzőt, hanem, hogy segítsünk neki.   A mellékelt térképrészlet (01.jpg) a saját pályám egy részlete (a teljes térkép itt érhető el: http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/zentail/tf/2011/2011-09-03-sprint_ob-donto.jpg). Nem tudom nem szándékosnak tekinteni a 11-es pont számának elhelyezését. Ugyanezt az elhelyezést láttam más kategória térképénél is. Nagyon sokan gondolták úgy, hogy itt át lehet menni a kerítésen. Ha szám néhány mm-rel arrébb került volna, akkor segítettük volna a versenyzőt a térkép olvasásában. Sőt az lett volna az ideális, ha a bekerített terület két lehetséges bejáratát az átkelőhely bíbor színű jelével felülnyomták volna. Szerintem a sprint nem erről, nem a versenyzők megtévesztéséről szól. Így is eléggé kell figyelni egy ilyen versenyen.   Nem lehet, nem szabad időhiányra hivatkozni, itt kéne igazán a versenyző fejével gondolkodni annak, aki a pályarajzokat elkészítette.   A 02.jpg szintén egy másik részlet a térképből. Miért nem lehetett ezt az utat (lépcsőt) felülnyomni bíborral, ezzel is jelezve, hogy a versenyző itt nem tud keresztül menni? Talán megint a versenyző megtévesztése volt a cél.   Én mindettől függetlenül gyakorlatilag hiba nélkül futottam le a pályámat, de végig az az érzésem volt, hogy a bajnokság döntőjének a térképe nem az ISSOM szellemének felelt meg. Ne ettől legyen nehéz a sprint.   Ugyanez a (szivatásos) technika persze nemzetközi szinten is megjelenik (idei francia VB sprint selejtezője), de ott óvások és fellebbezések és rossz szájíz volt a vége.       Üdv:       Zetor    
 
 __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 6439 (20110905) __________
 
 Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.
 
 http://www.eset.hu   

__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 6440 (20110906) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu
   
_______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 

 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110906/b3a5cade/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról