[Tajfutas] POCS

Szakál Péter Szakal.Peter at posta.hu
2011. Sze. 6., K, 15:05:32 CEST


Sziasztok !

A rendezőkhöz lenne egy kérdésem. Közzé lehetne tenni egy vezértérképet a POCS-ról, mivel az útvonalberajzolóba (RouteGadget) gondolom nem lehet ezt a variációt felrakni. A saját térképemet eléggé összefirkáltam. Gondolom más is szívesen tervezgetné, hogy lehetett volna máshogy megoldani a pontfogásokat.

Köszi

Szaki

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kelemen János
Sent: Tuesday, September 06, 2011 2:41 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] sprint OB

Lecsófesztivál: http://www.vac.hu/index.php?page=programok&id=5651
Már hetedik alkalommal rendezték meg a városban, szeptember első szombatján.
Janó
----- Original Message -----
From: Viktor Morandini<mailto:vik.poeta at gmail.com>
To: tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas at lazarus.elte.hu>
Sent: Tuesday, September 06, 2011 12:58 PM
Subject: Re: [Tajfutas] sprint OB

Én személyesen beszéltem a szombati futamok pályakitűzőivel, mert nagyon tetszettek a pályák. Akkor mondták, hogy a Lecsófesztiválról csak utolsó előtti pillanatban szereztek tudomást, ezért át kellett tervezni több pályát. Valószínűleg ennek tudható be, néhány apróbb figyelmetlenség (Zetor által említett 11-es pont sorszáma).
A komphoz vezető utca egy részének letiltása számomra nem volt zavaró, bár nekem szerencsére még jó a szemem. És ezt se jókedvükben tiltották le a rendezők, hanem mert fel volt bontva az út.
Az utólag berajzolt két fal pedig lehet nem felel meg a szabályzatnak, de a mellékelt térképen, úgy ahogy az enyémen is vastagabb mint az előírt, tehát még jobban is látszik mintha nyomtatva lett volna.

Sprint versenyt rendezni egy igazi rémálom, a sok nemvárt esemény miatt. Szerintem a lehetőségekhez képest nagyon jól megoldották a HTC-sek.

Viktor
2011/9/6 Pap Attila <papattila at petrolterv.hu<mailto:papattila at petrolterv.hu>>
„. Ne az legyen a cél, hogy megtévesszük (vagy hogy még durvábban fogalmazzuk megszívassuk) a versenyzőt, hanem, hogy segítsünk neki.”

Én azért ezt egyáltalán nem feltételezem a rendezőkről, legyen az HTC-s vagy egyéb klub tagja.
Valószínűleg a térkép javítása óta, esetleg a pályakitűzés óta bekövetkezett változásokat próbálták utólag rávezetni kisebb-nagyobb sikerrel.
A főtértől a Duna partig lefutó akármilyen utca ¾-ig lesraffozását én is megettem, mint Lajos bátyánk és mivel balra kerülve meg belefutottam a két fekete pöttyel „lezárt” szakaszba, így még nagyobb kerülőt kellett tennem.
Ami ennél sokkal jobban zavart az a szombat délutáni fesztivál idejére időzített és megválasztott rajt(hely).
Esküvői menet, babakocsik, bámészkodó idősek, rohangáló gyerekek stb. Nagyon szeretem a városi futásokat, de ez nekem már sok volt.
Egy ilyen tömegben átrohangálásokkal szerintem sokkal többet ártunk a sportnak, mintsem használunk a látvánnyal. Egy laikus semmit nem ért ebből az ide-oda rohangálásból csak szid minket (teljesen jogosan), ha fellökjük, rátaposunk. Nem is szólva az esetleges sérülésekről (versenyző, bámészkodó egyaránt).
Egy lakótelep, park stb. más, de egy zsúfolt főtér szombat délután…hát nem tudom.

Azért teljesen építő jelleggel még idevetném:
-         a döntő rajtkaraténban a mosdó/WC igencsak alul lett méretezve
-         POCSB térképen a pontok benyomása kritikán aluli volt. Ilyen halvány benyomással a kettes zöldön lila kör szinte észrevehetetlen.

Azért, hogy jót is mondjak:
Mindkét nap célterületének megválasztása nagyon tetszett. (Főleg a vasárnapi…).

Üdv,

PA________________________________
From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu> [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu<mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu>] On Behalf Of Zentai Laszlo
Sent: Tuesday, September 06, 2011 11:17 AM
To: LISTA Tájfutó
Subject: [Tajfutas] sprint OB

Sziasztok!

Mivel az IOF Térképbizottságának 2002-2006 közötti vezetőjeként gyakorlatilag én vezettem a nemzetközi sprint térkép jelkulcsának (ISSOM) kialakítását, így el tudom mondani, hogy (legalábbis nemzetközi szinten) mik voltak a szándékaink.
Nagyon ritkán mondok ilyet nyilvánosan, de úgy gondolom, hogy a szombati sprint bajnokság térképe ellentétes ennek a szellemével. Ne az legyen a cél, hogy megtévesszük (vagy hogy még durvábban fogalmazzuk megszívassuk) a versenyzőt, hanem, hogy segítsünk neki.
A mellékelt térképrészlet (01.jpg) a saját pályám egy részlete (a teljes térkép itt érhető el: http://lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/zentail/tf/2011/2011-09-03-sprint_ob-donto.jpg). Nem tudom nem szándékosnak tekinteni a 11-es pont számának elhelyezését. Ugyanezt az elhelyezést láttam más kategória térképénél is. Nagyon sokan gondolták úgy, hogy itt át lehet menni a kerítésen. Ha szám néhány mm-rel arrébb került volna, akkor segítettük volna a versenyzőt a térkép olvasásában. Sőt az lett volna az ideális, ha a bekerített terület két lehetséges bejáratát az átkelőhely bíbor színű jelével felülnyomták volna. Szerintem a sprint nem erről, nem a versenyzők megtévesztéséről szól. Így is eléggé kell figyelni egy ilyen versenyen.
Nem lehet, nem szabad időhiányra hivatkozni, itt kéne igazán a versenyző fejével gondolkodni annak, aki a pályarajzokat elkészítette.
A 02.jpg szintén egy másik részlet a térképből. Miért nem lehetett ezt az utat (lépcsőt) felülnyomni bíborral, ezzel is jelezve, hogy a versenyző itt nem tud keresztül menni? Talán megint a versenyző megtévesztése volt a cél.
Én mindettől függetlenül gyakorlatilag hiba nélkül futottam le a pályámat, de végig az az érzésem volt, hogy a bajnokság döntőjének a térképe nem az ISSOM szellemének felelt meg. Ne ettől legyen nehéz a sprint.
Ugyanez a (szivatásos) technika persze nemzetközi szinten is megjelenik (idei francia VB sprint selejtezője), de ott óvások és fellebbezések és rossz szájíz volt a vége.

Üdv:

Zetor


__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 6439 (20110905) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu


__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 6440 (20110906) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu<mailto:Tajfutas at lazarus.elte.hu>
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

________________________________
_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

________________________________
Ez az elektronikus levél bizalmas és/vagy jogilag védett információkat tartalmazhat, és kizárólag a címzettnek szól. Amennyiben ezt a levelet sérülten kapta meg vagy nem Ön annak valós címzettje kérjük, haladéktalanul tájékoztassa erről a feladót, és a levelet törölje rendszeréből. Az elektronikus levél engedély nélküli másolása, sokszorosítása, terjesztése, módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tiltott. Az elektronikus úton történő levelezés elsősorban információs célokat szolgál. A Magyar Posta Zrt. nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, hacsak erről ellentétes tartalmú megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a Magyar Posta Zrt. hivatalos álláspontját adott ügyben.

Nyomtatás előtt gondoljon a környezetére! Think of the environment before printing!
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110906/acf1bbef/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról