[Tajfutas] ROB-POCSB

Forrai Gábor fgjasi at freemail.hu
2011. Sze. 6., K, 10:50:17 CEST


Sziasztok! Arra a 3 esetre én is kíváncsi vagyok. Én egyről tudok csak, azt több versenyző is jelezte: a püspöki palota kertjében a szökőkút pont sorszáma a vastag feketével jelzett falra került (nem kitakarva, csak felülnyomva), emiatt a sarkon álló torony tetejére vezető sétányra többen azt hitték, hogy az kivezet az utcára. Egyértelműen arrébb kellett volna tennünk a sorszámot.Ez a hiba nem mondanám, hogy tapasztalatlanságból adódott (Dénes Zoli és a tapasztalatlanság amúgy is nehezen fér meg egy mondatban), egyszerűen a nyomdába adás előtti pályaellenőrzések (körök, összekötő vonalak megszakításai, sorszámok elhelyezése) a hajnali órákba tolódtak, amikor már lankadt a figyelem. A másik két esetben mi volt a probléma? Üdvözlettel,Forrai Gábor(az egyik pályakitűző)

miklos mets <miklos.mets at gmail.com> írta:
>Az biztos, hogy ezen a terepen ilyen nyomtatást nem szabadott volna. én nem néztem, kik milyen pozíciót töltöttek be a versenyen, és azért azt a jóindulatú feltételezést engedd meg :-) hogy azt gondoljam, ők korábban még nem estek ilyen hibába, vagy nem tudták felmérni, mi látszik majd a térképen kinyomtatás után, esetleg városi versenyt nem csináltak falakkal, és ezt tapasztalatlanságnak nevezzem !
>Én lusta vagyok mintákat küldeni, de ha van aki veszi a fáradságot, mások okulására elküldhet néhány (én 3 ról tudok) ilyen esetet. És ha asztal mellett esetleg jól is látszik, az még jobban bizonyítja hogy nem mérték föl, mit lát egy versenyző futás közben a terepen.
>MM
>
>2011/9/6 Kovács Gábor <borea at is.hu>


>>Sziasztok! Az ellenőrzőbíró tapasztalatlanságáról nem igazán beszélhetünk. Az ezt megelőző 5 sprint OB közül 4-nek ugyanő volt az ellenőrzőbírója, ha jól számolom.A rendezők mögött is ott van már egy másik sprint OB, 5 ével ezelőttről. Kérdés, hogy mit tud kezdeni az ellenőrzőbíró amikor elé raknak több száz kinyomtatott térképet a verseny előtt pár nappal és látja, hogy esetleg nem szája íze szerinti a felülnyomás?(szerintem semmit...) Megjegyzem, én a saját térképemen nem látok semmi zavaró lilát, sőt az egyik legjobb minőségű nyomatnak látom, a térképet és rajta a lilát is, amivel az utóbbi időben futottam. Kovács Gábor From: miklos metsSent: Tuesday, September 06, 2011 9:48 AMTo: tipomiksi at chello.huCc: Tájfutó lev.lista Subject: Re: [Tajfutas] ROB-POCSB Sziasztok!
>>
>>Eddig gondolkodtam, de megírom. Bár lelkes rendezők jó kis versenyt csináltak, ők és ellenorzóbírójuk tapasztalatlanságának tudom be a sprint döntő nyomtatási hibáit, amikoris több esetben logikus vagy annak látszó útvonalat takart el a lila felülnyomás. Szerintem nem megengedhető, hogy egy OB-n mások kárára szerezzenek tapasztalatok rendezők. A végeredmény szempontjából mindegy hogy figyelmetlenség, időhiány vagy egyszerűen a tapasztalat hiánya (ami az első kettőnek is oka lehet) okozta ezt. Nem nőttek fel a feladathoz. Kár volt sokunk játékát elrontani ezzel.
>>MM
>>
>>
>>2011/9/6 TIPO Miksi <tipomiksi at chello.hu>


>>>A tó körüli tiltó jelölés szerintem rossz döntés volt: vagy semmit sem, vagy egyértelműen az utat is tiltani kellett volna, utóbbi esetben kordonnal is kizárva a belépést.Ezek után már csak további rossz döntés következhetett: kizárni vagy nem kizárni azt, aki az út mellett (mennyivel?) futott? aki az országútnál a sarkot levágta? Ami a lila felülnyomást illeti, a kód-számok kiolvashatósága is néha nehéz volt (pl. 92, 105). Jó lenne, ha a pályabenyomtatásnál MINDEN rendező figyelne arra, hogy a sorszám (ill. a kód) olyan helyre kerüljön, ahol jól olvasható. Egyébként jó verseny volt a POCSB. A ROB is, bár kicsit rövidek és nem elég fifikásak voltak a döntő pályái. És a bemelegítő térkép a "levegőben lógott". Miksi
>>>From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Molnár Attila
>>>Sent: Monday, September 05, 2011 2:22 PM
>>>To: Tájfutó lev.lista
>>> Subject: Re: [Tajfutas] ROB-POCSB
>>> Már elnézést!De ez is a verseny része, hogy a megfelelően jelölt (tiltott, vagy veszélyes!) helyeket értelmezni tudja egy versenyző!Jó, hogy nem szalagozást akarnak egyesek a pályákra! Az már más kérdés, hogy a rajtba ki lehetett volna rakni egy egész (!) térképet (honnan a fenéből "találja" ki a versenyző, hogy a terep melyik részén találja a kirakott területet ábrázoló részt majd a térképen? Semmi nem jön át ebből.). Ezzel előnyhöz szerintem nem jutott volna senki azalatt a 45 másodperc alatt, amíg nézni tudta. Viszont ami nem tudom hogyan sikerült, az a POCS lila felülnyomása!? Hát, igencsak figyelni kellett, hogy az ember észrevegye azokat a lila karikákat!A pink kb. 50-65% -os telítettséggel volt felvíve a papírra ... Egyébként gratula a rendezőknek. Csak csendben kérdezem (mivel zavar), hogy ha esett volna, akkor ... ????? Sátor ... ??? Illett volna ... Mozsár 

>>>>----- Original Message -----From: Nagy LajosTo: Petrócki Ádám ; Tájfutó lev.lista ; egyesuletek at orienteering.huSent: Monday, September 05, 2011 12:14 AMSubject: Re: [Tajfutas] ROB-POCSB eredmény 
>>>>Ádám!! Kritika!!!Nyilván nem neked szól,de a 3egyszerübb most neked irrnom.Most értem haza a Versenyről,és nem tudom el felejteni a ROB -on a hibámat.Az utolsó egy héten kétszer estem bele a piros sraffozás hibájába.A ROB.-on pl. besegitett a vereségben az hogy azt az utat félig pirossal be sraffoztátok.Nem csak én hane,m többen mg ettük.Nekem ott ment el a bajnokságom.A kérésm a következő rendezőkhöz hogy az ilyen helyeket hagyják ki és ne sraffozzák. ha hagyták volna ,többen lényegesebb jobb eredménxt értek volna el,mert szerintem csak zavaró volt.Nézzétek meg,és gondoljátok át. Hiába figyelmeztettek a rajtban,mire oda értünk már senki nem emlékezett hogy miről volt szó.Szóval az egész kétértelmü volt. Amúgy kiváló verseny volt. mindkét nap. lujipapa 


>>>>>-- Eredeti üzenet --
>>>>>Feladó: Petrócki Ádám <adam.futas at citromail.hu>Címzett: Tájfutó lev.lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>, Tájfutó lev.lista <tajfutas at lazarus.elte.hu>, egyesuletek at orienteering.huElküldve: 2011. szeptember 4. 22:11Tárgy : [Tajfutas] ROB-POCSB eredmény
>>>>>
>>>>>Sziasztok!
>>>>>A Rövidtávú és Pontbegyűjtő Csapat Országos Bajnokság eredményei elérhetők a verseny honlapján. A RouteGadget feltöltése folyamatban. Elnézést kérünk a késlekedésért!
>>>>>www.rob2011.hu
>>>>>
>>>>>Üdv:
>>>>>P. Ádám
>>>>>
>>>>>_______________________________________________
>>>>>Tajfutas mailing list
>>>>>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>>>>>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

>>>> 
>>>> 
>>>>_______________________________________________
>>>>Tajfutas mailing list
>>>>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>>>>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

>>>
>>>_______________________________________________
>>>Tajfutas mailing list
>>>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>>>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>>> 

>>
>> 
>> 
>>_______________________________________________
>>Tajfutas mailing list
>>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>>_______________________________________________
>>Tajfutas mailing list
>>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>> 

>
>Az biztos, hogy ezen a terepen ilyen nyomtatást nem szabadott volna. én nem néztem, kik milyen pozíciót töltöttek be a versenyen, és azért azt a jóindulatú feltételezést engedd meg :-) hogy azt gondoljam, ők korábban még nem estek ilyen hibába, vagy nem tudták felmérni, mi látszik majd a térképen kinyomtatás után, esetleg városi versenyt nem csináltak falakkal, és ezt tapasztalatlanságnak nevezzem !
>Én lusta vagyok mintákat küldeni, de ha van aki veszi a fáradságot, mások okulására elküldhet néhány (én 3 ról tudok) ilyen esetet. És ha asztal mellett esetleg jól is látszik, az még jobban bizonyítja hogy nem mérték föl, mit lát egy versenyző futás közben a terepen. 
>MM2011/9/6 Kovács Gábor borea at is.hu>
>
>
>
>
>
>Sziasztok!
> 
>Az ellenőrzőbíró 
>tapasztalatlanságáról nem igazán beszélhetünk. Az ezt megelőző 5 sprint OB 
>közül 4-nek ugyanő volt az ellenőrzőbírója, ha jól számolom.
>A rendezők mögött is ott van már egy 
>másik sprint OB, 5 ével ezelőttről.
> 
>Kérdés, hogy mit tud kezdeni az 
>ellenőrzőbíró amikor elé raknak több száz kinyomtatott térképet a verseny előtt 
>pár nappal és látja, hogy esetleg nem szája íze szerinti a 
>felülnyomás?
>(szerintem semmit...)
> 
>Megjegyzem, én a saját térképemen nem 
>látok semmi zavaró lilát, sőt az egyik legjobb minőségű nyomatnak látom, a 
>térképet és rajta a lilát is, amivel az utóbbi időben futottam.
> 
>Kovács Gábor
>
>
>
>From: miklos mets 
>Sent: Tuesday, September 06, 2011 9:48 AM
>To: tipomiksi at chello.hu 
>Cc: Tájfutó lev.lista 
>Subject: Re: [Tajfutas] ROB-POCSB
>Sziasztok!Eddig gondolkodtam, de megírom. Bár lelkes 
>rendezők jó kis versenyt csináltak, ők és ellenorzóbírójuk tapasztalatlanságának 
>tudom be a sprint döntő nyomtatási hibáit, amikoris több esetben logikus vagy 
>annak látszó útvonalat takart el a lila felülnyomás. Szerintem nem megengedhető, 
>hogy egy OB-n mások kárára szerezzenek tapasztalatok rendezők. A végeredmény 
>szempontjából mindegy hogy figyelmetlenség, időhiány vagy egyszerűen a 
>tapasztalat hiánya (ami az első kettőnek is oka lehet) okozta ezt. Nem 
>nőttek fel a feladathoz. Kár volt sokunk játékát elrontani 
>ezzel.MM
>2011/9/6 TIPO Miksi tipomiksi at chello.hu>
>
> 
> A tó körüli tiltó jelölés szerintem rossz döntés 
> volt: vagy semmit sem, vagy egyértelműen az utat is tiltani kellett volna, 
> utóbbi esetben kordonnal is kizárva a belépést.
> Ezek után már csak további rossz 
> döntés következhetett: kizárni vagy nem kizárni azt, aki az út mellett 
> (mennyivel?) futott? aki az országútnál a sarkot levágta?
>  
> Ami a lila felülnyomást illeti, 
> a kód-számok kiolvashatósága is néha nehéz volt (pl. 92, 105). Jó lenne, ha a 
> pályabenyomtatásnál MINDEN rendező figyelne arra, hogy a sorszám (ill. a kód) 
> olyan helyre kerüljön, ahol jól olvasható.
>  
> Egyébként jó verseny volt a 
> POCSB. A ROB is, bár kicsit rövidek és nem elég fifikásak voltak a döntő 
> pályái. És a bemelegítő térkép a &quot;levegőben lógott&quot;.
>  
> Miksi
> 
> 
> From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Molnár 
> AttilaSent: Monday, September 05, 2011 2:22 PMTo: 
> Tájfutó lev.lista 
> 
> 
> Subject: Re: [Tajfutas] 
> ROB-POCSB
> 
> 
> 
> 
> Már elnézést!
> De ez is a verseny része, hogy a megfelelően jelölt 
> (tiltott, vagy veszélyes!) helyeket értelmezni tudja egy 
> versenyző!
> Jó, hogy nem szalagozást akarnak egyesek a 
> pályákra!
>  
> Az már más kérdés, hogy a rajtba ki lehetett volna 
> rakni egy egész (!) térképet (honnan a fenéből &quot;találja&quot; ki a versenyző, 
> hogy a terep melyik részén találja a kirakott területet ábrázoló 
> részt majd a térképen? Semmi nem jön át ebből.). Ezzel előnyhöz szerintem 
> nem jutott volna senki azalatt a 45 másodperc alatt, amíg nézni 
> tudta.
>  
> Viszont ami nem tudom hogyan sikerült, az a POCS lila 
> felülnyomása!? Hát, igencsak figyelni kellett, hogy az ember észrevegye azokat 
> a lila karikákat!
> A pink kb. 50-65% -os telítettséggel volt felvíve a 
> papírra ... 
>  
> Egyébként gratula a rendezőknek.
>  
> Csak csendben kérdezem (mivel zavar), hogy ha esett 
> volna, akkor ... ????? Sátor ... ??? Illett volna ...
>  
> Mozsár
>  
> 
>  ----- Original Message ----- 
>  From: Nagy Lajos 
>  To: Petrócki Ádám ; Tájfutó lev.lista ; egyesuletek at orienteering.hu 
>
>  Sent: Monday, September 05, 2011 12:14 
>  AM
>  Subject: Re: [Tajfutas] ROB-POCSB 
>  eredmény
>  Ádám!! 
>  
>  Kritika!!!
>  Nyilván nem neked szól,de a 3egyszerübb most neked irrnom.Most értem 
>  haza a Versenyről,és nem tudom el felejteni a ROB -on a hibámat.Az utolsó 
>  egy héten kétszer estem bele a piros sraffozás hibájába.A ROB.-on pl. 
>  besegitett a vereségben az hogy azt az utat félig pirossal be 
>  sraffoztátok.Nem csak én hane,m többen mg ettük.Nekem ott ment el a 
>  bajnokságom.
>  A kérésm a következő rendezőkhöz hogy az ilyen helyeket hagyják ki és 
>  ne sraffozzák. ha hagyták volna ,többen lényegesebb jobb eredménxt értek 
>  volna el,mert szerintem csak zavaró volt.Nézzétek meg,és gondoljátok át. 
>  Hiába figyelmeztettek a rajtban,mire oda értünk már senki nem emlékezett 
>  hogy miről volt szó.
>  Szóval az egész kétértelmü volt.
>  
>  Amúgy kiváló verseny volt. mindkét nap.
>  
>  lujipapa
>  
>  
>  
>  -- 
>   Eredeti üzenet --
>   Feladó: Petrócki Ádám 
>   Címzett: Tájfutó lev.lista , Tájfutó 
>   lev.lista , 
>   egyesuletek at orienteering.hu
>   Elküldve: 2011. szeptember 4. 22:11
>   Tárgy : [Tajfutas] ROB-POCSB eredmény
>   Sziasztok!A Rövidtávú és Pontbegyűjtő Csapat Országos Bajnokság 
>   eredményei elérhetők a verseny honlapján. A RouteGadget feltöltése 
>   folyamatban. Elnézést kérünk a késlekedésért!www.rob2011.huÜdv:P. Ádám
>   
>   _______________________________________________Tajfutas mailing 
>   listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>  
>  
>
>  _______________________________________________Tajfutas mailing 
>  listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>_______________________________________________Tajfutas 
> mailing listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>
>
>
>_______________________________________________Tajfutas mailing 
>listTajfutas at lazarus.elte.huhttp://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>_______________________________________________
>Tajfutas mailing list
>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
>
>_______________________________________________
>Tajfutas mailing list
>Tajfutas at lazarus.elte.hu
>http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110906/f0360a5d/attachment.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról