[Tajfutas] [Trail-O] Szakágai megbecsülésről ...

Hegedüs Ábel abel.terkep at chello.hu
2011. Jan. 26., Sze, 17:15:12 CET


Én sajnos nagyon korlátozott idővel rendelkezem, de a térképeimet felajánlom Trail-O célokra, esetleg még kisebb átdolgozással is, ingyen.

Ábel
 ----- Original Message ----- 
 From: Julianna Grant 
 To: trailo at orienteering.hu 
 Cc: Levlista 
 Sent: Wednesday, January 26, 2011 11:11 AM
 Subject: Re: [Tajfutas][Trail-O] Szakágai megbecsülésről ...


 Sziasztok!

 Azt hiszem ez az e-mail bizonyitja, hogy a Laci eltevesztette a hivatasat. Elektromernok helyett diplomatanak kellett volna mennie es biztos vagyok benne, hogy nagy karriert futott volna be!! 

 Kozben arra is gondoltam, hogy ha mar ez a mostani diskurzus a Levlistan kezdodott apropos a tajbringasok sikerei miatt, akkor most is cc kellene a Levlistara ezeknek az e-maileknek is. Tudom, hogy a kovetkezo Trail-O bizottsagot es annak vezetojet nem valoszinu, hogy az altalanos tajekozodasi futo tarsadalombol fogjuk megtalalni, de mar tobb - a Trail-O listan megjelent - e-mailben irtam/tuk hogy annyi a felreertes es ignorancia a mi szakagunkrol, hat akkor talan erdemes igy is nevelni azokat akik hajlandoak elolvasni. Akit nem erdekel, ugyis azonnal torli vagy ugrik a kovetkezore.

 Elso pontom az lenne, hogy megkoszonjem Lacinak, hogy megemlitette a lenyult ket milliot amirol en teljesen megfelejtkeztem. Annyira felhaboritott az egesz meg annak idejen, hogy csak ugy tudtam feldolgozni az egeszet, hogy teljesen eltemettem a tudatalattim melyen. Ezek szerint tenyleg sikerult is.

 Masodik megjegyzes: Laci tokeletesen fogalmazott a "magan jelentkezes, MTFSZ-es felkeres" vitajaban. Valoszinuleg Viktor mar elfelejtette, hogy a Lacinal kell jelentkezni ha barkinek barmilyen poziciohoz kedve van, igy o most ezt ujra megirta, tehat nincs tovabb kifogas. Aki mostantol ugy erzi, hogy meg akarja menteni a magyarorszagi Trail-O-t, az tudja kinel kell jelentkezni.

 Harmadik ige: es itt a Mihok e-mailjere lenne egy par megjegyzesem. Halas vagyok, hogy nem reagalt azokra a megjegyzeseimre, amit szemelyes tamadasnak vehetett volna. Azota mar voltak masok akik vedelmeztek ot nalam, de en tudtam, hogy o meg fogja erteni mirol van szo. Ha megis serto lettem volna, SORRY!! En is szeretnek kerdezni. Nem azert, mintha mentegetozni akarnek, hanem hogy ha tenyleg lesz uj bizottsag, akkor talan nekik adnad a tanacsot, hogy kell csinalni.
 Kerdes 1: hogyan jelenjunk meg a tajfutok elott? Ha csak arrol van szo, hogy tenyleg felszivodott a Trail-O az elmult masfel evben akkor ertem, hogy mire gondolsz es ezt a Laci szepen elmagyarazta, hogy mit kell tenni ezert. Jelentkezni kell versenyt rendezni es a bizottsagot feleleszteni. Ugyanakkor en ugy ereztem, hogy Te valami tobbre utaltal amikor errol irtal. Ez a "nem jelentunk meg a tajfuto tarsadalom elott" nemcsak mennyisegrol, hanem minosegrol is beszel. Hogyan gondolod, hogy egy Trail-O rendezoseg jobban tudna hatni a tajfuto tarsadalomra, jobban mint az elozo par evben mi tettuk? 
 Kerdes 2: Mivel teljesen igazad van a honlaprol, hogy gondolod ezt megoldani anelkul, hogy tobben jelentkeznenek tarsadalmi munkaban megoldani? Ha csak erre gondoltal, akkor ditto: lasd Laci felhivasat. Tessek erre is jelentkezni!
 Kerdes 3: "Keves a versenyunk" ditto.
 Kerdes 4: Versenynaptar: megint ott tartunk, hogy legyen versenyrendezo es jelentkezzen idoben, hogy megbizhato legyen a versenynaptar.

 Szoval, en nagyon orulok, hogy Mihok pozitivan allt hozza az altalam jelzett problemakhoz, de ugy erzem vagy semmi vagy csak nagyon keves ujat mondott. Lelkes, szorgalmas garda kell ehhez, olyan amilyen a tajbringasoknak van es az megoldana a problemakat.

 Nagyon orulok, hogy tenyleg beindult ez a diskurzus, hiszen igy fokuszba kerultek ezek a gondok es egyre tobb megoldasrol beszelnek, irnak tobben is. A Viktor jelentkezett, bar en is ugy erzem, ahogy a Laci, hogy o mar tul sokat csinal ugyis es higyjetek el, ehhez a szakaghoz teljes ember kell!! Koszonom a Mihoknak is hogy tervezi a Hungaria Trail-O-t es, hogy angyalian hisz abban, hogy lesz magyar VB csapat 2011-ben. Adja a Joisten, hogy igaza legyen!! Ugyanakkor, igy egy-egy versennyel, de kozponti agilis bizottsag es elnok nelkul, nem fog menni. Ide nagy foku elkotelezettseg kell. Mivel egeszsegem (azaz, hogy annak hianya) miatt en mar nem tudok es nem is akarok se rendezni, se bizottsagi tag lenni, azt azert szivesen vallalom, hogy barmi angol forditast megcsinaljak es a kulfolddel tartsam a kapcsolatot.

 Sok szeretettel es az Oszitol vett kialtassal!

 BEKE MINDENKINEK!

 Julia------------------------------------------------------------------------------
 From: Nemesházi László <laszlo.nemeshazi at elmu.hu>
 To: "trailo at orienteering.hu" <trailo at orienteering.hu>
 Sent: Wed, 26 January, 2011 0:15:14
 Subject: Re: [Trail-O] Szakágai megbecsülésről ...


 Sziasztok! Most jutottam oda, hogy át tudtam olvasni az eddig ebben a témában írt leveleket. Sajnos mostanában elég kevés időm van, így napközben ritkán tudok reagálni a levlistán megjelentekre. Talán nem is baj ez, mert így megfontoltabban tudok véleményt nyilvánítani.

 Először is tisztázni kell: A Sítájfutás, a Tájkerékpár, és a Trail-O szakágak, és nem bizottságok az MTFSZ-en belül. Ennek az a jelentősége, hogy az MTFSZ elnöksége 2007 őszén amellett tette le a voksát, hogy a szakágak önállóságát helyezi előtérbe, és nem kívánja támogatni őket a „futók” által befizetett bevételekből. Ez alól egy picit kivétel volt a Trail-O, mert minimális költségkeretet (1-200 eFt-ot) régebben is kaptunk. Ha jól emlékszem, 2007 novemberében én „lobbiztam” az elnökünknél a szakágak nagyobb pénzügyi támogatásáért, nem sok sikerrel! Ez a helyzet azóta annyiban változott, hogy egy sikeres EU-s pályázat következtében 2008-tól mi (Trail-O) támogattuk a futó szakágat, ugyanis a megnyert összeg alig több mint 2/3-át használhatta fel a szakágunk. A többi bent maradt az MTFSZ kasszájában! Ennyit arról, hogy ki kit támogat!

 Amit a tájkerékpár szakág vezetése, és az abban dolgozó rendezők az elmúlt 2 évben véghezvittek, az szerintem nagyon nagy dolog volt! A bajnoki pontversenybe való bekerülésükért gratulálni kell Nekik, és nem kritizálni Őket, mert ez az alapvető érdekük! Nem ismerem az előzményeket, de biztosan sok ember sok munkája van ebben! Tulajdonképpen az elmúlt két évben teljesen önállóak lettek anyagi szempontból!

 De visszatérve a Trail-O-ra: 2010 novemberében egyértelműen tudattam mindenkivel, hogy lemondok a szakág vezetéséről. Az indokokat most nem ismételném! Az MTFSZ elnöksége felkért arra, hogy segítsek megtalálni az utódomat. Úgy gondolom, elég egyértelműen leírtam tavaly novemberben, hogy aki érez magában ambíciót a szakágban való munkavégzésre, a szakág vezetésére, az jelentkezzen nálam, és én valószínűleg ajánlani fogom Őt az elnökségnek. Ha pedig majd az új elnökség is egyet ért azzal, akkor majd Ők felkérik az illetőt! Azt nem tartom szerencsésnek, ha valakit csak „rábeszéléssel” tudunk meggyőzni a szakág vezetésére. Persze a jelenlegi helyzetnél még az is jobb, de az igazi egy lelkes új csapat lenne! Az biztos, hogy ha mi (Trail-O-val szimpatizálók) nem fogunk találni erre alkalmas személyeket, akkor a magyar Trail-O el fog sorvadni, mert az elnökség nem fog ilyeneket keresni! Tulajdonképpen örülök a Viktor nyilvános jelentkezésének, de meg kell valljam őszintén, én is úgy érzem, túl sok feladatot vállalt már magára a tájékozódási sportok berkein belül!

 Tehát továbbra is várom a jelentkezőket, akiket ajánlhatok majd a leendő elnökség figyelmébe!

 A 2011 évi versenyekről: A Viktor által említett két versenyen kívül biztosan lesz Trail-O verseny a Hungária Kupán (Mihók), és én is bevállaltam egy bemutató rendezését áprilisban a Budapesti Tájfutó Fesztiválon.

 Továbbra is várjuk a leendő versenyek rendezőit!

 Üdvözlettel! 

 Nemesházi László
 Szia!

 Kifejezetten örülök annak amit leírtál. Megpróbálok kérdéseidre, felvetett gondolataidra válaszolni, gondolom a többieket is érdekli.

 Mi szerintem az elvárt, amit nem tettünk meg?
 A közösségnek el kell tudnia adni magát. Ami alatt értem azt, hogy elér nemzetközi eredményeket (megtettük, illetve Fruzsi megtette), megszervez nagyszabású eseményeket (megtette a Trail-O VB-t megszervező és lebonyolító csoport), azonban amit hiányolok:
 - nem jelenünk meg a hazai tájfutók előtt (az ő elismerésüket szeretnénk elérni !), a korábbiakkal ellentétben eltűntünk a nagyobb létszámú tájfutó versenyekről
 - nincs egy jó megjelenési helyünk a weben (most ne menjünk bele, miért...)
 - kevés a versenyünk
 - nem előre tervezhetőek a versenyek, nincs egy éves versenynaptárunk.

 A Trail-O szabályozásról: Valóban van egy nemzetközi Trail-O "versenyszabályzat". Azonban külső szempontból nem áttekinthető van-e bajnokságunk, milyen rendszerben stb..

 Mi az amit, most én tenni tudok:
 - Javaslom még a szezon előtt hozzunk létre egy Trail-O bajnoki rendszer leírást (hátrébb írok erről) és fogadtassuk el az MTFSZ Elnökségével
 - Korábban volt az Erdős Gábor féle pontszámítás. Javaslom élesszük fel és legyen egy Trail-O rangsor az alapján. 
 - Legyen Versenynaptárunk. A Hungária Kupa alatti versenyt már feltettem az mtfsz.hu-ra. A többiek is küldjék meg a nevét, idejét és felteszem azokat is.

 Bajnoki rendszer: A tájfutó szabályzatot átalakítottam és javaslatként a közösség elé terjesztem!

 Néhány kiemelés tőlem:
 - Legyen több bajnokságunk (akár összevontan is) - Így rendezzük Temp-o és csapatbajnokságot is.
 - Akár külön értékelhetnénk a szeniorokat (én 55 évet írtam ide), a tapasztalatok alapján - elsősorban látás problémáik miatt - az Open kategóriában.
 - A csapatbajnokságot mindenképpen valamely nagy létszámú tájfutó verseny mellett kellene megrendezni. (Első ötletem az volt, hogy a Hungárián megtehetnénk, hiszen ott sokan lesznek. Ezért viszont be kell vállalnunk, hogy a VB indulók nem tudnak résztvenni rajta...)

 Üdv
 Mihók 
------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110126/04bb9999/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról