[Tajfutas] Rozsomák Kupával Fejlesztjük a TÁJFUTÁST!!! Csak ha érdekel ....

zala.ztc at zalaszam.hu zala.ztc at zalaszam.hu
2010. Okt. 13., Sze, 19:17:34 CEST


Sziasztok!
SZia Viktor!

Senki nem szólított meg senkit!
Téged legfőképp nem! 
Öszintén: nem is vártam mást Tőled.
Jól megmagyaráztál mindent!
Ahogyan szoktad.
Csak legyen aki elolvassa!

A véleményemet továbbra is fenntartom. Mi (ZTC, ZMTFSZ) nem ilyen teoriák mentén rendezzük a versenyeinket.

üdv
Fehér Ferenc


  ----- Original Message ----- 
  From: Hites Viktor 
  To: zala.ztc at zalaszam.hu ; 'Tibor Sólyom Mézes' ; 'LISTA' ; 'Tájfutásért élok' 
  Sent: Wednesday, October 13, 2010 6:22 PM
  Subject: RE: [Tajfutas]Rozsomák Kupával Fejlesztjük a TÁJFUTÁST!!!


  Sziasztok,

   

  Nem akarok különösebben fogadatlan prókátor lenni, de mivel tudom, hogy a megszólított nem olvassa valószínűleg ezt azt e-mailt, ezért én válaszolnék rá.

   

  Rozsomák Kupa (!?):  Nem hiszem, hogy egy verseny nevébe érdemes lenne belekötni, egy ilyen név a gyerekeknek egyébként akár vonzó is lehet.

   

  Keszthely: A rendező klub ha jól tudom előző tanév elején itt indított el egy egészen fiatalokból csoportot, valószínűleg ők az első számú célcsoportja ennek a versenynek.

   

  Október 27. szerda: szünetben jóval nehezebb összeszedni az iskolásokat, ez a verseny pedig ahogy már az előbb írtam, valószínűleg nekik szól elsősorban.   

   

  Délután 15:00: a helybelieknek nyilván nem lehetetlen, sőt a napközis tanárok éppen azt szokták kérni hasonló rendezvények esetén, hogy legyen vége a napközi végére. Másrészt elég korán sötétedik már október végén.

   

  Nevezési díj: nem érzem szerencsének a kiírást, de a lényege kb. az, hogy Zala megyében a megyei bajnokságoknak ennyi a szokásos nevezési díja, akkor ezen a regionális rangsorolónak meghirdetett versenyen is ennyi legyen nekik a nevezési díj, miközben a rendező elsősorban népszerűsítő versenynek szánja az eseményt, és így a lehető legolcsóbb nevezési díjjal (térképköltség) hirdette meg az eseményt.

   

  Dugóka bérlés: Sajnos a rendező klubnál éppen generáció váltás zajlik az első utánpótlás csapat most ért középiskolába és egyetemre és mindenki tudja, hogy ilyenkor nem könnyű benntartania  sportágban a gyerekeket. Én pl. bízom benne, hogy a mostani verseny is segíthet abban, hogy újra felfusson a rendező klubnál az utánpótlás létszám, és aztán majd ezek az új gyerekek minél rendszeresebben használják ezeket a dugókákat. A dugókákat kedvezményesen lehetett beszerezni, amihez azért kellett saját forrás is, tudomásom szerint a rendező klubnak ennyi dugóka beszerzésére volt pályázati forrása, és úgy gondolták ez egy jó befektetés a jövőbe. Ma már sokan tisztában vannak vele, hogy a népszerűsítőkön való rajthoz állások számának az egyik korlátja a Magyarországban elérhető dugókák véges száma, ennek a korlátnak a legyőzéséhez úgy gondolom, nagyon jó ötlet és támogatási forma volt a kedvezményes árú dugókák beszerzésének meghirdetése. Ennek segítségével könnyebben tud most a rendező klub lebonyolítani egy ilyen népszerűsítő rendezvényt, miközben a beruházás segítségével, ha nem is komoly bevételt, de némi plusz pénzt ezzel is képes behozni a tájfutásba, miközben jelképes nevezési díjjal rendezni a versenyt.

   

  Kategóriák: Mi hasonló szerdai kora délutáni iskolai népszerűsítő versenyekre korábban meghirdettünk a tájfutóknak, idősebbeknek nyílt kategóriát is, hogy ha már egyszer megcsináljuk a versenyt indulhasson bárki, négy eseményen talán két nyíltba nevezőnk volt, így az utóbbi időben már ki sem írjuk ezeken az egyértelműen iskolai népszerűsítőnek szánt eseményeken a nyílt kategóriát.

   

  Helyszín: Szerintem elsősorban gyerekekre számítanak a rendezőkJ.

   

  Új időpont: Lehet, hogy "önös érdek" miatt került új időpontra a verseny, de még mindig jobb, hogy valaki megrendezi, mintha egyáltalán nem rendez versenyt, mert inkább a saját szórakozása a fontos. Szerintem egy alapvetően társadalmi munkában (mert lássuk be ez a verseny ezzel a nevezési díjjal azért arra épít) megrendezésre kerülő eseménynél számon kérni, hogy "önös érdekből" más időpontban kerül megrendezésre értelmetlen és felesleges. Hasonló rendezvények időpontját én is szoktam időnként módosítani, ha valami közbejön, de idén pl. többször kellett az időjárás miatt időpontot módosítanunk, mert mi értelme van szakadó esőben gyerekeknek népszerűsítő versenyt rendezni.. 

   

  Díjazás: Nem vennék rá mérget, hogy nem azt kapják vissza az indulók. Ilyen alacsony nevezési díj mellett alighanem minden eszközt és lehetőséget meg kell majd ragadniuk a rendezőknek, hogy közelítsék a null szaldóhoz a verseny költségvetését.

   

  Miért rangsorol, miért nem bemutató verseny? Na ez már egy jó kérdés. Alighanem nem lesz sok értelme, hogy rangsorolóként került meghirdetésre a verseny, de ki tudja. Ha mégis megmozgat 30-40 igazolt tájfutót, esetleg 30-40 igazolt utánpótlás korú versenyzőt a rendezvény mondjuk 40-50 tök kezdő mellett, akkor már lehet értelme annak is, hogy rangsoroló versenyként került meghirdetésre, mert eggyel több lehetőség minősítés szerzésére a közelben a Zala, Veszprém, esetleg Somogy megyei utánpótlás versenyzőknek.

   

  Lehet, hogy nem a legszerencsésebb és legjobb módja a népszerűsítésnek és a sportágfejlesztésnek ez a rendezvény, de talán nem is a legrosszabb. A semminél azt gondolom mindenképpen jobb leszJ.

   

  Azt hiszem nincs senki kötelezve a rendezvényen való részvételre, pl. mi sem valószínű, hogy ott leszünk, mert bár nem túl messze tőlünk, de azért mégis jó 70 kilométerre kerül megrendezésre, és valóban számunkra sem a legszerencsésebb időpontban.

   

  Szerintem igyekezzen mindenki fejleszteni, aki szeretné, aki erre késztetést érez a sportágban, aki pedig jobban ért hozzá lássa el jó tanácsokkal a kevésbé hozzáértőket.

   

  Azt gondolom az kell, hogy legyen a cél, hogy minden önként jelentkező kapjon lehetőséget a sportágfejlesztésben való részvételre, minél többen vannak ilyenek, annál nagyobbak a sportág esélyeJ.

   

  Sok sikert mindenkinek, akinek sportágfejlesztési ambíciói vannak!!

   

  üdv. Viktor

   

   

   

   

     

   

   

   

   

   


------------------------------------------------------------------------------

  From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of zala.ztc at zalaszam.hu
  Sent: Wednesday, October 13, 2010 4:33 PM
  To: Tibor Sólyom Mézes; LISTA; Tájfutásért élok
  Subject: Re: [Tajfutas]Rozsomák Kupával Fejlesztjük a TÁJFUTÁST!!!

   

  Sportágat fejlesztünk!

  Zalában is!

   

  Rozsomák Kupa (!?) 

  (a Tiba nevet már lecseréltük, ezúttal egy állat(!) a névadó)

   

  Keszthely

  A legközelebbi tájfutó klub 30 km! Ahol van utánpótlás nevelő klub, az meg távolabb van)

  Október 27. szerda 

  Iskolai nap (egy héttel később legalább őszi szünet van)

  Délután 15:00

  Iskola után odaérni lehetettlen

  Nevezési díj

  A zalai egyesületeknek, akik rendesen befizetik a megyei szövetség alapszabályában rögzített tagdíjat - 4-szeres díjjal indulhatnak. Ez jár ANNAK, aki a szabályzatokat betartja! Hoppá! A háromból két zalai klub (ZTC, NKZ) DISZKRIMINÁCIÓ áldozata! Azt hiszem most kell megóvni a versenyt!

  Dugóka bérés

  Talán nem azért a dugóka bérléséért kell fizetünk, amelyiket a rendező egyesület kedvezményesen vásárolhatott meg (27 db-ot) a sportágunk Alapítványának komoly támogatásával? (Mert kinek is járt a támogatás? Az  utánpótláskorú versenyzőknek, akik versenyeznek a klub színeiben. Kik is versenyeznek ebben az egyesületben? Hol is versenyez ez a 27 fő? A Zala Megyei Bajnokságokon nem! Akkor mire is használják a dugókákat?)

  Kategóriák

  A 35 éveseknél vége van! Idősebbek nem indulhatnak? A nyugdíjasok ráérnek hétköznap, 3kor is!!! A szabályzatok szerint is több kategóriát kellene kiírni.

  Helyszín

  Iskola mellett, lakótelepen! Ahol másik két iskola is található és délután 2 és 5 óra között a legnagyobb a forgalom a környéken! Gyerekekre is számítunk?

  Új időpont!(?)

  Az egyéni (önös és önző) érdek megdöntőtte a versenynaptárba vésett érdeket. Mintegy két óra alatt. (sajnálom, hogy a versenybizottság elfogadta az indoklást)

  Díjazás:

  Talán most nem azokat érmeket kapjuk vissza, átragasztva, melyeket korábban a másik megyei versenyeken osztottak ki!

   

  Ha meg nem tájfutóknak szól a verseny? Akkor miért rangsoról? Miért nem egy egyszerű bemutató verseny?

   

   

  Sportágat fejlesztünk!

  Valóban?

  Ki és kinek?

  Tényleg így kell?

   

   

  Mert akkor kimaradnék belőlle!

  Mint elnökségi tag, mint bizottsági vezető, mint megyei szöv. vezetője, mint edző, mint versenyrendező, mint a tájfutásért tenni akaró!

  Nem abból élni kivánó! 

  Fejlessze, aki jobban ért hozzá!

  Van önként jelentkező!

  Több is!

   

   

  Fehér Ferenc

  Zalaegerszeg

   

   

   

   

   

   

    ----- Original Message ----- 

    From: Tibor Sólyom Mézes 

    To: tajfutas at lazarus.elte.hu ; Tájfutásért élők 

    Sent: Wednesday, October 13, 2010 12:27 PM

    Subject: [Tajfutas] Rozsomák Kupa

     

    Sziasztok!

     

    Október 27-én Keszthelyen Rozsomák Kupa RR rövidtávú verseny.

     

    Részletek:

    www.mtfsz.hu

    -- 
    Üdv:
    Sólyom


----------------------------------------------------------------------------

    _______________________________________________
    Tajfutas mailing list
    Tajfutas at lazarus.elte.hu
    http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas



     _____________ NOD32 5526 (20101013) Információ _____________

    Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
    http://www.nod32.hu



  _____________ NOD32 5528 (20101013) Információ _____________

  Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
  http://www.nod32.hu
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20101013/814e127a/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról