[Tajfutas] ? Diák O. kapcsán

ZTC / Fehér Ferenc zala.ztc at zalaszam.hu
2019. Május. 23., Cs, 12:15:12 CEST


Sziasztok!

 

Most már leírom!

(és elnézést kérek, akit nem érdekel – az gyorsan találja meg a delete gombot)

 

Sólyom!

 

Had kérdezzem meg: idén hány iskolában mentél el támogatást egyeztetni? Voltál-e a KLIKK-nél bármiben is támogatást kérni? Tettél-e azért valamit a saját gyereked iskolájában, hogy a testnevelők lépjenek az ügyben, hogy a gocos gyerekek nevezési díját vagy bármilyen költségét segítsék előteremteni?

A választ én is tudom!

 

Csak a sok szar leveleket írogatod, semmiféle koncepció, elgondolás, megfontolt ötlet nélkül! Összefüggéstelenül, átláthatatlanul! Az elnökség azt várja, hogy használható ötletet küldj, amivel tovább lehet lépni! Az nem használható, hogy megszólítod az államot! Az sem, hogy tudatlan vagy abban kit és milyen ügyben kellene megkeresni ahhoz, hogy tovább lehessen lépni! Nem az elnökséget védem (de igen, amúgy, mert látom mit dolgoznak), s bár kevéske tapasztalatom van, dolgoztam az MDSZ megyei szervezetében, van kapcsolatom a KLIKK-el és tudom, mit miért és hogyan tesznek, támogatnak! Nem hadoválok, hanem tényeket írok le! 

Basszus, én voltam, aki te saját gyerekednek elintéztem, hogy az utazását és a szállását támogassa a KLIKK! A nevezési díjat is próbáltam, de azt nem sikerült (bakker, de béna vagyok). Az más dolog, hogy ezzel Ti nem éltetek! Te meg csak a nyálad veregeted állandóan! Vádaskodsz, támadsz, úgy hogy egy újmozdítást nem teszel! Pedig az általad hátulról vezérelt megyei szövetség megígérte, hogy mindent intéz! Még a testnevelőkkel sem beszéltetek!

 

Persze ettől Te, tudálékos okoska módon még tudhatsz többet mint én (és tudsz is mindent), meg küzdhetsz a magad módján, de azzal a tájfutásban most keveset érsz el. Használható ötletek, megfelelő támogatottság kell mindahhoz, amit az elnökség elé akarsz tárni! A lista nem arra való, hogy megreformáld a tájfutás versenyrendszerét! Keresd és találd meg a megfelelő formulákat, tedd abban azt amit szeretnél elérni! De ne mások sárba tiprásával, ne panaszkodással, ne siránkozással! (hiába vársz egy hét alatt választ az elnökségtől, nem kérdések alapján tanácskoznak, hanem időszakonként! tessék türelmesebbnek lenni)

 

Amúgy meg igazad van! Sok kezdő gyerek jutott el idén is az országos diákolimpiára (csak ebben, de ez minden évben így van, ettől van újra meg újra II korcsoport is többek között)! De kérdezem én: miért is jutottak oda? És közülük hányan szerepeltek önmagukhoz képest eredményesen? Azok, akik fel lettek készítve arra, hogy ez egy országos döntő, akik tudják, hogy ide kicsivel több kell mint az edzésen, vagy akár a megyei versenyen! Az a Te hibád, ha a gyerek sírva jön ki az erdőből! Az a gyerek nincs felkészítve egy országos döntőre. Hiába jutott el oda, és ha nem képes ott teljesíteni a pályát, akkor az edző nem készítette fel! Nem megoldás a kezdő kategória bevezetése! Mert az már nem országos döntő lenne, nem a legjobbak versenye! Mert egy döntő azért döntő, mert ott a legjobbak vannak! A labdarúgó VB döntőbe sem hívják meg a magyarokat, csak azért mert fiatal a csapat és sok a kezdő benne! Baromság amit hajtogatsz! Igen, ott a kísérő verseny, oda elhozhatod azt aki nem jutott a döntőbe, ott bizonyíthat neked is és önmagának is! Igen, ha sikertelen országos döntő miatt morzsolódik le a gyerek, az az edző hibája! Mert oda vitt egy felkészületlen gyereket!

 

Az elnökség és a szövetség vezetése igen is dolgozik, tesz a tájfutásért! Voltak és lesznek is egyeztetések, remélhetőleg nélküled is megoldható minden! Nem azért írunk nemleges válaszokat mert nem tudunk elérni valamit, hanem azért mert nem sikerült, mert nem lehetséges, mert nem az a módja! Minden szervezetnek meg van a maga szerepe, tevékenységi köre, feladata, anyagi lehetősége! A szövetség keresi a lehetőségeket, hiszen a sportág működtetése fontos számára! Nem hülyék ülnek a szövetségben, akik nem tudják mit kell tenni! Lehet te egy nagyon fasza csávó vagy és a stílusod, intelligenciád, megjelenésed és kommunikációt sokat segítene bizonyos ügyekben, de jelenleg még nélküled is eldöcög a szövetség! Hidd el, ha szükség szuperman-re, akkor hívni fognak!

 

És bár nem ide tartozik, de mivel sokadszorra is velünk foglalkozol:

A klubom részéről volt egy magán kérésünk, most itt a nyilvánosság előtt is megkérlek: szeretnénk, ha befejeznéd a ZTC és a ZTC tagjai, vezetői elleni sárdobálásokat, célzásokat, kritikákat! Nincs semmi közöd a ZTC-hez, az egyesületben folyó munkához, a termékeinkhez (térképek!!), a versenyeinkhez! Felejts el minket, tégy a úgy ahogy szeretnéd, de a saját portádon! Bizonyíts ott, úgy, hogy nem használsz ki másokat, hogy tisztességesen dolgozol, felelj meg a rendszernek és ne a rendszert próbáld meg magad javára fordítani! Mindenki más, a ZTC is ezt teszi!

 

 

Üdv

Fehér Ferenc

 

ui.: 

Az elnökségben szívesen átadom a helyem! Legyen meg hozzá a megfelelő számú támogatottságod (ami eddig még nem volt meg) és már dolgozhatsz is! Aztán Te is „sütögetheted a pecsenyédet”! Mert szerinted az elnökség tagjai azt teszik! 

 

ui.: 

És még mindig nem én vagyok, aki hamis adatokkal ad be pályázatokat, aki jogtalanul használ térképeket és aki hajtóvadászat idején sem képes egyeztetni az erdészekkel!

 

ui.:

Kérlek ne reagálj a fentiekre!

 

 

 

 

From: mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com [mailto:mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com] On Behalf Of Mézes Tibor Sólyom
Sent: Thursday, May 23, 2019 9:47 AM
To: ZTC / Fehér Ferenc <zala.ztc at zalaszam.hu>
Cc: Balázsné Krasznai Orsolya <bakrorsi at gmail.com>; Tibor Gera <gera.tibor at szegedivasutasse.hu>; Scultéty Márton <marton.scultety at mtfsz.hu>; Kovacs Balazs <Balazs.Kovacs at answare.hu>; Magyar Tájékozódási Futó Szövetség <iroda at mtfsz.hu>; LISTA <tajfutas at lazarus.elte.hu>; Tájfutó egyesületek <mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com>
Subject: Re: [Tajfutas] ? Diák O. kapcsán

 
Sziasztok!

 

Egyszerüen hihetetlen, hogy azt magyarázzátok évek óta, hogy mit, miért nem lehet és meg sem próbálunk tenni a jobbítás érdekében.

Legalább egyszer olvassátok el a sportági stratégiát. A fele nem valósul meg belőle.

 

Tényleg felesleges a sok email, amíg süket füleket talál.

 

Nem látszik az adatokból, hogy sok kezdő jut el a diákolimpia döntőbe?

Nyugodtan lehetne nehéz pályákat kitűzni az élmezőnynek és könnyebbet a kezdőknek.

Az iskolában is hír érték lehetne, hogy hányan indultak el a diákolimpia döntőjében, mint, hogy a "jó" edző nem engedte ki a versenyzőt a normáltávra.

Miért a több száz gyereket büntetjük?

Miért jó nekünk, ha a kezdő gyerek szülője nem lehet büszke a gyerekére?

Mennyivel jobban hangzik, hogy 12. lett C-ben, mint 68. vagy Disq A-ban.

Miért jó nekünk hogy a közösségi médiába nem kerül be a tájfutás emiatt?

Miért nem kell nekünk az ingyen reklám?

Idén két gyerek és egy szülő ment haza tőlünk sírva. Persze, mert rossz edző vagyok....

 

Hihetetlen .....

 

Aki nem a probléma megoldására törekszik, hanem a probléma szőnyeg alá söprésére, az nem való abba a pozicióba, ahol most van.

 

És félreértés ne essék. Nem az idei ODO rendezése van a célkeresztben, hanem az egész rossz koncepció, amit évek görgetünk magunk előtt. Vajon miért jön elő a téma minden évben? Mert nincs megoldva.

 

Ha az MDSZ leszarja, akkor mi miért nem tehetjük azt, ami nekünk jó?

 

ÉBRESZTŐ tájfutás!

A világ halad el mellettünk.

 


Üdv:
              Sólyom 

+3620/472-0056

 

1% Neked kicsi figyelmesség, nekünk nagy lehetőség! 1%

18967975-1-20

Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület

  

 

 

további infók:

Keresd az egyesületet a facebookon! <https://www.facebook.com/gocsejktfe/?fref=ts> 

 

 

ZTC / Fehér Ferenc <zala.ztc at zalaszam.hu <mailto:zala.ztc at zalaszam.hu> > ezt írta (időpont: 2019. máj. 23., Cs, 9:06):

Sziasztok!

 

Jó pedagógusra vall az a megoldás amit Te tettél Orsi! De nem mindenki olyan jó pedagógus mint Te!

 

 

Hová akartok menni támogatást egyeztetni? Az államhoz? Sólyom azt írta! Az ki? Az mi? Hol található a központjuk? Ki ott a főnők? 

Az MDSZ-hez teljesen felesleges elmenni! Ők nem fognak semmilyen támogatást adni! Miért tennék? És mit csinálnak a többi 30 sportággal akkor?

 

Ha osztálykirándulást szerveznek az iskolában, akkor sem az államhoz mennek pénzért a szülők! Támogatót keresnek, összedobják vagy pályáznak!

 

A törekvés kevés, a sok levél is felesleges! Konkrét megoldási javaslat kell! Véleményem szerint kuncsorogni az MDSZ-nél csak időpazarlás! Ha valakivel egyeztetni kell, akkor a KLIKK országos központjába vagy az Oktatási Minisztériumba érdemes! Az már más kérdés, hogy az ott fent eldöntött dolgok lent hogyan valósíthatók meg! Vagyis lesz-e pénz a tájfutók nevezési díjára vagy inkább a más fontosabb dologra költik majd.

 

 

Válogatott program diákolimpia idején megoldható, de én nem támogatom! Ha nem is mondják ki, akkor is fontos a gyerekeknek az országos diákolimpia. Azok akik itt eredményesek olyan szintű megbecsülést kapnak az iskolában és az egyesületben is ami számukra sokat jelent. Ezt nem lehet elvenni azoktól sem akik korábban már 3-4 diákolimpiát nyertek! Akárhogyan is nézzük ez a legnagyobb utánpótlás versenyünk. A selejtezőkkel együtt mintegy 800-an vesznek részt! 

Kötelezővé semmiképpen sem tenném a diákolimpiára tervezett válogatott programot!

A könnyű pályák nem oldják meg a felkészítetlen gyerekek problémáját az országos döntőn! A döntőt nem véletlenül hívják döntőnek! Ott a legjobbak vannak a mai magyar diáktájfutók közül! Az ügyesebb kezdő helyet követelhet magának! Aki kevésbé ügyes és bejut, ott meg az edző vállalja a felelőséget a tanítványáért! Kiengedi-e vagy sem! Siker élményt szerez-e neki vagy kudarcot! Az edző dönt! A jó edző tudja mit kell tenni!

 

üdv

Fehér Ferenc

 

üdv

Fehér Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

From: Balázsné Krasznai Orsolya [mailto: <mailto:bakrorsi at gmail.com> bakrorsi at gmail.com] 
Sent: Thursday, May 23, 2019 7:49 AM
To: Tibor Gera < <mailto:gera.tibor at szegedivasutasse.hu> gera.tibor at szegedivasutasse.hu>
Cc: Scultéty Márton < <mailto:marton.scultety at mtfsz.hu> marton.scultety at mtfsz.hu>; Kovacs Balazs < <mailto:Balazs.Kovacs at answare.hu> Balazs.Kovacs at answare.hu>; Mézes Tibor Sólyom < <mailto:gocsejktfe at gmail.com> gocsejktfe at gmail.com>; fehérfecó (ztc) ( <mailto:zala.ztc at zalaszam.hu> zala.ztc at zalaszam.hu) < <mailto:zala.ztc at zalaszam.hu> zala.ztc at zalaszam.hu>; Magyar Tájékozódási Futó Szövetség < <mailto:iroda at mtfsz.hu> iroda at mtfsz.hu>
Subject: Re: [Tajfutas] ? Diák O. kapcsán

 

Sziasztok!

 

Szerintem idén térképen megfelelőek voltak a pályák, más kérdés, hogy a terepen azt tapasztaltam, hogy a nagy aljnövényzet miatt az út közeli pontokat nem volt könnyű észrevenni.

Én úgy oldottam meg, hogy a bejutott, de gyakorlatlan gyereket vasárnapra nem neveztem.

A városban nem volt gond, és szombaton megvolt neki is a diákolimpiai feeling. Hiányérzete sem volt, mert a selejtező is csak egy fordulós volt. Más kérdés, hogy mi otthon aludtunk, így könnyebben megoldható volt a szétválasztás.

 

Sólyom törekvései a támogatást illetően érthetőek és támogathatóak. Szerintem adhatunk egy esélyt az újratárgylásra, szívesen csatlakozom a delegációhoz. Jöjjön Sólyom is, hogy saját tapasztalatokat szerezzen, és valaki, aki már volt ilyen megbeszélésen az MDSZ-szel. Áron, Paci, Skuló?

 

Köszi:

Orsi

 

 

 

 

 

 

Tibor Gera <gera.tibor at szegedivasutasse.hu <mailto:gera.tibor at szegedivasutasse.hu> > ezt írta (időpont: 2019. máj. 23., Cs, 7:17):

Sziasztok!

 

Skuló Marci ötletével teljesen egyet tudok érteni, hogy a válogatott ezen a hétvégén külföldön versenyezzen, így lehet és kell is egyszerűbb pályákat tervezni.

Így mindkét fél elégedett lenne.

 

Tibi

 

Scultéty Márton <marton.scultety at mtfsz.hu <mailto:marton.scultety at mtfsz.hu> > ezt írta (időpont: 2019. máj. 22., Sze, 20:32):

Sziasztok!

Budapesten (és Pest megyében) 2013 óta folyamatosan él az amatőr 
diákolimpia, de nincs rá tömeges érdeklődés. Csak tavaly maradt el a 
rendező bénázása miatt, de nem tudok róla, hogy bárki szóvá tette volna 
a hiányát.
Paci, a táblázatodból viszont hiányzik erre vonatkozóan a 2015-ös és az 
idei létszámadat (9 ill. 33 fő).

Egy unortodox ötlet felmerült bennem a téma kapcsán.

Ha a válogatott vezetése a jövőben a diákolimpia hétvégéjét kihasználja 
egy nem kötelező, de színvonalas külföldi programra az idősebb 
élmezőnynek (V-VI. korcsoport, ill. részben a IV.), akkor ezekben a 
korcsoportokban könnyebben lehet az amatőröknek is megfelelő (gyengébb) 
pályát tervezni.

Ezt tette ugye idén magától Bujdosó Zoli és Jónás Feri, akik jó eséllyel 
megnyerték volna az FV és az FVI korcsoportokat, de inkább a cseh sprint 
OB-n vitték el az első két helyet.

Ennek a kb. két tucat versenyzőnek ugyanis már nem sokat ad a 
diákolimpia. Jó eséllyel már begyűjtötték a felvételihez a pluszpontot 
az alacsonyabb korcsoportokban. A klubjuknak egyáltalán nem érdeke, hogy 
ott legyenek, hiszen nem klubszínekben indulnak, nem hivatalos OB és nem 
számít a bajnoki pontversenybe. Láthatóan az iskolákat sem érdekli 
különösebben. Az MTFSZ-nek is mindegy, ki nyer, nem is a szövetséghez 
tartozik a verseny. Az MDSZ meg szarik az egészre.

Üdv,
Skuló Marci

2019.05.22. 19:41 keltezéssel, Kovacs Balazs írta:
> Szia Sólyom!
> 
> A listás címzetteket kiszedtem, mert nem szeretnék mindenkit végig 
> „bombázni” a témával, de válaszolok a felvetéseidre.
> 
> Először is köszönöm, hogy megcsináltad a kimutatást, összeszedted 7 év 
> adatait. Szerintem nincs benne meglepő, és az jön vissza, hogy a DOL 
> döntőre bejut minden évben egypár kezdő. Ezt tudjuk, és ennek örülünk. A 
> szabályzatban ezért szerepel, hogy ne tűzzünk ki B-nél nehezebb pályát. 
> Erről Gyulai Zolival is egyeztettem januárban, elsőre ő is az „ez egy 
> bajnokság!” szemléletet képviselte, aztán valamennyit könnyített.
> 
> Írod, hogy a megyein legyen minden korcsoportnak továbbjutós C fokozatú 
> pálya. Az ötlet már többször felmerült, és a szabályzatba is bekerült 
> „amatőr” néven. A statisztikából láthatod, hogy egy ideig néhány 
> megyében rendeztek ilyet, aztán elhalt. Gondolod, hogy több gyereket 
> neveznének a megyeire, ha kötelező C-t is kiíratnánk? De akkor miért nem 
> éltek vele önként? 
> http://adatbank.mtfsz.hu/dokumentum/show/dokumentum_id/58/dokkategoria_id/13
> 
> Írod, hogy az országoson a III-as korcsoport kötelezően C fokozatú 
> legyen – erről megkérdezném az edzőket, és csodálkoznék ha a többség így 
> tartaná jónak. Ez a 14-es tájfutó korcsoport, ahol már sok leigazolt, 
> rendszeresen versenyző gyerek van, akik B-t igényelnek. De erről 
> végezhetünk egy kutatást.
> 
> Szóval én úgy látom, nyitott kapukat döngetsz. A Diákolimpia versenye 
> szerintem jól működik, a nevezés-számlázás miatti borzasztó 
> adminisztratív többletmunka mellett is.
> 
> üdv,
> 
> Paci

-- 
Azért kapta ezt az üzenetet, mert feliratkozott a Google Csoportok „MTFSZ tagszervezetek” csoportjára.
Az erről a csoportról és az ahhoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy e-amailt a(z) mtfsz-tagszervezetek+unsubscribe at googlegroups.com <mailto:mtfsz-tagszervezetek+unsubscribe at googlegroups.com> címre.
Ha üzenetet szeretne küldeni ebbe a csoportba, küldjön e-mailt a(z) mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com <mailto:mtfsz-tagszervezetek at googlegroups.com> címre.
Ha szeretné megtekinteni ezt a beszélgetést az interneten, látogasson el ide: https://groups.google.com/d/msgid/mtfsz-tagszervezetek/CAJ2NhrETYib0U4zftxHurWYfMb9%2Bp4bbP7MB%2BUrUZ-p%2Bda%2BADQ%40mail.gmail.com <https://groups.google.com/d/msgid/mtfsz-tagszervezetek/CAJ2NhrETYib0U4zftxHurWYfMb9%2Bp4bbP7MB%2BUrUZ-p%2Bda%2BADQ%40mail.gmail.com?utm_medium=email&utm_source=footer> .
További lehetőségekért látogasson el ide: https://groups.google.com/d/optout.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190523/6344ca3d/attachment.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.jpg
Type: image/jpeg
Size: 594 bytes
Desc: nem elérhető
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20190523/6344ca3d/attachment.jpg>


More information about the Tajfutas mailing list