[Tajfutas] Fwd: 65. Őszi Spartacus kupa okt 28-29

Csongrádi Jenő jcsong at hu.inter.net
2017. Okt. 30., H, 18:33:15 CET


Sziasztok!

 

Először is köszönet a rendezőknek, akik a versenyzőknél is jobban megszenvedték az időjárást és a nehézségek ellenére jól lebonyolították a versenyt.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani és gratulálni az első napi pályakitűzőnek, Máthé Pistának. Kellően technikás volt a pálya, kihasználva a terepben rejlő lehetőségeket. Sajnos a második napi pályánk(F70) már nem sikerült így. Lehet hogy az ifjú pályakitűzőnek  nincs fogalma arról hogy milyen pályákat kellene kitűzni az idősebb szenior versenyzőknek? Amint Gerzson említette három csúszó-mászó hegymászásunk volt, s ami még bosszantóbb: a nagy mászás után a tetőre érve messziről virító, könnyű pont (159) volt a jutalom. Így tehát semmi értelme nem volt az átmenetnek.

Ha szabad javasolnom, hasonló esetek elkerülése céljából a fiatalabb pályakitűzők ne szégyelljék megkérdezni 20-30 évvel idősebb klubtársaik véleményét mielőtt a kitűzött pályát véglegesítik. 

Üdvözlettel

Csongrádi Jenő

 

From: Kéri Gerzson [mailto:gfkeri at gmail.com] 
Sent: Monday, October 30, 2017 6:15 PM
To: Péter Gombkötő
Cc: Csongrádi Jenő; Spartacus Tabáni; Tájfutó levlista
Subject: Re: [Tajfutas] Fwd: 65. Őszi Spartacus kupa okt 28-29

 

Sziasztok!

 

Utólag én is úgy látom, hogy igaza volt Jenőnek és Péternek, a verseny második napjára túl sok volt az F70 kategóriának adott szint. Azonban nem a megadott számszerű adat miatt, hanem azért, mert  vasárnap 3-szor kellett átmászni az Ugró-völgy egyik oldaláról a másikra. Először Rajt - 1, másodszor 8-9, harmadszor 10-11, itt már négykézláb is nehezen bírtam felmászni a meredek oldalon. Pedig akkor még nem is esett olyan nagyon az eső. A számszerű adat szerint 195m, az órám navigátora szerint 123m volt a 2. napi szint, de ismétlem: nem a matek, hanem a 3-szoros meredek felmászás okozta a nehézséget. (Az első napra a közölt pályaadat szerint 115m, a Garmin órám szerint 79m volt a szint, ez nem volt probléma.)

 

Szerintem okosabb lett volna számunkra a 2. napra változtatás nélkül ugyanazokat a pontokat feltételezve olyan pályakitűzés, hogy a 10. (125 kód) és 9. (159 kód) pontokkal kelljen kezdeni, és utána kellett volna kapnunk a többit. A 125, és a 159 kódú pont az Ugró-völgy Ny-i oldalán volt, amelyiken a rajt is, a többi pontunk az Ugró-völgytől K-re.

 

Üdv:

Kéri Gerzson

 

 

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20171030/8869ebfe/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról