[Tajfutas] Szabály az szabály

Honfi Gábor honfig at szuperinfo.hu
2016. Sze. 6., K, 07:47:05 CEST


Szia Ábel,

ez a polémia semmit nem von le az Eötvös remek térképéből, illetve a több klubból álló rendezőgárda lelkiismeretes ( és egyedülállóan rugalmas) munájának értékéből.
A véleménycsere a szabályos versenyzésről szól, függetlenül egy erőpróba nagyságrendjétől, onnantól kezdve, hogy minimum két versenyző teljesítménye mérhető legyen, egészen odáig, hogy egy VB mezőny korrekt viadalban dönthesse el, hogyan készült fel.
Abban van igazság, hogy ez lehet lelkiismereti kérdés is, de azért – gondolva a mezőny szabályosan haladó rajthoz állóira – nem tehetjük meg, hogy egy laza szabályokkal, ellenőrizetlenül zajló bulizássá váljon ez a szép és kemény sportág, melynek erdei változatánál ilyen kétségeket nemigen hagy az eredménylista.
Még egyszer gratulálva az Eötvös szervezőinek, mert a látottak ( és a futottak) alapján Orsz.Ra- nak tűnt a régen talán az egyik  legrangosabb hazai BEAC rendezésű viadal.

Üdv,

Fifi   


Tel.: 06-36/312-701
Mobil: 06-30/4711-593
honfi.gabor at szuperinfo.hu
www.szuperinfo.hu


-----Original Message-----
From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Hegedüs Ábel
Sent: Tuesday, September 06, 2016 7:02 AM
To: 'levlista'
Subject: Re: [Tajfutas] Szabály az szabály

Sziasztok
Az előző levél mellékletei közül csak az 1-es való az Eötvösről. Kovács Robi (Panka) remeklése.
Bevallom, nem gondoltuk, hogy többen is az átmászást választják, mi egy ilyen (lényegében) tét nélküli versenyen nem tartottuk szükségesnek fegyveres őrség kirendelését a helyszínre. Mindenki küzdjön meg a saját lelkiismeretével (már ha van neki).
(Érdekes, hogy a 6-ostól ÉK-re a kerítés bekanyarodó, rövid ága vékonyabbnak tűnik, pedig azonos jel a többi résszel, lásd mell.) És akkor rajtszámot is adni kellett volna, újabb 400 papírszemét.
Ez egy közepes, baráti verseny, ahol a térképre, pályákra nagyon ügyelünk, de nincs sörsátor, meg hasonlók, és terepi ellenőrök sem.
És az Eötvös ezért csak RegRa verseny, úgy véljük, így is túl sok OrszRa van. Reméljük az elírás burkolt dicséret.
 (Azért bevallom, hogy egyszer (külföldön) egy hibázást követően én is átmentem egy pár méteres zárt virágágyáson. De ma már a nyilvánvalóan nyitott kapukon se megyek át, ha zártnak van jelölve.) Reméljük a 61-es pont 23 méterrel való hibás felvezetése (lásd mell.) ellenére is jót versenyeztetek.
A fáról a terület tulajdonosának kérésére hoztuk ki a pontot a közterületre, csak a pályákban a régi hely maradt.
Ezért a hibáért elnézést kérünk, az ellenőrző bíróval közösen az eredmények megtartása mellett döntöttünk (lényegében nem befolyásolta a helyezéseket). 
És nem azért rendezünk sprinteket, mert egyszerűbb lenne az erdeinél (messze nem az), hanem mert szeretjük ezt a versenyformát, a váltót is.
A térkép persze kisebb, de meglepődnétek, ha tudnátok, mennyi munka van benne.
a Rendezőség nevében
Ábel

-----Original Message-----
From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kelemen János
Sent: Monday, September 05, 2016 10:08 PM
To: levlista
Subject: Re: [Tajfutas] Szabály az szabály

Sziasztok,
A Fifi által említett két átmenet mellékelve. 13-14 átmenetben egy plusz kapu volt nyitva, amivel rövidebbé vált az átmenet, az 5-6 átmenetben aki figyelmetlenül jobbra választott útvonalat az magát kerítette be.
Nagyon nagy figyelmet igényel egy városi futam megrendezése.
Üdv,
Janó
További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról