[Tajfutas] HOB

Hites Viktor tajfutas at freemail.hu
2015. Feb. 10., K, 23:09:46 CET


Sziasztok!

 

Azért egy Balaton átúszáson elég sokan indulnakJ…

 

Biztos, hogy erre is arra is van igény, demokráciában inkább az a kérdés szerintem, hogy melyikre nagyobb. Lehet, hogy itt a listára írt vélemények alapján úgy tűnik, hogy az egyéni indítás messze a nyerőbb lebonyolítási forma, de ha a teljes mezőny szavazna, előfordulhat, hogy a tömegrajt nyerne? 

 

üdv. Viktor

 

 

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Zsolt Weiler
Sent: Tuesday, February 10, 2015 10:50 PM
To: Balázsné Krasznai Orsolya
Cc: Jenővári Gabriella; LISTA
Subject: Re: [Tajfutas] HOB

 

Szia Orsi,

 

egyetértek, hogy az úszómedence és az atlétikapálya unalmasabb. NIncs is akkora szenyor mezőny ezekben a sportágakban, mint a tájfutásban, pedig sokkal szélesebb alapokra építkeznek.   

 

Szerintem a tömegrajtos mezőnyben futás is tájfutás, csak másmilyen, ennek is van létjogosultsága. Van aki szereti, és úgy éli meg, hogy sokkal több dolgot kell kontrollálni - a terepen kívül a szétspriccelő többi futót, növekszik az optimális döntéshez szükséges tényezők száma - van amelyik segít, van, amelyik bezavar. Ez sokunknak sokkal felfokozottabb, izgalmasabb, mint az egyedül futás. Fogadjuk el, hogy különbözőek vagyunk, erre is van igény.

         

Üdv

Zsolt

 

2015. február 10. 22:34 Balázsné Krasznai Orsolya írta, <bakrorsi at gmail.com>:

Zsolt, ha ez uncsi, mit szóljanak az úszók, vagy az atlétikapályán kőrözők?

Szerintem a tájfutásban az a lényeg, hogy egyedül vagy a feladattal....

Orsi

 

 

 

2015. február 10. 22:16 Zsolt Weiler írta, <weilerzsolt at gmail.com>:

 

Sziasztok, 

 

szerintem a sprintváltó az első TV-közvetítésre is esélyes tájfutó versenyforma. Látványos, test test elleni küzdelem. Kellenek hozzá fiúk és lányok is is, emiatt normálisan bevon többeket is, például kénytelenek a "csak fiú" egyesületek lányokat is nevelni, utánpótlásban és felnőttben nagyon szuper. 

 

OCSB: unalmas, felesleges, nem látványos, olyan mint ez egyéni, csak összeadunk még 3 időt egyesületenként. Ezt az ONEB-en is el lehetne intézni, ha egyáltalán szükség van rá. 

 

HOB: támogatom az újítást. Igaz, én is szeretek váltóban első futó lenni, más élmény, mint egyedül futni. Az elvek ellenére alig különbözik nálunk a normál táv és az OB, ugyanazok nyerik, ráadásul a szenyoroknál a versenyidő is úgy rövidül, hogy csökken a különbség a normál és a hosszú között (Tudom, hogy a hosszútávún útvonalválasztásoknak kell lennie, elvileg nagy a különbség a kettő között, de a terepadottságok ezt nem mindíg teszik lehetővé...). Minden évben ugyanazokra az OB-kra megyünk, ugyanazokban az időpontokban, egyre kevesebb az új terep, kicsit már uncsi az éves program. A tájkerékpárban alkalmazott tömegrajtos hosszútávú versenyforma eléggé szétszedi a mezőnyt, látványos, szerintem jó alap, amire a tájfutásban is lehetne építeni. 

 

Üdv

Zsolt

 

 

2015. február 10. 19:19 Jenővári Gabriella írta, <jenovarig at gmail.com>:

Sziasztok!

 

"Azon az ominózus kísérleti HOB-n" ahogy Orsi írja a szenioroknak azért nem vezették be a tömegrajtot, mert annyira utáltam volna tömegrajttal indulni, hogy megóvtam a kiírást. Addig lapoztam a szabályzatot, míg meg nem találtam benne a nem törölt passzust, vagyis az indítási idököz szerepelt a szabályzatban.

Tavaly mi rendeztük a HOB-ot, és nem akartuk tömegrajttal csinálni.

Én idén sem fogok tömegrajttal idulni, mert egy korosztályváltással tudok olyan kategóriában indulni, ahol már nincs tömegrajt. De nagyon nem értek egyet a tömegrajttal, abba nem szólnék bele, hogy a fiatalok milyen formában fussanak, de a szenioroknak miért kellene? 

 

Azzal is egyetértek Péterrel, hogy sok az OB. Amikor bevezették a POCS-t, akkor arról volt szó az Elnökségben, hogy majd választunk a két csapatverseny-forma közt. Ez azóta sem történt meg. 

 

Tavaly kipróbáltuk a Sprintváltót. Jó volt, így elfogadom, hogy a szenioroknak 20 perces pályáik vannak, nekünk tehát nem sprint, de miért kell OB-vá tenni? Ha nem OB, nem menne el rá a nép?

 

Szívesen megismerném a szeniorok véleményét ezekröl a kérdésekröl, mint a Szenior Bizottság új vezetöje. Aki szeretné véleményét leírni esetleg nem a listára, szívesen fogadom.

 

Sárika

 

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 

 ---
Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta.
http://www.avast.com
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20150210/bafb678a/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról