[Tajfutas] kollégiumi szállás kötelezővé tétele

Hegedüs Ábel abel.terkep at chello.hu
2014. Sze. 23., K, 18:57:32 CEST


Sziasztok

Van erre egy régóta bevált megoldás: a megrendelt szállás árát előre átutalni.
Valamiért ez nem terjedt el nálunk, holott több országban a nevezés sem érvényes, ha nem fizetik ki a nevezési határidőig.
Nem gondolom persze, hogy ezt a kis versenyekre is be kéne vezetni, de az országosokra lehetne.
Lassan némelyiket úgysem különbözteti meg más a többitől : ))

Ábel
 ----- Original Message ----- 
 From: Kéri Gerzson 
 To: Hegedüs Ábel 
 Cc: Lista 
 Sent: Tuesday, September 23, 2014 8:47 AM
 Subject: kollégiumi szállás kötelezővé tétele


 Sziasztok!


 A konkrét versenytől eltekintve - miután a rendező nagyon pozitívan reagált Ábel felszólalására -, válaszomban a levél tárgyát értelemszerűen módosítva...


 ... csak Ábel általánosító javaslatához, kéréséhez szeretnék csatlakozni, nevezetesen ahhoz, hogy "Nemcsak az OB-kra, hanem az országos rangsorolókra is kötelező kéne legyen, hogy a nevezési határidőig ezt a két szálláshely fajtát mindenkinek biztosítsák." (Vagyis a kollégiumi és a tornatermi, vagy ezekhez hasonló jellegű szállást.) 


 Sajnos egyre gyakoribb, hogy kollégiumi szállás híján vagy nem nevezek, vagy ha lehetséges, akkor naponta utazom egyes versenyekre.


 Van azonban itt egy bökkenő, ezért mégis nagyon megértem azokat a versenyrendezőket, akik nem szerveznek kollégiumi szállást. Régebben gyakran hallottam akár a rendezőktől, akár másoktól (előfordult, hogy maguktól a delikvensektől), hogy versenyzők megrendeltek kollégiumi szálláshelyeket, de aztán nem foglalták el és persze nem is fizették ki. A rendező egyesületeknek, főleg a kisebb egyesületeknek pedig arra nincs apparátusok, hogy a megrendelt szállások díját behajtsák, sem lehetőségük, hogy bármilyen módon szankcionálják. Jó volna, ha ebben a problémában az MTFSZ tudna segítene a rendezőknek a megrendelt kollégiumi szállások kifizetésének a kikényszerítésével.


 Ha az MTFSZ nem tud vagy nem akar segíteni, akkor megjósolom, hogy folytatódni fog a jelenlegi tendencia és egyre több verseny kiírásában fogjuk olvasni, hogy a tornatermi szálláson kívül "minden más szállás egyénileg intézendő". Tehát úgy érzem, hogy jelenleg a rendeseket éri hátrány (azokat, akik a megrendelt szálláshelyeket mindig elfoglalták és elfoglalják) a rendetlenek rendetlensége miatt.


 Az el nem foglalt szállások díját vagy maguk a rendezők kénytelenek kifizetni és veszteségként elkönyvelni, ha pedig erre nem kényszerülnek rá, akkor az lesz a rendetlenség következménye, hogy a kollégiumok üzemeltetői részéről egyre kisebb lesz a hajlandóság arra, hogy tájfutóknak szállást biztosítsanak.


 Üdv:
 Kéri Gerzson  Szerintem egy közel ezer fős OB-ra 90 kollégiumi és 100 tornatermi szállás kevés.
  Így vélem akkor is, ha tudom, hogy mindkettő csak ma fogyott el. 
  Nemcsak az OB-kra, hanem az országos rangsorolókra is kötelező kéne legyen, hogy a nevezési határidőig ezt a két szálláshely fajtát mindenkinek biztosítsák.

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20140923/2477f8ff/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról