[Tajfutas] Újra kell tanulnunk futni?

Nagy Lajos nagyluji43 at vipmail.hu
2014. Sze. 2., K, 17:24:36 CEST


Hello Mindenkinek!!
én nem óhajtok vitázni,csak egy párév tapasztalat (60-70).Már gyerekkoromban is tavasztól őszig mezitláb jártam (és futottam),de a mai napig (pláne mióta falun lakom) egész nyáron mezitláb vagyok.Néha még futok is,igaz nem betononcsak mezőben.De szerencsére nem sok gondom van a lábammal,bár néha érzem az idők szavát!!!
Ödv......     lujipapa
-- Eredeti üzenet --
Feladó: Török Imre <toreny at freemail.hu>Címzett: tajfutas  <tajfutas at lazarus.elte.hu>Elküldve: 2014. szeptember 2. 14:9Tárgy : Re: [Tajfutas] Újra kell tanulnunk futni?

Sziasztok!
 
 Köszönöm a válaszokat. A jelek szerint érdemes belevágni a tanulásba.
 
 Egyébként Mork Péter cikkeit elolvasva most tudatosult bennem, hogy valamennyire már el is kezdtem az átállást. Az utóbbi években ugyanis párszor babakocsival mentem futni, és ilyen alkalmakkor más technikát kellett használnom: a kocsit fogva a felsőtest alig mozog, és kicsit előre dől. Az előttem lévő kocsi miatt fizikailag lehetetlen túlzottan előre helyezni a lábat földetéréskor, és így apróbbakat kellett lépni. Péter nagyon hasonlóan írja le a Pose running technikát. Elsőre elég furcsa volt így futni, de meg tudtam szokni, és utána már sokszor könnyedén le tudtam hagyni babakocsival a futók többségét a Margitsziget futókörén. Ezen túl babakocsi nélkül is megpróbálok majd hasonlóan futni.
 
 Esetleg cipőügyben tudnátok tanácsot adni, hogy milyen modellel érdemes kezdeni (70% aszfalt, 30% kavics/földút használattal)?
 
 Üdvözlettel:
 
 TÖRÖK Imre
 
 
 
 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20140902/4badf58e/attachment.html>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról