[Tajfutas] Közösségi térképkészítés leírás elkészült

Török Imre toreny at freemail.hu
2012. Ápr. 4., Sze, 10:39:32 CEST


Sziasztok!

Mostanra sikerült használható állapotba hozni a rendszert, és elkészíteni a magyar nyelvű használati utasítást. Mindezt elérhetitek az alábbi címen: http://mafc-tajfutas.uw.hu/como

Akit érdekel a téma az nézze át a leírást, és próbálgassa a rendszert. Így legalább mindenkiben tisztább lesz a kép hogy ténylegesen mit is jelent a közösségi tájfutótérkép készítés.


A konkrét terepen való kipróbálást illetően már megindult a konzultáció, de még nem rajzolódott ki a döntés.

Az MTFSz Térképkiadási és felhasználási szabályzatát olvasva egyértelművé vált, hogy a K-szám kiadás feltételeit nem lehet teljesíteni egy ilyen módszerrel készült térkép esetén, mert az alábbi, kötelezően feltüntetendő adatokat a technológiából adódóan szinte lehetetlen egyértelműen beazonosítani:

a helyesbítő(k) neve, és a helyesbítési területek;
a rajzoló(k) neve;

A fentiek miatt tehát csak edzésre és nem rangsoroló versenyre lehet felhasználni egy ilyen térképet.

A legjobb hasznosítás talán az lenne, ha az egykori képeslap térképekhez hasonlóan a nagyközönség számára szabadon elérhető edzőtérképeket tudnánk létrehozni ezzel a módszerrel, lehetőleg fix edzőpálya kialakításával együtt.

Elnézve például, hogy téli szombat reggeleken a legkülönbözőbb sportágak képviselőiből micsoda tömegek futnak a Fenyőgyöngyétől, talán nem lenne rossz ötlet azon a környéken kialakítani egy ilyen fix edzőpályát. Biztosan sokan kipróbálnák a tájfutást ilyen kötetlen keretek között, egy kicsit feldobva az alapozás egyhangúságát.


 Üdv:

TÖRÖK Imre
Mob: +36 70 540 6956



További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról