[Tajfutas] Kategória összevonás

Hites Viktor tajfutas at freemail.hu
2011. Már. 10., Cs, 07:36:32 CET


Sziasztok!

 

Lássuk be, hogy egyelőre nagyon kevés egyesület az, aki a Váltó Ligára a pénzdíj miatt jár el, mert a részvétel sajnos sokkal költségesebb, mint az elnyerhető pénzdíj. 

Olyan ösztönzők, hogy az is minősít, hogy látványos körítés van, hogy jó a terep szerintem többet számítana, illetve az MTFSZ erre a területre szánt pénzéből a nagyobbik szeletet inkább a részvétel támogatására kellene szánni. Ha már ott vagyunk és sokan ott vannak, valószínűleg élvezni fogjuk a versenyt. A rendező pedig a magasabb befolyt nevezési díjból könnyebben finanszírozza a jó térképet, és a színvonalasabb díjazást.

 

Nem ártana az sem, ha már előző év végén lehetne tudni melyek lesznek a Váltó Liga futamok, és azokat minden lehetséges fórumon kommunikálnánk is.

 

üdv. Viktor

 

  _____  

From: tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu [mailto:tajfutas-bounces at lazarus.elte.hu] On Behalf Of Kelemen János (netquick)
Sent: Wednesday, March 09, 2011 1:09 PM
To: tajfutas at lazarus.elte.hu
Subject: Re: [Tajfutas] Kategória összevonás

 

Megoldás:

Mezőny.

Váltó Liga rangjának emelése, részvétel növelésére további csalgotók bevetése. pl. MTFSZ pénzdíj növelése, kiemelt ranglista rendszerbe való sorolás, egyesületi pontversenyben plusz pontok adogatása érte.

Janó

----- Original Message ----- 

From: Kéri Gerzson <mailto:gfkeri at gmail.com>  

To: tajfutas at lazarus.elte.hu 

Sent: Wednesday, March 09, 2011 10:42 AM

Subject: Re: [Tajfutas] Kategória összevonás

 

Sziasztok!

 

Rangsorpontokat a váltóversenyeken lehet legnehezebben elérni, a legtöbb váltóversenyen szenioroknak egyáltalán nem lehetséges. Foglalkozott-e valaki azzal a korábbi szabálymódosítási javaslatommal, hogy az azonos kategóriájú, de különböző kombinációjú pályák összevontan kerüljenek értékelésre a rangsoroló váltóversenyeken. Egyszer részletesen megindokoltam, hadd ne kelljen megismételnem, hogy kerültekintő pályakitűzés esetén az általam  javasolt megoldás miért korrekt. Jelenleg az a fura helyzet van, hogy a váltó liga miatt akárhányszor benevezünk egy kiemelt rangsoroló versenyre, a másik nap (a kötelezően rendezett váltó liga verseny)  elméletileg ugyan rangsoroló, de gyakorlatilag nem, illetve csak a résztvevők nagyon kis hányada számára rangsoroló, mert alig-alig van olyan pálya, amelyen legalább 5 versenyző fut. Azt hiszem volt 2-3 visszhangja a levelemnek, emlékszem, hogy pl. Gera Tibor is támogatta az ötletemet.

 

Üdv:

Kéri Gerzson

 


 

Sziasztok!

 

Korábban nekem is voltak ilyen problémáim, akár az év végi minősítésről is lecsúsztam, mert sokszor 21-esekkel vontak össze, ahol ugyan használható pontot futottam, de év végén meg sem felnőttben, sem szeniorban nem lett meg a kellő mennyiség. Nálam az idő segített, 40-ben már szélesebb a mezőny, legalábbis a férfiaknál. A vékonyabb 40-es női , vagy a "sokan még felnőttben nyomják" 35-ös férfi mezőnyökben (és a többi szenior kategóriákban) viszont tényleg jó megoldás lehetne Attila felvetése!

 

Én (remélem nem csak én) támogatnám, de nem tudom ez a minősítések szempontjából jelent-e majd hátrányt az idősebbeknek? Tehát ha (szükség esetén/megfelelő létszám híjján) összevonunk egy 35-ös és 40-es mezőnyt, akkor a 44 éves sétapálcás versenyző minősítése is a 35-ös, de még válogatott versenyző (győzes) idejétől függne? Ha 40-ben nem lett volna meg az öt ember, akkor semmi gond, de ha három 35-öst és hat 40-est vonunk össze, akkor mi van? Engem negyvenesként ez sem zavarna, mert kevéssé érdekel a minősítés, de van akiknek számít.

 

A Viktor által említett pályaadat/győztesidő tényező nyilván újabb kérdéseket vet fel. Persze nekem rémlik olyasmi, hogy minősítés-szerzési célból idén már lesznek összevont 14-18C kategóriák  (jól emlékszem??), és ha ott lehet ekkora életkort áthidalni, akkor szerintem szeniorban is lehetne össze-vissza kutyulni a kategóriák paramétereit, ugyanezen célból.

Végülis a cél ugyanaz: többen tudjanak minősítést futni.

 

Az új Elnökségnek szép feladat lehetne egy ajánlás összehozása arról, hogy hogyan érdemes/kell összevonni a kategóriákat úgy, hogy mindenkinek jó legyen (ha lehetséges egyáltalán). Nem lesz könnyű, a kisebb RR versenyeknél eddig gyakran előfordult olyan, hogy bizonyos életkorú versenyző semmilyen összevonással nem tudott minősítést futni.

Ha neki a minősítés is számít, akkor nem biztos, hogy el fog jönni a versenyre.

 

Tudja valaki mi kell ehhez?

-Közgyűlési fejbólintás? (akkor majd jövőre...)

-Versenybizottság és minősítési bizottság egyeztetése?

Vagy más?

 

Kovács Péter

BBB

 

 

 

Sziasztok!

 

Tavaszi Szpari közeledtével kategória összevonás témában lenne pár gondolatom.

(Felvetésem nem a Szparisok ellen irányul …)

 

Adott az N35 (néha F35 is) kategória, ahol a Szparin jelenleg az első nap négy, második nap két nevező van határidő lejárta után.

Jelen állás szerint nem lehet rangsorpontot futni, pedig ugye országos rangsoroló versenyről van szó.

A kiírásban a következő áll:

„Ha egy kategóriában ötnél kevesebb nevezés érkezik, átsorolással és kategória-összevonással élünk.”

 

A pályaadatokat alapul véve ez azzal jár, hogy a 35A-t besorsolják a 21B közé, ami egy 35-ös szemszögéből nézve nem túl szimpatikus megoldás, mert ugye

a 21 és 35 kategória nem ugyanarra a ranglistára számít.

 

Évek óta bevett szokás, hogy a 35-ös kategóriát a 21B-vel azonos pályára tervezik.

Mióta én magam is 35-ben futok, sok versenyen, nevező hiányában meg sem rendezik a 35-öt, hanem csak 21-et és 40-et.

Így minden második versenyen, legyen az regionális vagy országos rangsoroló, nem lehet a korosztálynak megfelelő rangsorpontot futni.

 

Kérdem én…miért nem lehet a szenior kategóriákat párosával együtt tervezni és összevonni?

35-40…45-50 stb.

Meg lehet külön rendezni a 35-40-et stb., de azonos pályát futva a szabályzat szerint máris összevonható a két kategória és máris lehet pontot futni.

 

Üdvözlettel:

 

Pap Attila

 __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5937 (20110308) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenõrizte.

http://www.eset.hu <http://www.eset.hu/> 

 

_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas

 


  _____  


_______________________________________________
Tajfutas mailing list
Tajfutas at lazarus.elte.hu
http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas__________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5937 (20110308) __________

Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

http://www.eset.hu

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110310/04a31d17/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról