[Tajfutas] Kategória összevonás

Kelemen János (netquick) nemelek at netquick.hu
2011. Már. 9., Sze, 13:09:11 CET


Megoldás:
Mezőny.
Váltó Liga rangjának emelése, részvétel növelésére további csalgotók bevetése. pl. MTFSZ pénzdíj növelése, kiemelt ranglista rendszerbe való sorolás, egyesületi pontversenyben plusz pontok adogatása érte.
Janó
 ----- Original Message ----- 
 From: Kéri Gerzson 
 To: tajfutas at lazarus.elte.hu 
 Sent: Wednesday, March 09, 2011 10:42 AM
 Subject: Re: [Tajfutas] Kategória összevonás


 Sziasztok!

 Rangsorpontokat a váltóversenyeken lehet legnehezebben elérni, a legtöbb váltóversenyen szenioroknak egyáltalán nem lehetséges. Foglalkozott-e valaki azzal a korábbi szabálymódosítási javaslatommal, hogy az azonos kategóriájú, de különböző kombinációjú pályák összevontan kerüljenek értékelésre a rangsoroló váltóversenyeken. Egyszer részletesen megindokoltam, hadd ne kelljen megismételnem, hogy kerültekintő pályakitűzés esetén az általam javasolt megoldás miért korrekt. Jelenleg az a fura helyzet van, hogy a váltó liga miatt akárhányszor benevezünk egy kiemelt rangsoroló versenyre, a másik nap (a kötelezően rendezett váltó liga verseny) elméletileg ugyan rangsoroló, de gyakorlatilag nem, illetve csak a résztvevők nagyon kis hányada számára rangsoroló, mert alig-alig van olyan pálya, amelyen legalább 5 versenyző fut. Azt hiszem volt 2-3 visszhangja a levelemnek, emlékszem, hogy pl. Gera Tibor is támogatta az ötletemet.

 Üdv:
 Kéri Gerzson


  
  Sziasztok!


  Korábban nekem is voltak ilyen problémáim, akár az év végi minősítésről is lecsúsztam, mert sokszor 21-esekkel vontak össze, ahol ugyan használható pontot futottam, de év végén meg sem felnőttben, sem szeniorban nem lett meg a kellő mennyiség. Nálam az idő segített, 40-ben már szélesebb a mezőny, legalábbis a férfiaknál. A vékonyabb 40-es női , vagy a "sokan még felnőttben nyomják" 35-ös férfi mezőnyökben (és a többi szenior kategóriákban) viszont tényleg jó megoldás lehetne Attila felvetése!  Én (remélem nem csak én) támogatnám, de nem tudom ez a minősítések szempontjából jelent-e majd hátrányt az idősebbeknek? Tehát ha (szükség esetén/megfelelő létszám híjján) összevonunk egy 35-ös és 40-es mezőnyt, akkor a 44 éves sétapálcás versenyző minősítése is a 35-ös, de még válogatott versenyző (győzes) idejétől függne? Ha 40-ben nem lett volna meg az öt ember, akkor semmi gond, de ha három 35-öst és hat 40-est vonunk össze, akkor mi van? Engem negyvenesként ez sem zavarna, mert kevéssé érdekel a minősítés, de van akiknek számít.


  A Viktor által említett pályaadat/győztesidő tényező nyilván újabb kérdéseket vet fel. Persze nekem rémlik olyasmi, hogy minősítés-szerzési célból idén már lesznek összevont 14-18C kategóriák (jól emlékszem??), és ha ott lehet ekkora életkort áthidalni, akkor szerintem szeniorban is lehetne össze-vissza kutyulni a kategóriák paramétereit, ugyanezen célból.
  Végülis a cél ugyanaz: többen tudjanak minősítést futni.


  Az új Elnökségnek szép feladat lehetne egy ajánlás összehozása arról, hogy hogyan érdemes/kell összevonni a kategóriákat úgy, hogy mindenkinek jó legyen (ha lehetséges egyáltalán). Nem lesz könnyű, a kisebb RR versenyeknél eddig gyakran előfordult olyan, hogy bizonyos életkorú versenyző semmilyen összevonással nem tudott minősítést futni.
  Ha neki a minősítés is számít, akkor nem biztos, hogy el fog jönni a versenyre.


  Tudja valaki mi kell ehhez?
  -Közgyűlési fejbólintás? (akkor majd jövőre...)
  -Versenybizottság és minősítési bizottság egyeztetése?
  Vagy más?


  Kovács Péter
  BBB


   Sziasztok!   Tavaszi Szpari közeledtével kategória összevonás témában lenne pár gondolatom.

   (Felvetésem nem a Szparisok ellen irányul …)   Adott az N35 (néha F35 is) kategória, ahol a Szparin jelenleg az első nap négy, második nap két nevező van határidő lejárta után.

   Jelen állás szerint nem lehet rangsorpontot futni, pedig ugye országos rangsoroló versenyről van szó.

   A kiírásban a következő áll:

   „Ha egy kategóriában ötnél kevesebb nevezés érkezik, átsorolással és kategória-összevonással élünk.”   A pályaadatokat alapul véve ez azzal jár, hogy a 35A-t besorsolják a 21B közé, ami egy 35-ös szemszögéből nézve nem túl szimpatikus megoldás, mert ugye

   a 21 és 35 kategória nem ugyanarra a ranglistára számít.   Évek óta bevett szokás, hogy a 35-ös kategóriát a 21B-vel azonos pályára tervezik.

   Mióta én magam is 35-ben futok, sok versenyen, nevező hiányában meg sem rendezik a 35-öt, hanem csak 21-et és 40-et.

   Így minden második versenyen, legyen az regionális vagy országos rangsoroló, nem lehet a korosztálynak megfelelő rangsorpontot futni.   Kérdem én…miért nem lehet a szenior kategóriákat párosával együtt tervezni és összevonni?

   35-40…45-50 stb.

   Meg lehet külön rendezni a 35-40-et stb., de azonos pályát futva a szabályzat szerint máris összevonható a két kategória és máris lehet pontot futni.   Üdvözlettel:   Pap Attila

   __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5937 (20110308) __________

   Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenõrizte.

   http://www.eset.hu   _______________________________________________
   Tajfutas mailing list
   Tajfutas at lazarus.elte.hu
   http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas
  _______________________________________________
  Tajfutas mailing list
  Tajfutas at lazarus.elte.hu
  http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas


------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Tajfutas mailing list
 Tajfutas at lazarus.elte.hu
 http://lazarus.elte.hu/cgi-bin/mailman/listinfo/tajfutas __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 5937 (20110308) __________

 Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

 http://www.eset.hu

--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/tajfutas/attachments/20110309/b2754c75/attachment-0001.htm>


További információk a(z) Tajfutas levelezőlistáról