[Hallgato] CASSINI Hackathon =?UTF-8?Q?felh=C3=ADv=C3=A1s_?=- Design Terminal

Kovács Béla climbela at map.elte.hu
2022. Ápr. 4., H, 14:30:24 CEST


Kedves mindenki, pár perce érkezett, hátha valakit érdekel...

KB

...---...

Tisztelt Kovács Béla!  

 

A Design Terminal űripari portfoliója új programmal bővült: ügynökségünkszervezi a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját, melynek célja, hogy innovatív ötletek felkutatásával járuljon hozzá az európai űrprogramok sikeréhez. A hackathon, vagyis 24 órás ötletverseny résztvevői európai űradatok és -technológiák segítségéveltehetik fenntarthatóbbá a kontinens turizmusát, a szektor három, sürgető kihívása alapján. 

 

A pandémia különösen érzékenyen érintette a turisztikai szektort, melynek újjáélesztése hazánkban is fontos kormányzati törekvés. A fenntartható turizmus az EU klímastratégiájának hangsúlyos eleme. Amájus 12.-14.-én megrendezendő angol nyelvű hackathon az európai turisztikai szektor ellenálló képességének, digitalizációjának és fenntarthatóságának fejlesztését célozza (Re)Visit Europe címmel. Az innovatív ötletek a szektor digitalizációját segíthetik. 

  

Eseményünkre kiemelten és célzottan keressük a technológiailag, gazdaságilag vagy turisztikailag képzett, innovációs folyamatokban motivált résztvevőket. A toborzási folyamatban, a jelenlegi ésalumni hallgatók elérésében szeretnénk a segítségüket kérni, a ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézeteként. Azalábbilink alatt található egy közösségi média poszt és hírlevélsablon szöveg, illetve képi illusztrációkat, melyek szabadon oszthatók az intézmény felületein és kiküldhetőka rendelkezésre álló csatornákon.  

 

A program megvalósításához felsőoktatási partnereket, továbbá olyan szakmai támogatókat is keresünk, akik az eseményen közreműködő mentorként szakértelmükkel tudják segíteni a résztvevőket ötleteikkidolgozásában. Kérem, jelezzék számomra, amennyiben az intézmény nyitott az ilyen típusú együttműködésre! 

 

Előre is köszönjük, amennyiben fentiekben támogatni tudják a projektet, illetve összekötnek minket releváns intézményekkel és esetleges egyéni érdeklődőkkel!  

 

További információk a Hackathon honlapjánhttps://hackathons.cassini.eu/és a Design Terminal közösségi média csatornáin találhatóak, vagy a CASSINI Hackathon jelentkezési felületén.

 

A toborzásicsomag linkalatt található egy általános tájékoztató is a Hackathonról, amelyben részletesebb információkat találnak a programról. További kérdésekre akár személyes találkozó keretében is szívesenválaszolok. 

 

Köszönettel,  

Hanson Sophia

 

 

Sophia Hanson
Project Assistant

Design Terminal
H-1126 Budapest, Székács utca 29.

E-mail
sophia.hanson at designterminal.org

Mobile
00 36 30 696 2071

 

 
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20220404/c57f081f/attachment-0001.html>
--------- következő rész ---------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 16940 bytes
Desc: image001.png
URL: <http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20220404/c57f081f/attachment-0001.png>


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról