A SZÁMÍTÓGÉPTERMEK HÁZIRENDJE (ékezetes változat)

Jesús Reyes jesus at ludens.elte.hu
2002. Ápr. 29., H, 12:14:12 CEST


A SZÁMÍTÓGÉPHASZNÁLAT HÁZIRENDJE

 

1. A tanszéki számítógépeket csak a térképész szakra beiratkozott hallgatók, illetve doktoranduszok használhatják, más tanszékek hallgatói semmilyen módon nem használhatják.

2. A számítógépeket, printereket csak a Térképtudományi Tanszék által kiadott feladatok megoldására, illetve az ezzel kapcsolatos gyakorlásra lehet használni.

3. Mivel egyidejuleg többen is dolgozhatnak a termekben, kérjük a hangos beszélgetést és a hangos zenehallgatást mellozni (mintha könyvtárban lennénk). Zenét hallgatni csak fülhallgatóval engedélyezett. A ruhás szekrény használata kötelezo, a kabátokat tilos az asztalokra és a székekre tenni. A termekben tilos az étkezés, illetve ételmaradékot berakni a szemetesbe.

4. A számítógépeken tilos új programok, betutípusok installálása, a rendszer paramétereinek megváltoztatása (pl. képernyovédok és tapéták felrakása). Játékprogramok használata minden körülmények között tilos! Saját állományokat, könyvtárakat csak a COPY könyvtárban hozhatnak létre, illetve tárolhatnak, de itt is csak ideiglenes jelleggel. Állandó tárolásra a tanszéki hálózaton keresztül elérheto SGIS munkaállomás használható, az ott biztosított tárolóterület nagyságának megfeleloen. Emiatt:

- Felszólítás nélkül, azonnal törlünk minden ismeretlen eredetu állományt, ami nem a COPY könyvtárban található.

- Minden hét pénteken legkésobb 14:00 órától általános karbantartást végzünk a hallgatói gépeken, ezért ezen idopont után a karbantartás végeztéig a gépek nem használhatók. Karbantartás alatt értjük a .bak, .prn, .tmp és a Cache könyvtárakban levo állományok törlését, továbbá minden olyan állomány törlését amelyik nem a COPY könyvtárban található vagy amelyiknek a tárolása nem engedélyezett (például: játékprogramok, zeneállományok, az oktatók által nem installált betutípusok stb.) és végül a merevlemez defragmentálását (töredezettség-mentesítését).

- Ha a számítógépen nincs elegendo szabad hely a merevlemezen (más állományok elmentése, a programok futtatása lehetetlenné válik), megnézzük a COPY könyvtár tartalmát, az elozo pontban felsorolt állományokat automatikusan letöröljük. Szükség esetén a COPY könyvtár teljes tartalmát is letörölhetjük, ami hét közben is elofordulhat. Emiatt kérjük a hallgatókat, hogy munka után minden állományát a SGIS-re mentse, saját azonosítója alá.

5. Amikor számítógépes óra, gyakorlat van a teremben, akkor az összes meglevo gép használatát jelenti, tehát ez ido alatt csak az adott évfolyam hallgatói használhatják a gépeket.

6. A gépek szokatlan viselkedését, rejtélyes hibák jelenlétét azonnal jelenteni kell az oktatónak és ezzel egyidejuleg (ha vírus okozta a hibát) ajánlatos a munkát az összes többi gépen is befejezni.

7. Az összes számítógépterem kulcsra van zárva. Ha egy hallgató akar dolgozni az egyik teremben, a kijelölt oktatóktól (Zentai László, Kovács Béla, Jesús Reyes) kell elkérnie a kulcsot és miután befejezte a munkát be kell zárnia a helységet. Ha a munka befejeztével más hallgatók is tartózkodnak a helységben, figyelmeztetnie kell oket, hogy mielott eltávoznak be kell zárniuk a termet. Távozáskor az ablakokat be kell zárni!

8. A SGIS laborban nagy értéku eszközök találhatók, e helységben dolgozó hallgatók felelosséggel tartoznak a használt eszközök állapotáért. A munkakezdéskor észlelt vagy munka közben felmerülo rendellenességeket azonnal be kell jelenteni az oktatóknak.

 

Budapest, 2002. április 23.

                                                                                    Dr. Klinghammer István 

                                                                                           Tanszékvezeto

--------- következõ rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20020429/77ca18fc/attachment.htm 


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról