A SZAMITOGEPTERMEK HAZIRENDJE (ekezetek nelkuli valtozat)

Jesús Reyes jesus at ludens.elte.hu
2002. Ápr. 29., H, 12:12:52 CEST


A SZAMÍTÓGÉPHASZNALAT HAZIRENDJE

 

1. A tanszeki szamitogepeket csak a terkepesz szakra beiratkozott hallgatok, illetve doktoranduszok hasznalhatjak, mas tanszekek hallgatoi semmilyen modon nem hasznalhatjak.

2. A szamitogepeket, printereket csak a Terkeptudomanyi Tanszek altal kiadott feladatok megoldasara, illetve az ezzel kapcsolatos gyakorlasra lehet hasznalni.

3. Mivel egyidejuleg tobben is dolgozhatnak a termekben, kerjuk a hangos beszelgetest es a hangos zenehallgatast mellozni (mintha konyvtarban lennenk). Zenet hallgatni csak fulhallgatoval engedelyezett. A ruhas szekreny hasznalata kotelezo, a kabatokat tilos az asztalokra es a szekekre tenni. A termekben tilos az etkezes, illetve etelmaradekot berakni a szemetesbe.

4. A szamitogepeken tilos uj programok, betutipusok installalasa, a rendszer parametereinek megvaltoztatasa (pl. kepernyovedok es tapetak felrakasa). Jatekprogramok hasznalata minden korulmenyek kozott tilos! Sajat allomanyokat, konyvtarakat csak a COPY konyvtarban hozhatnak letre, illetve tarolhatnak, de itt is csak ideiglenes jelleggel. Allando tarolasra a tanszeki halozaton keresztul elerheto SGIS munkaallomas hasznalhato, az ott biztositott taroloterulet nagysaganak megfeleloen. Emiatt:

- Felszolitas nelkul, azonnal torlunk minden ismeretlen eredetu allomanyt, ami nem a COPY konyvtarban talalhato.

- Minden het penteken legkesobb 14:00 oratol altalanos karbantartast vegzunk a hallgatoi gepeken, ezert ezen idopont utan a karbantartas vegezteig a gepek nem hasznalhatok. Karbantartas alatt ertjuk a .bak, .prn, .tmp es a Cache konyvtarakban levo allomanyok torleset, tovabba minden olyan allomany torleset amelyik nem a COPY konyvtarban talalhato vagy amelyiknek a tarolasa nem engedelyezett (peldaul: jatekprogramok, zeneallomanyok, az oktatok altal nem installalt betutipusok stb.) es vegul a merevlemez defragmentalasat (toredezettseg-mentesiteset).

- Ha a szamitogepen nincs elegendo szabad hely a merevlemezen (mas allomanyok elmentese, a programok futtatasa lehetetlenne valik), megnezzuk a COPY konyvtar tartalmat, az elozo pontban felsorolt allomanyokat automatikusan letoroljuk. Szukseg eseten a COPY konyvtar teljes tartalmat is letorolhetjuk, ami het kozben is elofordulhat. Emiatt kerjuk a hallgatokat, hogy munka utan minden allomanyat a SGIS-re mentse, sajat azonositoja ala.

5. Amikor szamitogepes ora, gyakorlat van a teremben, akkor az osszes meglevo gep hasznalatat jelenti, tehat ez ido alatt csak az adott evfolyam hallgatoi hasznalhatjak a gepeket.

6. A gepek szokatlan viselkedeset, rejtelyes hibak jelenletet azonnal jelenteni kell az oktatonak es ezzel egyidejuleg (ha virus okozta a hibat) ajanlatos a munkat az osszes tobbi gepen is befejezni.

7. Az osszes szamitogepterem kulcsra van zarva. Ha egy hallgato akar dolgozni az egyik teremben, a kijelolt oktatoktol (Zentai Laszlo, Kovacs Bela, Jesus Reyes) kell elkernie a kulcsot es miutan befejezte a munkat be kell zarnia a helyseget. Ha a munka befejeztevel mas hallgatok is tartozkodnak a helysegben, figyelmeztetnie kell oket, hogy mielott eltavoznak be kell zarniuk a termet. Tavozaskor az ablakokat be kell zarni!

8. A SGIS laborban nagy erteku eszkozok talalhatok, e helysegben dolgozo hallgatok felelosseggel tartoznak a hasznalt eszkozok allapotaert. A munkakezdeskor eszlelt vagy munka kozben felmerulo rendellenessegeket azonnal be kell jelenteni az oktatoknak.

 

Budapest, 2002. aprilis 23.

                                                                                    Dr. Klinghammer Istvan 

                                                                                           Tanszekvezeto

--------- következõ rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://lazarus.elte.hu/pipermail/hallgato/attachments/20020429/ac296644/attachment.htm 


További információk a(z) Hallgato levelezőlistáról