Fontos események a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken (2019)
IV. 10. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium diákjai látogatást tesznek az ELTE Lágymányosi Campuson, amely keretében tanszékünket is meglátogatják. A tanszéken alkalmuk volt megismerkedni a Könyvtárban és a Térképtárban levő térképekkel és művekkel. A tanszék számítógéptermében meghallgatták a „Térképészet és Geoinformatika” című előadást, illetve a gyakorlatban tesztelték a Google My Maps alkalmazást.
IV. 7-12.

Az European Geosciences Union (EGU) konferenciája Bécsben. Előadóink (fotók):

 • Előadás:
  • Pál M., Albert G.: Managing the spatial variability of geosite assessment in the Balaton Uplands (Hungary)
 • Poszter:
  • Elek I., Kovács B., Pál M., Vörös F.: High precision GNSS in autonomous driving
  • Kovács B., Tompos Z., Vörös F.: Inquiry of in-built car navigation systems and UX designs
  • Albert G., Takáts T.: Predictive modelling of forest cover change in the Gerecse Hills, Hungary
 • PICO (Presenting Interactive COntent)
  • Vörös F., Székely B.: Developing methodology for scoria cone morphometry processing
IV. 6. Geo Napok a Lurdy-házban
IV. 5. Egy órás élő adás a Karc FM rádióban a Szép magyar térkép versenyről. Nyilatkozók: Gercsák Gábor, Oláh Krisztina, doktorandusz.
III. 31-IV. 5. Gede Mátyás részt vesz Rómában a Europlanet által megrendezett "VESPA implementation workshop"-on Hargitai Henrik planetológussal.
III. 29. Szép magyar térkép 2019 - megnyitó és eredményhirdetés
III. 21. Albert Gáspár tart előadást Az iharkúti dinoszaurusz leletek precíziós GPS-es mérésétől a tudományos modellezésig címmel a Földmérők Világnapja és az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja rendezvényén
III. 19. A magyar katonai térképészet 100 éve 1919–2019 könyv bemutatója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Laktanya és Egyetemi Campusán. A könyv szerkesztője Buga László, az angol nyelvű kiadás fordításában közreműködött Gercsák Gábor . A mű méltatására Zentai Lászlót kérték fel.
III. 16-31. Tanszékünk képviseletében Irás Krisztina adjunktus és Jesús Reyes egyetemi docens Rio de Janeiróban 16 órás tanfolyamokat tartanak az Erasmus + ICM program keretében. Irás Krisztina a Niteróiban található Fluminense Szövetségi Egyetem (Universidade Federal Fluminense) Földtudományi Intézetében megtartotta a „Data Driven Cartography” című kurzust, míg Jesús Reyes megtartotta a „Geovisualizaҫão e cartografia” című kurzust a Rio de Janeiro Szövetségi Egyetemen működő GeoCart Laboratóriumban.
III. 8. Diplomaosztó ünnepség
II. 12. Hallgatói vetélkedő: 100 éves az önálló magyar katonai térképészet. Tanszékünk hallgatói csapata az 5. helyen végez
II. 1- Zelenka Balázs MSc hallgatónk Erasmus hallgatói mobilitáson az Olomouci Egyetemen.
Erasmus hallgatói mobilitásra érkező hallgatók: Sigrid Loyning (Norvégia), Jana Ambruzsova (Brno)
I. 31. Nyílt nap az Informatikai Karon
I. 29. Téli záróvizsga
I. 18. Nyílt nap a Természettudományi Karon.