Fontos események a Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéken (2017)

III. 21-23. Vörös Fanni BSc-s hallgatónk a csehországi Ostravában március 21-23. között megrendezett GISÁČEK 2017 konferencián és versenyen "The application of polar coordinate transformation on the cinder cones of San Francisco Volcanic Field" című előadásával a BSc szekcióban 3. helyezést ért el.
III. 22. Az Európai Földmérők és Geoinformatikusok Napja alkalmából Zentai László A kartográfiai vizualizáció evolúciója címen tart előadást.
III. 17. Szép Magyar Térkép 2016 eredményhirdetése és a kiállítás megnyitója az Országos Széchényi Könyvtár Térképtárában.
III. 13. – VI.8. Marcos Sala a Sao Paulo Állami Egyetem Földtudományi Intézetének doktorandusza kutatásokat folytat a tanszékünkön "A geomorfológiai térképek készítése és használata a domborzati formák tanításában az alap és középfokú oktatásban" címmel.
III. 2-3. III. 2-3 - Az EUROGEO szervezet (European Association of Geographers) megtartja 2017-es konferenciáját Amszterdamban. Tanszékünket Jesús Reyes képviselte a "How do children represent the world on their maps?" című előadással a "Primary teaching and training" szekcióban. Rajta kívül még volt doktorandusz hallgatónk, Dékány Krisztina is megtartotta a "Geoinformatics in education during lessons" című előadását a "GIS & Cartography 1" szekcióban.
II. 13-15. Tanszékünk szervezésében a lágymányosi kampuszon tartotta ülését a Nemzetközi Térképészeti Társulás elnöksége.
II. 6. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara által szervezett Magyar katonai térképészeti nap játékos vetélkedőjén több hallgatói csapatunk is részt vett.
    Csapataink:
  • Hetedik emelet: Szántó Henriett, Takáts Tünde, Vörös Fanni, Luzsi Péter és Pál Márton (térképész BSc);
  • KARESZ és a haverok: Barancsuk Ádám doktorandusz, Kiss Judit és Miklós Klaudia (térképész MSc), Nagy József és Visontai Flóra (geográfus és geofizikus MSc);
  • Tréképészek: Kiss Veronika Flóra, Kocsis Viktória, Eszényi Krisztián, Gebei László és Horváth Attila (térképész MSc);
  • Geonauták: Huszánk Gabriella, Szabó Enikő, Bugyi Dávid, Eigner Péter és Markó Dániel (térképész BSc).

Tréképészek csapata első helyen, a KARESZ és a haverok csapata második helyen végzett.
II. 3. Gulyás Zoltán doktori védése
II-VI. Erasmus kiutazó hallgató: Augera Márk, Tartu
I. 31. BSc záróvizsga
I. 27. Nyílt nap a Természettudományi Karon
I. 26. Nyílt nap az Informatikai Karon
I. 1. Zentai László az ELTE oktatási és tanulmányi rektorhelyettese.
Gercsák Gábor az Informatikai Kar nemzetközi és pályázati dékánhelyettese