| A tantárgy részletes tematikája |
| 1. hét | Általános helyzetkép a kis – és középvállalkozásokról |
| 2. hét | A vállalkozás folyamata |
| 3. hét | A vállalkozó |
| 4. hét | Ötlet, piaci lehetőség, piacismeret |
| 5. hét | Az üzleti tervezés szerepe, jelentősége, készítésének menete |
| 6. hét | Az üzleti terv felépítése és fejezetei |
| 7. hét | Az üzleti tervet magalapozó számítása |
| 8. hét | A vállalkozások formái és kiválasztásának szempontjai |
| 9. hét | A számvitel |
| 10. hét | A kisvállalkozás munkaszervezete és munkamegosztása |
| 11. hét | A cég operatív működése |
| 12. hét | A hosszú távú működés, a stratégia ellenőrzésének főbb tényezői |
| 13. hét | Bevezetés a menedzsmentbe |
| 14. hét | Tervezés és döntéshozatal, szervezés, irányítás, ellenőrzés |
| 15. hét | Marketing |
| Javasolt irodalom: |
- Általános helyzetkép a kis – és középvállalkozásokról
|