Tisztelt Térképkészítők, Kedves Kollégák!

A Lázár-deák Térképészeti Alapítvány Kuratóriuma a magyar térképkultúra szinvonalának emelése és az igényes térkép térhódítása érdekében pályázatot hirdet

" Szép magyar térkép 1997 " cím elnyerésére.

A pályázatot 1995-től évenként írjuk ki, és ezen résztvehet minden térképész műhely vagy kiadó az általa méltónak ítélt új vagy egy évnél nem régebbi kartográfiai (térkép, falitérkép, atlasz, térképgyűjtemény, földgömb, stb.) termékével.
A pályázaton induló szép térképeket az Országos Széchenyi Könyvtár Térképtárának címére (H-1827 Budapest, Budavári Palota, F. épület) kell 1998. január 31-ig beküldeni.
Ettől az évtől kezdődően szeretnénk, ha pályázatunkhoz határon túli magyar műhelyek is csatlakoznának. Tőlük a pályamunkákat - melyeket versenyen kívül bírálunk el -1998. február 20-ig várjuk.
A térképek másfél hónapig - előreláthatólag 1998. március 20-tól április 30-ig - az Országos Széchenyi Könyvtárban tekinthetők meg és a látogató nagyközönség a szavazataival, a Kuratórium zsűrije pedig értékelésével közösen dönt a cím odaítéléséről.

A kiállítás megnyitója és a díjak átadása: 1998. március 24. (kedd) 14 óra
Országos Széchenyi Könyvtár, Budavári Palota F épület


A pályázatra benevezett térképek
A zsüri
Az eredmény, fényképekkel


Vissza a magyar térképészet kezdőoldalára!