" Szép magyar térkép 1997"


A Bizottság a pályázatra beküldött mintegy 40 kiadvány (atlasz, térkép, CD, dombor- és falitérkép) átnézése után az alábbi döntést hozta.

1. A beküldött kiadványok közül 1997 legszebb térképének minősítette és I. díjban részesítette: Győr-Moson-Sopron megye című, a Paulus Térképszerkesztő Iroda megyetérképét a terület újszerű megjelenítése miatt, továbbá a térkép eredeti kivágata, díszítő elemei, színhatása és grafikai kidolgozása, valamint hátoldali adatközlése alapján.
A díjat átveszi Bába Imre - a Paulus két vezetője nyilatkozik a sajtónak - a díjnyertes mű

2. II. díjban részesítette a KSH kiadásában angol nyelven megjelent megjelent: Elkerülhető halálozási okok atlaszát. A Kossuth Nyomda kivitelezésében készült, több mint 300 térképet tartalmazó kiadvány kiemelkedően egységes színhasználatban, nemzetközi feldolgozásban adta közre a kelet-európai országok szerteágazó, témába vágó adatait.
Az ELTE Térképtudományi Tanszék (a térképek készítője) képviseletében a díjat átveszi Zentai László

3. Ugyancsak II. díjban részesítette az Ábel Térképészeti Kft. Székelyföld című, 1:250000 méretarányú országrész-térképét. A friss turisztikai információra felépített térkép gazdag névanyaggal és finom grafikával jeleníti meg a terület síkrajzi objektumait, és segíti elő a helyi és a külföldi - beleértve a magyar - turizmust.
Az Ábel Kft. képviseletében a díjat átveszi Hegedüs Ábel

4. A Bizottság dícséretben részesítette a Cartographia RT atlaszait, különösképpen a 12-16 éves tanulók számára készült Történelmi atlaszt, és a Budapest 1997-98 című 1:20000 méretarányú atlaszt.
A Cartographia Kft. képviseletében a díjat átveszi Suara Róbert

5. Ugyancsak dicséretre méltónak értékelte a Bizottság az MH Térképészeti Hivatal foto-várostérképeit (Kisköre, Mátészalka, Cegléd), amelyeket jól megválasztott felülnyomással, Gauss-Krüger és UTM rendszerben 1:10000 méretarányban adtak ki.
A MH-TÉHI képviseletében a díjat átveszi Buga László

6. Szintén dicséretben részesítette a Bizottság a Jouleimpex-Dornyai SE kiadásában megjelent Salgóvár-Medves magasa című 1:15000 méretarányú tájfutó- és turistatérképet.
A díjat átveszi Kovács Gábor

Budapest, 1998. március 16.

(Györffy János)
zsüritag
(Karsay Ferenc)
zsüritag
(Poprády Géza)
zsüritagVissza a magyar térképészet kezdőoldalára!