A zsüri tagjai - Díjazottak - A nevezett térképek listája - Képek a megnyitóról és díjkiosztásról - Korábbi évek

Szép Magyar Térkép 2012

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!


Az Országos Széchényi Könyvtár sok szeretettel meghívja Önt 2013. március 22-én, 15:00 órára a minden évben hagyományosan megrendezett Szép Magyar Térkép pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaművekből készült kiállítás megnyitó ünnepségére a Könyvtár VI. emeleti Dísztermébe.

A részletes program a www.oszk.hu honlapon olvasható.
Szeretnénk, ha minél többen részt vennének rendezvényünkön, ehhez kérjük az Ön együttműködését. Kérjük, hogy adjon hírt előzetesen a programról, tiszteljen meg bennünket a megjelenésével!


Szeretettel várjuk a Nemzeti Könyvtárban!

plakát

Szép Magyar Térkép 2013.

            1996-ban indult útjára az a verseny, melynek célja a magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek térhódításának elősegítése. Ennek érdekében az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék (korábban a Lázár deák Térképészeti Alapítvány) és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára minden évben pályázatot hirdet a „Szép Magyar Térkép” cím elnyerésére.

            A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékelte és díjazta, amelynek elnöke ebben az Országos Széchényi Könyvtár Különgyűjteményi Igazgatója volt. A benevezett térképekből megrendezett kiállítás a hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára.

            A beküldött darabokból rendezett kiállítás 2013. március 22-től április 20-ig lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti előadótermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

A kiállítás megnyitó ünnepsége és az eredményhirdetés 2013. március 22-én 15:00 órakor kezdődik az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti Dísztermében.
Az egybegyűlteket köszönti: Dr. Sajó Andrea, a Könyvtár főigazgatója.
Az eseményt méltatja: Dr. Klinghammer István akadémikus, felsőoktatásért felelős államtitkár.
A díjakat átadja: Dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék vezetője és Dr. Sajó Andrea az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.
Az ünnepségen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A megnyitó ünnepség után a Magyar Térképészeti Egyesület klubdélutánt szervez, 16-18 óra között az Országos Széchenyi Könyvtár VI. emeletén.

 


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

            Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára pályázatot ír ki a

„Szép Magyar Térkép 2012”

cím elnyerésére, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, kizárólag saját maga által készített és 2012-ben közreadott nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel pályázhat határainkon innen és túlról.
A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékeli és díjazza, amelynek elnöke az Országos Széchényi Könyvtár Főigazgatója.

A pályázatra benevezett nyomtatott kartográfiai dokumentumokat, illetve digitális hordozón megjelent műveket két példányban kérjük beküldeni. A helyi ill. távoli elérésű térinformatikai adatbázisokhoz kérjük, hogy a pályázók – amennyiben lehetséges – a kiállítás idejére hozzáférést biztosítsanak. (Az Országos Széchényi Könyvtár vállalja, hogy kizárólag a Térképtár olvasóterméből interneten elérhető adatbázisokba az olvasók és a látogatók betekinthetnek, de azokból semmiféle eszközzel adatot kinyerni nem enged.) A digitális művekkel nevezők részére lehetőséget biztosítunk 1-1 darab A2-es vagy A3-as formátumú poszter kihelyezésére és egy 3-5 perces demó bemutatására is.
A nevezésen kérjük egyértelműen feltüntetni a nevező személy(eke)t és/vagy intézmény(eke)t!
A beküldött darabokból rendezett kiállítás előre láthatóan 2013. március 22-től április 27-ig lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti előadótermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.

Kérjük, hogy a pályázaton való részvételével segítse elő a magyarországi térképkultúra elmélyítését!

Pályamunkák beküldésének határideje: 2013. január 31.
Cím: Országos Széchényi Könyvtár Térképtára, H-1827 Budapest.

Dr. Zentai László
az alapítvány elnöke
Dr. Pászti László
OSZK Térképtár  o.v.