Vissza a honlap főmenüjére  
A TÉRKÉPEKRŐL...
  Újdonságok a honlapban
   
Előzmények Amit tanultok, és annál többet... Más honlapok (linkek) Próbáld ki! (demók, 3D-modellek, stb) Térképhíradó Tanároknak...és diákoknak Játszva tanulj! Érdekességek
GIS Day 2005 TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAP 2005 Térinformatikai világnap 2005

ÚJ!!!! Fényképes összeállítás a rendezvényről!

Az amerikai ESRI kezdeményezésére minden évben rendeznek olyan térinformatikai napot, amelynek célja a térinformatika és a térképészet megismertetése a fiatalabb generációkkal. Ebben az évben november 16.-án tartják meg világszerte. Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék szeretettel meghívja az általános iskolai felső tagozatos és gimnáziumi tanulókat illetve tanáraikat a lágymányosi egyetemvárosban tartandó "TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAP 2005" rendezvényre.

A rendezvény helyszíne: Déli Tömb, Aula (Pázmány Péter sétány 1/C.)
Időpont: 2005. november 16. (szerda) délelőtt 10:00 óra

A rendezvény programjában szerepel több multimédiás bemutatókkal tarkított rövid előadás. Ezeket az előadásokat a tanszék oktatói, doktoranduszai és az erre az alkalomra meghívott vendégek tartják. Minden előadás 15 percig tart, és a következő témákat nagyon egyszerű és dinamikus módon bemutatják:

- Érdekességek a térképek történetéből
- Multimédiás térképészeti bemutatók
- Mi a térinformatika?
- Alkalmazzuk a térinformatikát a gyakorlatban!

A teremben kiállítás lesz az ICA (Nemzetközi Térképészeti Társulás) 2005-ös térképrajz-verseny győztes munkáiból illetve a tanszéki hallgatók által készített térképekből.

A részvétel ingyenes. A rendezvény jobb megszervezése érdekében kérjük a tanárokat, hogy a szervezőket értesítsék a lehetséges résztvevők számáról. Ezt az információt a 372-2975-ös vagy a 209-0555/6721-es telefonszámon, a 372-2951-es faxon illetve a jesus@ludens.elte.hu e-mail címen lehet megadni.


Kattintsd ide, ha a tanszék helyét térképen akarod látni!