Vissza a honlap főmenüjére  
A TÉRKÉPEKRŐL...
  Újdonságok a honlapban 
   
Előzmények Amit tanultok és annál többet... Más honlapok (linkek) Próbáld ki! (demók, 3D-modellek, stb) Térképhíradó Tanároknak...és diákoknak Játszva tanulj! Érdekességek
Előzmények

Előzmények


"A Földtől a számítógépes térképekig" cimű multimédiás bemutató összefoglalója.
EGY
KIS
SEGÍTSÉG...

Első látogatásodkor olvasd el!

Amit tanultok és annál többet...

Amit tanultok és annál többet...

Mindent, amit a térképekről az iskolában tanultál, plusz még azt is, amit mindig tudni akartál róluk, de nem tanították...
A honlap bármely oldaláról visszatérhetsz erre a főmenüre, ha a felső bal sarokban látható ikonra kattintasz...

A különböző fejezetek címei mellett látható kis képeket mindig a honlap baloldalán fogod megtalálni. Így bárhol vagy a honlapon belül, beléphetsz a kívánt fejezetbe.

Az alapismereteket bemutató fejezet ("Amit tanultok és annál többet...") oldalainak a végén fogod megtalálni ezt az ikont:

Szélrózsa

Segítségével ezen a fejezeten belül gyorsabban tudsz tájékozódni : ha a keleti irányra kattintsz, akkor a soron következő oldalra átugorsz. Ha Nyugatra, az előző oldalra mész át. Ha a következő témát akarod megtekinteni, akkor az északi irányra kell kattintanod. Ha egyszerűen vissza akarsz térni a kezdőoldalra (az alapismeretek főmenüjére), akkor Délen kattints egyet.

Ha látsz egy sötétkék színű kerettel körülvett ábrát, ez azt jelenti, hogy az ábrához kapcsolódik egy kis animáció. Ha az ábrára kattintasz, akkor az animáció egy külön kis ablakban indul. Próbáld ki ezen a példán!

Vasco da Gama

Ugyanebben a fejezetben a háttérszín mindig fehér, a betűszín pedig fekete. Ezalól kivételt csak azok a szavak jelentenek, amelyekről rövid magyarázatát a honlap lexikonjában találhatjuk. Az első látogatás előtt ezek a szavak sötétkék színnel jelennek meg. Ha az egérrel ráállunk, színük világos kékké változik át, a lexikonba való látogatás után pedig világos barna színűek lesznek. A kislexikon a főablakban fog megjelenni, és a böngésző program "Back" gombja segítségével térhetünk vissza az előző oldalra.

Mit hol találsz? (Links)

Mit hol találsz? (Links)


Világszerte található, a térképekkel és a gyerekekkel valamilyen módon kapcsolatban álló honlapok címeit találhatod itt. Látogasd meg őket!
Próbáld ki!

Próbáld ki! (demók, 3D-modellek, stb)


A világháló más honlapjain tárolt digitális atlaszok demo-programjai vagy szabad felhasználású változatai, 3D-modellek, videórészletek, stb.
Térképhíradó

Térképhíradó


Itt olvashatod a térképészetről szóló, legfrissebb híreket. Térképrajz-versenyekről, kiállításokról, konferenciákról, stb.: minden olyan eseményről, ami elsősorban neked szól.
Nem csak tanároknak...

Tanároknak...és diákoknak


Várjuk a véleményeket, észrevéte-leket a honlappal kapcsolatban. Ha van egy kis szabad időd, töltsd ki az "online" felmérést!
Játszva tanulj!

Játszva tanulj!


Hagyományos és számítógépes játékok mellett térképészeti témájú tapétákat, ikonokat, stb is találhatsz...
Érdekességek

Érdekességek


Olyan dolgokat láthatsz itt, amit máshol nem nagyon: régi szép térképeket, fantázia-térképeket (vagyis, nem valódi területekről készített térképeket) és sok minden mást...
Ajánlott böngésző a Microsoft Internet Explorer 4. vagy újabb verziója
Internet Explorer
Minden jog fenntartva 1999-2001
© ELTE Térképtudományi Tanszék
Jesús Reyes