Vissza a honlap főmenüjére  
A TÉRKÉPEKRŐL...
  Újdonságok a honlapban
   
Előzmények Amit tanultok, és annál többet... Más honlapok (linkek) Próbáld ki! (demók, 3D-modellek, stb) Térképhíradó Tanároknak...és diákoknak Játszva tanulj! Érdekességek
GIS Day 2001 TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAP 2001 Térinformatikai világnap 2001
A TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAPRÓL KÉSZÍTETT FÉNYKÉPES ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az amerikai ESRI kezdeményezésére minden évben rendeznek olyan térinformatikai napot, amelynek célja a térinformatika és a térképészet megismertetése a fiatalabb generációkkal. Ebben az évben november 14.-én tartják meg világszerte. Idén az ELTE Térképtudományi Tanszék szeretettel meghívja az általános iskolai felső tagozatos és gimnáziumi tanulókat illetve tanáraikat a lágymányosi egyetemvárosban tartandó "TÉRINFORMATIKAI VILÁGNAP 2001" rendezvényre.

A rendezvény helyszíne: Északi Tömb Harmónia terme (Pázmány Péter sétány 1/A.)
Időpont: 2001. november 14. (szerda) délelőtt 10:00 óra

A rendezvény előzetes programjában szerepel több, multimédiás bemutatókkal tarkított rövid előadás. Ezeket az előadásokat a tanszék oktatói és az erre az alkalomra meghívott vendégek fogják megtartani. Minden előadás 15 percig tart, és többek között a következő témákat nagyon egyszerű és dinamikus módon bemutatják be:

- Érdekességek a térképek történetéről
- Multimédiás világatlasz
- Térképészeti témájú multimédiás oktató CD
- Honlap "A térképekről..."
- Mi a térinformatika?
- Térinformatikai alkalmazás

A teremben kiállítás lesz az ICA (Nemzetközi Térképészeti Társulás) 2001-es térképrajz-verseny győztes munkáiból.

A rendezvény jobb megszervezése érdekében kérjük a tanárokat, hogy november 1.-ig értesítsék a szervezőket a lehetséges résztvevők számáról. Ezt az információt a 372-2975-ös vagy a 209-0555/6721-es telefonszámon, illetve a jesus@ludens.elte.hu e-mail címen lehet megadni.

Kattintsd ide, ha a tanszék helyét térképen akarod látni!