TÉRKÉPTÖRTÉNET
Links
Súgó
Az ókor térképei Hellász és Róma A korai középkor térképei A nagy felfedezések korabeli térképeken Az első atlaszok Az első magyar térképek

Vélemények, észrevételek stb.

 A bal oldali menü segítségével gyorsan hozzá lehet férni a honlap egyes fejezeteihez úgy, hogy a kiválasztott fejezet ikonjára kattintunk. A honlap kezdőoldalán láthatjuk az egyes fejezetek címeinek megfelelő ikonokat. Ha még nem tudjuk azonosítani az ikont a megfelelő fejezettel, akkor elegendő az ikonra állni a kurzorral és megjelenik az adott fejezet címe a kurzor mellett. Ez a felirat mintegy 5 másodpercen keresztül olvasható, vagy addig, amíg az egérrel nem mozdítjük a kurzort. A legalsó ikon használatával lehet elküldeni a honlappal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat stb. a honlap készítőjének e-mailben.

 A felső címsorban olvasható "Térképtörténet" feliratra kattintva mindig vissza lehet térni a kezdőoldalra.

 A térképtörténeti fejezetek minden oldalán a jobb alsó részén két angyalfejet találunk, amelyek balra és jobbra mutatnak (régen ugyanilyen angyalfejeket rajzoltak a térképkészítők a tengerhajózási térképekre a szélirány megadása céljából vagy egyszerűen díszes illusztrációként). Ha a bal felé mutató angyalfejre kattintunk, akkor az előző oldalra megyünk vissza. Ha a jobb felé mutató fejre, akkor a következő oldalt megtekintjük.

Minden jog fenntartva 2004
© ELTE
Térképtudományi és Geoinformatikai Tsz.
Jesús Reyes Nuñez