Vissza a honlap főmenüjére
A TÉRKÉPEKRŐL...
Újdonságok a honlapban
Előzmények Amit tanultok és annál többet... Más honlapok (linkek) Próbáld ki! (demók, 3D-modellek, stb) Térképhíradó Tanároknak...és diákoknak Játszva tanulj! Érdekességek

A 2009-ES ICA NEMZETKÖZI DÖNTŐ MAGYAR GYŐZTESE


2009. november 15 és 21 között a Nemzetközi Térképészeti Társulás (ICA) Santiago de Chilében megtartotta XXIV. konferenciáját. Ebből az alkalomból egy nemzetközileg elismert térképészekből álló zsűri bírálta a világ különböző földrészeiről érkezett térképrajzokat. Ebben az évben összesen kilenc díjat osztottak ki, korcsoportonként hármat. A Magyarországról küldött hat darab térképrajz között Papp Adrienn műve volt az egyik díjazott európai térképrajz.


Papp Adrienn munkája

Adrienn a budapesti Remetekertvárosi Általános Iskola tanulója, tanárnője Szalai Zsuzsanna. Fontos megjegyeznünk, hogy Czika Dóra munkája (Címe: "Az utolsó cseppig...", a budapesti Leövey Klára Gimnázium és szakközépiskola tanulója, tanára Dorogi Lászlóné és Sikota Orsolya) gyakorlatilag az utolsó pillanatig versenyben volt a közönség által odaítélt díjért. A díjazott országok a következők voltak:

  • Európa: Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Litvánia, Oroszország és Spanyolország
  • Amerika: Brazília, Egyesült Államok
  • Ázsia: Indonézia
A közönségdíjat Constanza Soto (12 éves, Chile) térképrajzát kapta.


Grátulálunk a győztesnek!

Az oklevél hivatalos átadása

2009. december 16-án Papp Adrienn átvette az ICA által kiállított oklevelet. Az átadás ünnepi keretek között a Remetekertvárosi Általános Iskolában történt.

Néhány kép erről az eseményről:Néhány kép a Santiago de Chilében rendezett kiállításról:


Papp Adrienn oklevele

A zsűri elemzi a térképrajzokat...

A chilei térképrajzok szerzői

A közönségdíj nyertesével

Robert E. Murrett Altengernagy, az amerikai National Geo-Spatial Intelligence Agency (NGA) igazgatója meglátogatja a kiállítást

A résztvevők megtekintik a kiállítást

A 27 kiállító ország

Magyar térképrajzok

Indonéz térképrajzok

Bolgár térképrajzok

Litván térképrajzok

Argentin térképrajzok