Terepgyakorlat 2000

Kedves II.évf. geográfus és földrajz szakos hallgatók!
Köszönöm a részvételt a résztvevőknek, remélem, emlékezetes napokat töltöttek Lágymányoson.
Felhívom az erre járók figyelmét a jelentős változásokra, amelyek felmérésünk óta a terepen bekövetkeztek, ill. éppen most következnek.
Láthatják tehát, miért van szükség évről-évre a terület felmérésére és térképezésére...

A gyakorlati jegyek itt megtekinthetőek (voltak).
2000/2001 tanév, I. félév.

Az alábbi terepgyakorlati anyag néhányuknak még aktuális lehet...

Üdvözlettel:

Török Zsolt
Felhívom figyelmüket a Földrajzi felfedezések c. speciális koll.-omra, amelyet bármikor felvehetnek az érdeklődők.


Foto: Zentai László
Térképtan terepgyakorlati feladat

1. Készítse el a nyári terepgyakorlaton a csoportja által mért terület felszínborítottsági és a felszín fedettségét ábrázoló tematikus térképeit.

2. A felszínborítottság minőségét, a fedettség terepfelszíntől mért magasságát kell ábrázolnia a terepen gyűjtött és a jegyzőkönyvbe rögzített adatok alapján.

3. A háttértérképen a közlekedési hálózatot és az alappontokat tüntesse fel.

4. A tematikus térképekhez válassza ki a megfelelő tematikus ábrázolási formát. A tematikák egy térképen való helyes ábrázolása plussz jegyet jelent. (A felmérési lapok és a jegyzőkönyvek a csoport képviselője számára a Térképtudományi Tanszéken vehetőek fel. Előzetes időpont egyeztetés e-mailen.)

5. Az térképeket 1: 1000 méretarányban, térképi minőségben készítse el. A szerkesztéshez vonalzó, körző használata kötelező. Ügyeljen a külalakra! Ceruzával készített térképrajz is elfogadható, azonban tetszőleges (nem digitális) technológia használható (pl. tus, sablon, Letraset betűk, színes tollak, filcek, stb. stb).

6. Ne felejtsen el térképének címet adni, tüntesse fel a készítés helyét, idejét, a készítő nevét, szakját, évfolyamát, a térkép méretarányát, a jelmagyarázatot, az északi irányt stb… Az adatok forrása, megjegyzések a felhasználónak és egyéb infomációk is szerepelhetnek, és minden, amit fontosnak tart a térképekkel együtt közölni.

7. Beadandók: a térképek személyenként ( A/4-es méretű lefűzhető műanyag tasakban) valamint csoportonként a felvett felmérési szelvény és jegyzőkönyvek eredeti példányai. Ezek hiányában a munka nem értékelhető. Javaslom a csoportok tagjainak, hogy gondoskodjanak az alapanyagok másolás utáni visszaszolgáltatásáról.

8. Leadási határidő: 2000. november 3., 12 óra.  A leadási határidő elmulasztása, késedelmes beadás heti egy jegy levonást von maga után. Megkezdett hét teljes hétnek számít.

Köszönöm a figyelmet, várom a térképeket, üdvözlöm az évfolyamot:

Török Zsolt

Konzultációs lehetőség, tanácsok, válaszok.

Ennél azért többet várok...
Vissza