A telihold dalai

A telihold megnövekedett rezgésszámát az ének- és gitárhang számára átváltani: az a 25 éve együttműködő szerzőpáros, Cseh Tamás énekes - zeneszerző és Bereményi Géza dalszövegíró - rendező újabb színházi estjének szándéka.
A húszegynéhány dal változatos. A mai életnek nekivágó fiatalember vallomásától, a következő választások vad esélyeit latolgató aktuális állampolgár képzelgésein és a jelenlegi Pénzügyi Terror hagymázas győzelmein, továbbá a Parkett Ördögének nevezett, később (ma) pedig koros, MÁV kórházi reumatológus főorvossá vált férfi alakján keresztül egészen a szerelmes dalokig, kék páviánokig, zöld rinocéroszig ívelnek a témák. De sokszínű a stílus is. Irónia és költészet, bizarrság és líra, epika és szabadszájúság váltják egymást.
Egyvalami azonban következetes ebben az egyvelegben. Méghozzá az a delejes állapot, melyet a telihold sugárzása vált ki és borít el. Ezt az állapotot kívánja kiváltani, képviselni és felmutatni húszegynéhány dal, hamár ezen a hullámhosszon létezik és született mindegyikük.
Ahogy az egyik dal közülük mondja: "A jelen műsornak / nagy, átfogó képe / a Holdnak a fénye. / Mivel most világunk / nagy holdfényben fürdik, / s mivel velünk történik, / azt máshonnan küldik."
A telihold dalai

1. Ima
2. A telihold dala
3. A képek dala
4. Demokrácia
5. A Parkett Ördöge
6. Volt egy időszak...
7. Holdkalap
8. Tóth Mariann
9. A fiú dala
10. Pénzügyesek
11. Szerelmes dal
12. Ismeretelméleti tétel
13. Kék páviánok
14. Széna tér
15. Mélyduma keringő
16. Sámándal
17. Népdal IV.
18. Ágyő