Megkezdtük a 2005-ös tájfutó idényt


Több mint 250-en lehettünk Debrecenben a Fancsikai tavak mellett a Csokonai Kupa idénynyitó rangsoroló és az azt követô Alföld Kupa-Nagy Albert emlékversenyen. Remek idô, még elsô nap a terep talaja is elment, igaz közben az egyik pont (50.) is elvándorolt eredeti helyérôl, de nagyon jó volt ismét versenyezni. Másnap már sok helyütt nagy kiterjedésű tócsák mellett megduzzadt csatornák átgázolása, vagy éppen belecsúszása hátráltatta a versenyzôket.
Kár, hogy a rendezôk elhallgatták, illetve csak egyetlen, a rajtba kihelyezett térképen tudatták a versenyzôkkel a csatornákon való átkelés lehetôségét. Csak úgy, mint az elmúlt évben, akkor F21 A-ban küzdöttem meg (M=1:15 000 méretarányú olvashatatlan kerítésen belüli ábrázolás mellett) az arborétumban kihelyezett tucatnyi ellenôrzô ponttal, melyet csiki-csuki átmenetekkel kellett leküzdeni, idén sem különösképpen változott, további sporttársak nemtetszését kiváltva. Mellesleg az arborétum növényvilágának megóvása miatt szögescipôt nem lehetett használni, ezért kénytelenek voltunk szakadt, már elnyűtt edzôcipôkben, szlovák kopacskiban végig botorkálni a terep kilencven százalékán, hogy betartsuk a rendezôk kérését.
Az idénynyitó két alföldi verseny naponkénti eredményhirdetése, tiszteletdíjai mellett méltó volt a nevéhez. Nekem csak egy szócsô hiányzott az eredményhirdetésrôl, igaz Gidó hangja egyszer ismét szétharsogta a környéket, ja meg egy büfé.
Egyébként köszönet a Virág-Márkus-Szabó triónak, meg a többi rendezônek a kétnapos verseny színvonalas lebonyolításáért.

Popey


Vissza a Tájoló 2005/03 tartalomjegyzékhez!
Vissza a magyar nyelvű tájfutó információkhoz!