Jegyzőkönyv


Készült: az MTFSZ elnökségének ülésén
Időpont: 1998. március 30. 16.30–19.15
Helyszín: Országos Atomenergia Hivatal tanácsterem
Jelen vannak: Juhász Miklós elnök; Deseő László, dr. Dosek Ágoston, Fehér Ferenc, Kármán Katalin, dr. Kiss Endre, dr. Lux Iván, dr. Sindely Pál, Sőtér János, dr. Zentai László, Zsigmond Tibor elnökségi tagok;
Vasvári Viktor, a felügyelő bizottság elnöke; Hegedüs Zoltán szövetségi kapitány
Az ülést vezeti: Juhász Miklós
Jegyzőkönyvvezető: Ludvig Ágnes
Jegyzőkönyv-hitelesítők: Deseő László és Dosek Ágoston
1. napirendi pont: Az előző ülés jegyzőkönyve 1 tartózkodás mellett elfogadásra kerül.
2. napirendi pont: Közgyűlési előkészületek
Ludvig Ágnes tájékoztatja a jelenlevőket a helyszínről, meghívóról és egyéb előzményekről.
Az április 20-i elnökségi ülésen kell a szakmai és pénzügyi terveket a közgyűlésre előkészíteni, az előbbieket a feladatok szétosztása szerint kell az elnökségnek összeállítani, utóbbit Juhász Miklós és Ludvig Ágnes dolgozzák ki. A függőben maradt tagdíjrészletekre Deseő Lászlónak és Kármán Katalinnak kell előterjesztéssel összeállni.
Zentai László felhívja a figyelmet, hogy az alelnökök kérdésére is megoldást kell találni a közgyűlésre.
Zsigmond Tibor a beküldött javaslatokra figyelmeztet.
3. napirendi pont: Titkársági tájékoztató
– Az elnökség jóváhagyja két újonnan jelentkező klub (Hegyimazsolák Szentendre SC, Nyársapáti Rádióamatőr SC) felvételét, tudomásul veszi a három klub (DAM, MKG, KLT) törlési kérelmét.
– Ludvig Ágnes beszámol az alábbi támogatásokról:
– Az iroda körlevelet küldött ki a bizottságvezetőknek, hogy saját és bizottságuk tagjainak működési szándékát jelezzék, és őket az elnökség meg tudja erősíteni. Hegedüs Andrástól, a naptárbizottság vezetőjétől kapott visszajelzést, tagnévsort (Argay Gyula, Gera Tibor, Zsigmond Tibor) az elnökség elfogadja.
Zsigmond Tibor úgy látja, hogy a bizottságokat, a munkamegosztást felül kell vizsgálni. Például javasolja, hogy a versenybizottság leendő vezetője állítsa össze a versenynaptárt. Legyen kevesebb bizottság, a hasonló feladatok egy kézben legyenek összefogva.
Juhász Miklós kéri, hogy a következő ülésre Hegedüs András is kapjon meghívást, és akkor a szereposztást tisztázni lehet, tekintettel arra, hogy az IOF foot-O bizottságából is vissza akar vonulni Hegedüs András.
Hegedüs Zoltán úgy látja, hogy az ifjúsági szövetségi kapitány kinevezése révén az ifjúsági bizottság feladatai lecsökkentek, elképzelhetőnek tartja az ifjúsági és az edzőbizottság összeolvadását. Dosek Ágoston szerint is megszűntek a problémák, a bizottság elvesztette létjogosultságát.
Juhász Miklós javasolja, hogy Kármán Katalin tárgyaljon Gera Tiborral elképzeléseiről, az ifjúsági bizottság beolvasztásáról az edzőbizottságba.
Gera Tibor jelezte, hogy vállalja az edzőbizottság vezetését, és megnevezte a tagokat is (Bokros István, Fehér Ferenc, Horváth Magda, Kopanyecz Attila, Moravszki János; Hegedüs Zoltán és Páhy Tibor szövetségi kapitányok). Ezeket a személyeket az elnökség elfogadja.
A szenior bizottság vezetőjének Argay Gyulát elfogadja az elnökség, dr. Sindely Pál közreműködése mellett. A bizottság jelenleg is folyamatos munkát végez, a bizottság tagjainak nyilatkozata további részvételi szándékukról folyamatban.
A térképbizottság korábbi vezetője, Sőtér János szóban megerősíti, hogy továbbra is vállalja a feladatot, az elnökség megerősíti posztján.
Dr. Lux Iván, a térképtárbizottság vezetője is vállalja a bizottság további vezetését, az elnökség őt is megerősíti.
– TV-ben való megjelenésre van lehetőség az Aloha produkció révén, a Jövő menő című gyerek Telesport magazinban; emellett más személyes kapcsolat (Vásárhelyi Tas) révén is évi 2-3 alkalomra lehet remény.
– Terjed a lovas tájékozódási versenyek köre, Eger környékén kerül sor a következőre Borosné Schmiedmeister Ilona rendezésében.
– Kérés érkezett, hogy a versenyrendezéssel kapcsolatos költségtérítések kerüljenek konkrétan meghatározásra (versenybírói díj, pótnevezés, nyílt versenyek díja).
– Farkas Gabriella átigazolásának ügyében fellebbezés érkezett, a felügyelő bizottságot kéri fel az elnökség, hogy vizsgálja meg a történtek jogszerűségét, és a következő ülésre készítse elő elnökségi döntéshozatalra.
– A Honvéd Kupa rangsoroló rangjának megítélésére a VHS kérvényt küldött a versenybizottságnak. Az elnökség javasolja, hogy új időpontot válasszon a rendező. Az elnökség megerősíti előző álláspontját, miszerint nem járul hozzá, hogy május 23–24-én a verseny rangsoroló rangot kapjon, de kéri felhívni a Veszprémi Honvéd SE-t, hogy válasszon új időpontot.
4. napirendi pont: Egyebek
Dr. Sindely Pál és Kármán Katalin tolmácsolják a kérést, hogy az utánpótlás körmendi edzőtáborára engedélyezzen az elnökség térítést. Juhász Miklós megállapítja, hogy egyelőre a biztosra vehető pénzből kell gazdálkodni. Úgy látja viszont, célszerű javaslatot tenni a budapesti alapítványnak a közös rendezésre, ezzel megoldódhat a támogatás ügye is.
Kármán Katalin megjegyzi, hogy Páhy Tiborhoz alapvető tudnivalók nem jutnak el, ez akadályozza a munkáját. Tolmácsolja a vidéki szövetségek véleményét, hogy meg kell határozni a versenybírói díjakat, továbbá a területi szövetségekkel való foglalkozást hiányolják.
Zsigmond Tibor szerint is egyelőre nyitott kérdés a területi szövetségek átalakulásának és munkájának felülvizsgálása.
Juhász Miklós megállapítja, hogy a jelen ülés napirendjéből sok elmaradt, melyek elsődlegességet élveznek a következő ülésen; és rögzíti a következő ülés időpontját.


Vissza a Tájfutás 1998/4 tartalomjegyzékhez!
Vissza a magyar nyelvű tájfutó információkhoz!