Elhunyt tájfutók

Somogyári Károly dr.
(1927-2004
)
Somogyvári

Életének 71. évében elhunyt Dr. Somogyvári Károly, a Sportkórház főorvosa, a magyar tájfutó válogatott volt keretorvosa. 1951-től néhány esztendő kivételével az Alkotás utcai Sportkórházban dolgozott. Ez idő alatt megszámlálhatatlan gyógyulni vágyó ember kereste fel. A mindig nyugodt, a humort kedvelo, a hivatásának élo Somogyvári doktor, mint a kórház osztályos főorvosa, röntgen és sportszakorovosként tevékenykedett.
Sportolók ezrei körében ismerősen csengett neve. Igaz ez főleg a mi sportágunkra, hiszen a 60-as évek első harmadától évtizedeken át a tájékozódási futó válogatott keretorvosaként dolgozott. Nem túlzás, hogy ott bábáskodott a sportág születésénél, és végig kísérte fejlődését az első lépésektől kezdve mindmáig. Sok nagy nemzetközi versenyen, világbajnokságon őrködött sportolóink, a válogatott keret tagjainak egészsége felett. Az utóbbi években megromlott egészségi állapota ellenére is ott láttuk a Spartacus kupákon és legutoljára novemberben a dobogókői hegyi futóversenyen találkozhattunk vele.
Dr. Somogyvári Károlyt az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség saját halottjának tekinti. Hamvait a Szent Gellért plébánián 2004. március 8-án helyezték örök nyugalomra családja, sporttársai és munkatársai mély részvéte mellett.

Schell Antal
Tájoló 2004/2