Elhunyt tájfutók

Pálfi Antal
(1966-2016)


2016. március 11-én tragikus hirtelenséggel meghalt Pálfi Antal.
Pálfi Tóni a magyar tájkerékpáros élet egyik meghatározó egyénisége volt. Élete során számtalan sportág lelkes sportolója volt. Hegyifutás, atlétika, tájfutás és a mountain bike mellett mégis a tájkerékpár lett szenior korára a legfontosabb sportág, amit űzött. Ha tehette, Magyarország és a környező országok versenyein tiszteletét tette.
Tóninak az elmúlt időszakban számtalan terve volt, remek újítási ötletei, amelyet szeretett volna bevezetni a sportágunkban. Egész tél folyamán rendkívül komoly munkákat folytatott olyan rendszereken, terveken, gondolatokon, amivel népszerűbbé tehetnénk a tájkerékpárt, de felhasználhatóak lettek volna a tájfutásban is.
Ő hozta létre a Vértesi Bike Adventure versenyt, amelyet a tájkerékpár szakág Tónihoz való tisztelete jeléül minden évben meg kíván rendezni.
Az ő személyisége, sporttársiassága, barátsága mindig is hiányozni fog a magyar tájkerékpárosoknak. Egy remek embert, egy kitűnő sportembert, és egy példaértékű barátot vesztettünk. Személye pótolhatatlan. Emlékét örökre szívünkben őrizzük.

MTFSZ honlap


Pálfi