Elhunyt tájfutók

Németh László
(1962-2013)

Németh László

Németh Laci, mint Waldorf-os szülő, gyerekeivel együtt egy évtizede vált a Hegyvidék-KFKI Optimista Sportklub tagjaként tájfutóvá és rendezővé. 

Hamar közismert lett, mint a Budapest Határkövei pontbegyűjtők és tájékozódási túraversenyek létrehozója, különösen 2010. óta, amikor a Tájékozódási Sportok Fővárosi Fesztiválja egyik főrendezője volt. Azóta Laci versenyeit a Magyar Természetbarát Szövetség is a versenynaptárába iktatta. Ezek sorában 2013. őszén rendezte volna első országos A-fokozatú tájékozódási túrabajnokságát... ami, sajnos, már csak nevét viselhette.

Roppant szerény, szeretetre méltó embernek ismertük. Mindkét tájékozódási sportágban sok barátot szerzett. Ők álltak a helyére, hogy 2013 szeptemberében megrendezzék versenyeit, továbbá elindítsák a Határjárás teljesítménytúrát az Ő emlékére.

A műemlék határkövek védelmét kezdeményező tevékenységével Laci szélesebb elismertséghez jutott; a budaörsi Heimatmuseum felkarolta ezt a feltáró munkát. A múzeumi nekrológ is ezzel kapcsolatos:
http://www.minalunk.hu/Budaors/hirek/7139/234/BUCSUZUNKEGYIGAZEMBERTOL

  2013. augusztus 2-án búcsúztattuk, a fotó nem sokkal ez előtt készült...

Szabon János


NL